دروغهای کرونایی را باور کنیم یا کتمان حقایق آنفلوانزا!
مجله تبسم مهر
بزرگنمایی:
تبسم مهر - رسانههایی که تا چند روز گذشته ککشان هم از میزان تلفات چند هزار نفری بر اثر ویروس آنفلوانزا نمیگزید، به یکباره روضه خوان ویروس کرونا شدهاند.
تبسم مهر - رسانههایی که تا چند روز گذشته ککشان هم از میزان تلفات چند هزار نفری بر اثر ویروس آنفلوانزا نمیگزید، به یکباره روضه خوان ویروس کرونا شدهاند.
خبرگزاری مهر ؛ گروه مجله: چهارشنبه شب 30 بهمن ماه سال جاری تاریخ ورود طاعون قرن به ایران است! این روایت برخی از رسانههای کرونا زده است که سعی دارند فضای جامعه ایران را از دست رفته و ملتهب نشان دهند.
پس از گذشت 5 روز از ورود ویروس کرونا به ایران حالا طبق آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعداد مبتلایان به این ویروس 28 نفر اعلام شده که 6 نفر از آنها منجر به مرگ شده است. تعداد افراد فوت شده سبب شد تا ایران پس از چین دومین کشور از نظر تعداد مرگ و میر به دلیل کرونا باشد.
اما همین 5 نفر کافی است تا توپ خانه برخی از رسانههای معلوم الحال شروع به کار کنند. اگر کمی به عقب برگردیم میبینیم که از زمان شیوع کرونا در چین تا به الان این رسانهها به طور مکرر با پوشش خبرهای مربوط به کرونا به دنبال کشف تازه ای از این ویروس در ایران بودند.
مصداق بارز آن بازگشت دانشجویان ساکن ووهان به ایران و قرنطینه آنها بود که متأسفانه دست مایه دروغ پردازیهای رسانههایی چون بی بی سی، ایران اینترنشنال، من و تو و … شد. در مدت زمان دو هفته قرنطینه این دانشجویان دروغهای متعددی برای برهم زدن فضای جامعه از تریبون این رسانهها پخش شد از جمله اینکه این دانشجویان در یک هتل در شهر قرنطینه شدند و این مسئله جان بسیاری از مردم را به خطر انداخته است. یا اینکه برخی از این دانشجویان مبتلا به کرونا هستند و دولت ایران سعی بر مخفی کردن آن دارد.
اما به لطف خدا و اقدامهای جدی مسئولان وزارت بهداشت، دو هفته قرنطینه این دانشجویان به پایان رسید و تمامی آنها به کانون خانوادههایشان بازگشتند. با این حال این پایان تلاش رسانههای غربی نبود و بلاخره کرونا به ایران رسید.
دو شب پیش از برگزاری انتخابات مجلس و خبرگان در ایران، کرونا دو مبتلای منجر به مرگ را در ایران به جای گذاشت، همین مسئله خوراک کافی برای رسانههای غربی را مهیا کرد. مرور خط خبری این رسانهها پرده از حقایقی بزرگی بر میدارد.
به عنوان نمونه رسانههای یاد شده با بیان اینکه کرونا قدرت و سرعت انتقالش بالاست میتواند در صفوف انتخاباتی دردسرساز شود بنابراین تاکید داشتند تا مردم پای صندوقهای رأی نروند. البته که پیشتر همین رسانهها چنین دروغهایی را برای شرکت در راهپیمایی 22 بهمن نیز عنوان کرده بودند. از دیگر شانتاژهای رسانهای صورت گرفته درباره کرونا، اعلام دروغین تعداد مبتلایان و افراد فوت شده است. به گونهای که تاکنون رسانه ایران اینترنشنال تعداد افراد فوت شده را به نقل از منابع آگاه نامعلوم تا 15 هم نفر اعلام کرده است!
از سوی دیگر، همین رسانهها با برخی از توصیههای مضحک سردرگمی بسیاری در مردم ایجاد کردهاند. متأسفانه به مانند بسیاری از وقایع گذشته بازی کردن کاربران فضای مجازی در زمین نرم افزارهای غیربومی سبب شده تا بار دیگر به دلیل دنبال کردن اخبار غیرموثق فریب خورده و در زمین دشمن بازی کنند. اثرات این مسئله در روزهای گذشته بروز ترسی فزاینده در جامعه و تشکیل صفوف خرید ماسک و دستکش و مایع ضد عفونی کننده بوده است.
نکته حائز اهمیت دیگری که درباره ویروس کرونا مجازی میتوان مشاهده کرد سکوت همین رسانههای دغدغه مند درباره میزان تلفات ویروس آنفلوانزا در ایران و سایر کشورها است. موضوع زمانی جالب میشود که بررسیها نشان میدهد از ابتدای فصل پاییز تاکنون ویروس آنفلوانزا باوجود داشتن واکسن و درمان در ایران 114 قربانی گرفته است.
همچنین بر اساس برآوردهای مرکز کنترل و پیشگیری از امراض ایالات متحده (CDC) ویروس فصلی آنفلوانزا از 29 سپتامبر تاکنون در آمریکا 16 هزار نفر قربانی گرفته است! این در حالی است که شیوع کرونا از حدود دو ماه و نیم گذشته تاکنون در سرتاسر دنیا 2 هزار و 360 قربانی گرفته است.
اگر چه مقایسه اعداد و ارقام میزان مرگ و میر این دو ویروس به نسبت افراد مبتلا شده نشان میدهد درصد کشندگی کرونا فعلاً بیشتر است اما طبق اعلام مسئولان بهداشتی کشور چین و همچنین سازمان بهداشت جهانی جلوگیری از اپیدمی شدن کرونا ممکن است، بعلاوه اینکه مهار ویروس کرونا از آنفلوانزا ممکنتر است.
از دیگر سو بررسی آمارها درباره ویروس آنفلوانزا نشان میدهد که این ویروس سالانه 3 تا 5 میلیون نفر را به صورت حاد درگیر میکند که نهایتاً منجر به مرگ 650 هزار نفر در کل دنیا میشود.
بررسی آمار و ارقام یاد شده بیانگر یک نکته مهم است و آن اینکه در حال حاضر ویروس کرونای مجازی بسیار خطرناکتر و کشندهتر است. سکوت رسانههای معلوم الحال درباره آمار تلفات آمریکا در زمان شیوع آنفلوآنزای فصلی و همچنین بی تفاوتی آنها نسبت به تلفات این ویروس در کشورمان نشان میدهد همانطور که پیشتر مسئولان دولت چین اعلام کردهاند، ویروس کرونا بیش از اینکه یک ویروس فیزیکی باشد یک ویروس سیاسی برای ملتهب کردن فضای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی کشورها است.
لازم به ذکر است موارد یاد شده به منزله کم خطر بودن و بی تفاوتی نسبت به کرونا نیست و همانطور که تاکنون اقدامهای پیشگیرانه درباره مهار این ویروس از سوی مدیران دولتی انجام پذیرفته، زین پس نیز باید با جدیت بیشتری ادامه پیدا کند.