بزرگنمایی:
پانزدهمین جشنواره پژوهش فرهنگی سال در ۱۰ محور متفاوت برگزار خواهد شد و در هر حوزه از یک اثر برگزیده تجلیل به عمل خواهد آمد.
به گزارش تبسم مهر، نشست خبری «پانزدهمین جشنواره پژوهش فرهنگی سال» صبح امروز -سه شنبه 27 آذرماه- با حضور محمد سلگی رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات و دبیر جشنواره پانزدهم، حسین دهقان دبیر علمی جشنواره و نمایندگان رسانههای جمعی در ساختمان پژوهشگاه برگزار شد.
بنا بر این گزارش، در این مراسم دهقان در سخنانی گفت: برترینهای «پژوهش فرهنگی سال» امسال در 10 محور «مطالعات دین، آئینها و مناسک»، «ابعاد اجتماعی فرهنگ و دین»، «مطالعات انتقادی فرهنگ»، «مطالعات هنری»، «سیاستگذاری فرهنگی»، «مطالعات رسانه»، «صنایع فرهنگی و رسانهای»، «ابعاد فرهنگی مطالعات ادبی و زبان»، «ابعاد فرهنگی مطالعات علم و آموزش و پرورش» و «ابعاد فرهنگی مسائل زنان و جوانان» معرفی خواهند شد.
وی افزود: تلاش شده است در این محورها مطالعاتی صورت گیرد تا بتوانیم پوشش حداکثری را در حوزههای مختلف فرهنگی تامین کنیم. در هر جشنواره هدف این است که مجموعه آثار در آن حوزه خاص پوشش داده شود. یکی از اهداف این گونه جشنوارهها انگیزهمند کردن افراد به حوزههای پژوهشهای فرهنگی است. در نظر داریم فرهنگ پژوهش را در حوزه فرهنگ جا بیندازیم و به کارگزاران آگاهی دهیم.
وی با بیان اینکه فرآیند داوری در جشنواره پژوهش فرهنگی سال در 4 مرحله صورت می گیرد، عنوان کرد: آثار رسیده به دبیرخانه غربال اولیه می شود. انطباق آثار با موازین و آیین نامه های پیش بینی شده صورت می گیرد. سپس آثار به گروههای علمی ده گانه سپرده میشود. سعی کردیم از اساتید صاحب نام و توانمند برای داوری استفاده کنیم.
وی ادامه داد: هر محور یک گروه علمی خاص دارد که از اساتید و پژوهشگران آن عرصه تشکیل شده است. در سومین مرحله داوری آثار برای دو متخصص آن حوزه ارسال می شود تا داوری شود و نتایج حاصل از داوری در گروه بررسی می شود. در نهایت بر اساس استاندارد تعیین شده کار نهایی به شورای علمی جشنواره که شامل روسا و دبیران علمی هستند، ارسال می شود.
دهقان گفت: برآورد اولیه این است که حداقل در هر محور جشنواره پژوهش فرهنگی سال یک برگزیده و یک اثر شایسته تقدیر داشته باشیم. البته اگر در هر محور بیش از یک برگزیده انتخاب شد داوران باید آن را مطرح کنند. تلاش میکنیم که این جشنواره بخش بین الملل هم داشته باشد البته شاید در سالهای آتی این بخش افزوده شود. تاکنون 120 اثر به پانزدهمین جشنواره پژوهش فرهنگی سال رسیده است که شامل 70 عنوان کتاب، 16 عنوان طرح پژوهشی و 34 عنوان پایان نامه است.