بزرگنمایی:
بیرجند- مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت بابیان اینکه غنی سازی آرد راهکار مهم رفع مشکل کمبود ویتامین D در کشور است، گفت: این برنامه به صورت پایلوت در بیرجند اجرا می شود.
به گزارش تبسم مهر، زهرا عبدالهی ظهر یکشنبه در کارگروه سلامت و امنیت غذایی خراسان جنوبی اظهار کرد: یکی از اولویت های نظام سلامت کشور پیشگیری از بیماری های غیر واگیر در سطح جامعه است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با اشاره به اینکه کمبود ویتامین D می تواند زمینه ساز بسیاری از بیماری ها باشد، بیان کرد: 30 تا 50 درصد جمعیت جهان با کمبود این ویتامین مواجه هستند و در ایران نیز کمبود آن یکی از مشکلات جدی تغذیه ای است.
عبدالهی ادامه داد: کمبود ویتامین D در ابتلاء به راشیتیسم، تأخیر در رشد، کوتاه قدی، افزایش خطر ابتلاء به بیماری های غیر واگیر چون دیابت، سرطان پروستات، سرطان سینه و بیماری های قلبی عروقی تأثیرگذار است.
وی افزود: در یک تحقیق در سال 80 کمبود ویتامین Dدر کودکان 15 تا 23 ماهه در سال 80 حدود چهار درصد و در سال 91 حدود 24 درصد بوده که این آمار در اقلیم سیستان و بلوچستان، جنوب خراسان و شرق کرمان در سال در سال 80 چهار درصد و در سال 91 نیز 23 درصد بوده است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: کمبود این ویتامین در بین زنان باردار نیز در 80 حدود 55 درصد و در سال 91 حدود 86 درصد بوده که این آمار در اقلیم سیستان و بلوچستان، جنوب خراسان و شرق کرمان در سال 80 حدود 31 درصد و در سال 91 نیز 81 درصد بوده است.
عبدالهی اظهار کرد: همچنین در یک تحقیق در سال 91 شیوع کمبود ویتامین D در بین نوجوانان 14 تا 20 سال در کشور 76 درصد، در بین میانسالان 45 تا 60 سال زن 63 درصد و در بین مردان 59 درصد و در اقلیم سیستان و بلوچستان، جنوب خراسان و شرق کرمان در بین نوجوانان 75 درصد، در بین میانسالان 45 تا 60 سال زن 73 درصد و در مردان 46 درصد بوده است.
وی اظهار کرد: برای رفع مشکل کمبود میتامین ده دو راه غنی سازی مواد غذایی عمده از جمله آرد و نان با ویتامین D و مکمل یاری در بین گروه های سنی مختلف وجود دارد.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت بیان کرد: غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک از سال 80 در بوشهر و برنامه ملی غنی سازی اجباری آرد با آهن و اسید فولیگ در سال 85 تدوین و از سال 86 در کشور اجرا شد.
عبدالهی بیان داشت: بعد از اجرای غنی سازی آراد با آهن و اسید فولیک شاهد کاهش روند شیوع کم خونی نوجوانان، زنان باردار و میانسالان بودیم.
وی با اشاره به اینکه می خواهیم غنی سازی آرد با ویتامین D را به صورت پایلوت در بیرجند اجرا کنیم، یادآور شد: امیدواریم این برنامه گام مؤثری در روند سلامت مردم داشته باشد.