بزرگنمایی:
هشتم آبان مصادف با روز بسیج دانش آموزی است و دانش آموزان طی روزهای پیش رو با شرکت در اردو و برنامه های استکبار ستیزی در مسیر شناخت تاریخچه دشمنی آمریکا با ملت ایران قرار می گیرند.
هر چند هر ساله روز 13 آبان روز تسخیر لانه جاسوسی و روز استکبار ستیزی است اما 7 تا 13 آبان ماه هفته بسیج دانش آموزی برگزار می شود و 8 آبان نیز مصادف با روز بسیج دانش آموزی است. سازمان بسیج دانش آموزی به عنوان یک تشکل قانونی در سه دوره تحصیلی ابتدایی، متوسطه اول و متوسطه دوم در مدارس با عناوین امیدان، پویندگان و پیشگامان فعالیت می کند. این تشکل پایه تاریخی در کشورمان دارد چرا که در طول 8 سال دفاع مقدس 36 هزار دانش آموز شهید نامشان در تاریخ ثبت شده است و الگوهای تربیتی امروز نسل هایی هستند که پشت نیمکت مدارس می نشینند.
از میان شهدای شاخص دانش آموزی به جز شهید فهمیده که دیگر نامش از کتاب های درسی جداناشدنی است می توان به شهید احمد نظیف 11 و نیم ساله از سبزوار، بهنام محمدی 12 ساله از خرمشهر، مرحمت والازاده 13 ساله از اردبیل، سهام خیام 12 ساله از هویزه، ناهید فاتحی کرجو 16 ساله از سنندج و محبوبه دانشآشتیانی 16 ساله از تهران از شهدای 17 شهریور اشاره کرد.
امسال سازمان بسیج دانش آموزی در این هفته به جز حضور در راهپیمایی 13 آبان، برنامه های دیگری را در دستور کار دارد که می توان از جمله آنها به برپایی اردوی استکبارستیزی اشاره کرد که طی این اردو دانش آموزان مسیر مشاهده اسنادی از ظلم های استکبار و اقتدار کشورمان را از مسیر مشاهده مستندات در موزه عبرت آغاز می کنند و در نهایت از لانه جاسوسی بازدید میکنند. همچنین به مناسبت سالروز بزرگداشت شهدای دانش آموز و یادبود شهید فهمیده، مراسمی روز 14 آبان در دبیرستان شاهد شهدای هفتم تیر با حضور معاون اول رئیس جمهور، رئیس بنیاد شهید و وزیر آموزش و پرورش برگزار خواهد شد. مراسم دیگری نیز 12 آبان در مدرسه ماندگار البرز تهران برگزار خواهد شد.
علی صابر ماهانی رئیس سازمان بسیج دانش آموزی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره تمرین استکبار ستیزی دانش آموزان در مدارس و راه هایی که این سازمان در پیش دارد، بیان کرد: یکی از کارهای اصلی ما در این راستا بحث راهیان نور است که تداوم دارد و در این اردو ما جهت گیری استکبارستیزی و تربیتی را دنبال می کنیم. از طرف دیگر یکی از کارهای خوبی که صورت گرفته است این است که عکس تسلیم شدن ملوانان آمریکایی که چند سال قبل وارد آبهای ایران شدند و تسلیم شدند، را در کتاب آمادگی دفاعی پایه دهم آوردیم.
وی اضافه کرد: فکر می کنم بیشترین کار و عملکرد ما باید برای اقناع سازی دانش آموزان باشد و برای رسیدن به این منظور باید گذشته کشور خود با آمریکا را خوب برای بچه ها ترسیم کنیم. قبل از انقلاب که آمریکا در کشور ما همه کاره بود و بعد از انقلاب تا همین امروز تمام تلاش خود را به کار برده تا در کارهای ما دخالت کند. ما باید این درگیری را به خوبی برای بچه ها توضیح دهیم. از طرف دیگر باید اقتدار خود را چه در 8 سال دفاع مقدس که ابر قدرت ها را شکست دادیم و چه در مواردی مانند وقتی ملوانان آمریکایی در آبهای کشور ما تسلیم شدند را به بچه ها توضیح دهیم. باید بنشینیم و با آنها توضیح دهیم. ممکن است امروز هم آمریکا بتواند در مسائل اقتصادی آزارهایی به ما برساند اما ما نشان داده ایم اگر روی پای خود بیاستیم هیچ ابرقدرتی نمی تواند ما را شکست دهد.
رئیس سازمان بسیج دانش آموزی در ادامه در پاسخ به این سئوال که یکی از تجلی های حضور بسیج در مدرسه در درس آمادگی دفاعی پسران نشان داده می شود و آیا این درس جامع است و خوب در مدارس تدریس می شود، بیان کرد: اگر ما دو ساعت کلاس نهم و سه ساعت کلاس دهم درس آمادگی دفاعی را با مربی متخصص و لوازمی که نیاز است، آموزش دهیم این تعداد ساعت کفایت می کند. این ساعت های آموزشی نیز مصوبه مجلس را دارد و ما نمی توانیم ساعتش را بیشتر کنیم و ممکن است گنجایش بیش از این هم نداشته باشد اما در فوق برنامه ها اهداف این کتاب را می توانیم دنبال کنیم مانند آنچه در اردوی راهیان نور یا اردوی استکبار ستیزی رخ می دهد.
ماهانی همچنین درباره اینکه آیا نمی شود اردوی راهیان نور را به صورت خانوادگی برای دانش آموزان برگزار کرد، گفت: ما مانعی برای همراهی خانواده ها در اردوهای دانش آموزی نمی بینیم. یعنی اگر مادری خواست همراه دخترش یا پدری همراه پسرش به اردو برود مانعی نیست اما ضوابط اردویی را باید رعایت کنیم و ما بهترین حالت را این گونه می دانیم که دانش آموزان در قالب اردو به مناطق جنگی بروند و در زمان تعطیلات نوروز همراه خانواده و به عنوان راهبلد به این مناطق بروند. چرا که در سنین نوجوانی افراد بیشتر دوست دارند با همسالان خود باشند و شاید حضور پدر در این اردو خیلی مناسب نباشد و ضمن اینکه آنها نتوانند چند روز مرخصی بگیرند.