بزرگنمایی:
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر همدان گفت: راهاندازی دفتر منطقهای یونسکو در همدان در حاشیه برگزاری همایش جهانی راه ابریشم پیگیری می شود.
به گزارش تبسم مهر رضوان سلماسی پیش از ظهر شنبه در جلسه مشترک کمیسیونهای فرهنگیاجتماعی و اقتصاد، سرمایهگذاری و گردشگری شورای شهر همدان عنوان کرد: علیرغم لزوم تعامل و همکاری تمام ارگانها و نهادهای ذیربط در برگزاری همایش بینالمللی راه ابریشم، شهرداری همدان به عنوان متولی اصلی در حد توان برای برگزاری این رویداد مهم بینالمللی ورود پیدا کرده اما انتظار میرود دستاورد مناسبی برای شهر و مدیریتشهری به دست آوریم.
وی افزود: در این همایش بینالمللی انتظار میرود داشتههای فرهنگی و تاریخی شهر و فرصتهای سرمایهگذاری و گردشگری در برنامههای جانبی آن دیده شود و از سوی دیگر معرفی اقوام، پیشینه شهر، ابنیه تاریخی، صنایع دستی هم در این مجال، برنامهریزی شود.
سلماسی با بیان اینکه نمونههای شاخص و ارزندهای در شهر همدان برای ثبت جهانی وجود دارد که نباید از آنها غافل شویم؛ افزود: میزبانی همایش بینالمللی راه ابریشم برای همدان بهترین فرصت برای تکمیل و ارائه پروندههای ثبت جهانی مورد نظر به یونسکو است که امیدواریم از ظرفیت این مجمع بینالمللی، حداکثر بهرهبرداری را داشته باشیم.
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر همدان همچنین بیان کرد: به گفته مسئولان دبیرخانه همایش، مقرر شده در بیانیه پایانی همایش بینالمللی راه ابریشم، توصیه به ثبت جهانی یکی از آثار تاریخی همدان در نظر گرفته شود و علاوه بر آن در قالب تفاهمنامه، راهاندازی دفتر منطقهای یونسکو در شهر تأکید شده است.
آورده همایش راه ابریشم برای مدیریتشهری دیده شود
رئیس کمیسیون اقتصاد، سرمایهگذاری و گردشگری شورای شهر همدان نیز با اشاره به برگزاری چندین همایش بینالمللی در شهر همدان و در مجموع بر روی آنتن رفتن همدان، گفت: متأسفانه برپایی این همایشها برای شهر همدان، آورده قابل لمسی نداشته است از این رو باید تیم ویژهای بهمنظور به دست آوردن نتایج و آورده همایش بینالمللی راه ابریشم برای مدیریت شهری دیده شود و همزمان طومار علمی و منطقی نیز خطاب به وزیر میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری داشته باشیم.
حسین قراباغی با تأکید بر تقویت اینگونه همایشهای بینالمللی، افزود: در سالهای گذشته به بهانههای مختلف، مبحث ثبت جهانی آثار تاریخی این شهر مسکوت مانده است از این رو انتظار میرود فرآیند مشخص آن تعریف شود تا شاید آوردهای در این همایش، مدنظر قرار گیرد.
وی همچنین با تأکید بر در نظر گرفتن برنامهها و تقاضاهای اساسی برای این فرصت طلایی، عنوان کرد: مطالبه ما بر این است در حاشیه این همایش اقدامات ثبت جهانی تپه باستانی هگمتانه، غار علیصدر و قنات قاسمآباد به صورت جدی پیگیری شود.
قراباغی با بیان اینکه به طور قطع به روند کار دبیرخانه همایش بینالمللی راه ابریشم نقدهایی هم وارد است؛ گفت: در این فرصت کوتاه به دنبال مطالبات به حق شهر و مردم همدان هستیم.
رئیس کمیسیون اقتصاد، سرمایهگذاری و گردشگری شورای شهر همدان پیشنهاد داد: تمام محتویات برنامهریزیهای همایش به صورت هدفمند در قالب زبانهای مختلف با محوریت معرفی همدان، مطرح شود.
هزینهکرد در حوزه گردشگری برای رشد مدیریت شهری
رئیس شورای شهر همدان نیز گفت: برگزاری همایش بینالمللی راه ابریشم در ایران و شهر همدان با حضور کشورهای اروپایی و آسیایی، یک موفقیت محسوب میشود.
کامران گردان افزود: از آنجایی که همدان در صدر اخبار رسانههای داخلی و خارجی قرار خواهد گرفت و از سوی دیگر شناساندن جاذبههای گردشگری را به دنبال دارد، جزو اهداف کوتاهمدت و اثرگذار محسوب میشود؛ از سوی دیگر با نمایش وضعیت مناسب امنیتی و امکانات شهر، قاعدتاً امکان جذب سرمایهگذار فراهم خواهد شد.
وی تشکیل دفتر منطقهای یونسکو در شهر همدان، سیتی برندینگ و ثبت جهانی یکی از آثار ارزشی و تاریخی همدان را جزو مطالبات اصلی مدیریتشهری برای این همایش بینالمللی برشمرد.
گردان همچنین گفت: بنا بر احساس مسئولیت شورای شهر و شهرداری، معتقدیم هزینهکرد در حوزه گردشگری موجب شکوفایی و رشد حوزه شهر و مدیریت شهری خواهد شد و در مجموع باید مباحث عمرانی و گردشگری توأمان پیش برود.