بزرگنمایی:
روزنامه آبزرور گزارش داد، نخست وزیر انگلیس در حال دریافت مشاوره مخفیانه درخصوص سازوکار قانونی به تعطیلی کشاندن پارلمان در بازه زمانی منتهی با پایان مهلت برگزیت و در نهایت اجرای خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا است.
به گزارش خبرنگار تبسم مهر، «بوریس جانسون» نخستوزیر انگلیس، از «جئوفری کاکس» وزیر دادگستری این کشور پرسیده است که آیا میتواند پارلمان را از 9 سپتامبر (18 شهریور) بهمدت 5 هفته تعطیل کند تا نگذارد قانونگذاران مانع از اجرای برگزیت بدون توافق شوند.
روزنامه «آبزرور» (ویژهنامه یکشنبه روزنامه گاردین)، ایمیلی را افشا کرد که حدود 10 روز پیش از سوی یک مشاور ارشد دولت به یکی از مشاوران دولت فرستاده شده است و نشان میدهد جانسون بهدنبال کسب راهنمایی درخصوص تعلیق فعالیت پارلمان است.
قصد جانسون این است که با تعلیق فعالیت پارلمان مانع از اقدام نمایندگان علیه اجرای برگزیت بدون توافق شود.
جانسون از دوره کمپین انتخابات نخستوزیری اعلام کرده بود دولتی که تشکیل دهد، بریتانیا را با توافق یا بدون توافق با بروکسل، از اتحادیه اروپا خارج میکند.
پیشتر نیز زمزمههایی از قصد جانسون برای به تعطیلی کشاندن پارلمان شنیده میشد اما مدارک جدیدی که به دست آبزرور رسیده است، میتواند تأییدی بر این موضوع باشد.
روز شنبه حزب کارگر انگلیس و نمایندگان خواهان باقی ماندن بریتانیا در اتحادیه اروپا در واکنش به احتمال تعطیلی پارلمان گفتند، چنین اقدامی مقابله با دموکراسی و بیمسئولیتی کامل است و این کشور را به کام فاجعه برگزیت بدون توافق خواهد کشاند.
وزیر برگزیت در سایه انگلیس در این باره گفت: «هر طرحی برای تعلیق پارلمان در این بازه زمانی، ظالمانه است. نمایندگان باید در اولین فرصت این طرح را خنثی کرده و مانع از وقوع برگزیت بدون توافق شوند».
با اینکه جانسون مدعی است تمایلی به تعلیق پارلمان ندارد و خواهان توافقی با بروکسل در زمینه اجرای برگزیت است، اما «دومینیک راب»، اولین عضو ارشد حزب محافظهکاری که پیشنهاد تعطیلی پارلمان را داده بود بهعنوان وزیر امور خارجه دولت خود منسوب کرد.
مردم بریتانیا (انگلیس، ایرلند شمالی، اسکاتلند و ولز) سوم تیر ماه سال 1395 در یک همهپرسی به خروج این کشور از اتحادیه اروپا رأی مثبت دادند. قرار بود فرآیند خروج تا پیش از ابتدای امسال تکمیل شود، اما ناکامی لندن و بروکسل در توافق در مورد وضعیت رابطه سیاسی و اقتصادی پس از اجرای برگزیت، به تعویق در این فرآیند منجر شد.
در صورتی که انگلیس بدون تصویب توافق از اتحادیه اروپا خارج شود با شوک اقتصادی و سیاسی شدیدی مواجه خواهد شد.
«ترزا می» نخستوزیر مستعفی انگلیس سه بار توافق با اتحادیه اروپا را به پارلمان ارائه کرد اما قانونگذاران هر سه بار این طرح را رد کردند. او سوم خرداد امسال با اعلام شکست تلاشهایش برای حصول توافق با بروکسل برای خروج از اتحادیه اروپا استعفای خود را اعلام کرد و در تاریخ هفتم ژوئن (17 خرداد) رسماً از سمت خود کنارهگیری کرد.
جانسون امروز (یکشنبه) با «دونالد تاسک» رئیس شورای اروپا و «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا، در حاشیه نشست جی 7 دیدار خواهد کرد. این دیدارها میتوانند در تعیین سرنوشت برگزیت موثر باشند.
این در حالی است که طبق اسناد درز کرده از دولت آلمان، تهدید جانسون مبنی بر خروج انگلیس از اتحادیه اروپا در تاریخ 31 اکتبر، با توافق یا بدون توافق با اتحادیه اروپا، تأثیری بر بروکسل و پایتختهای اروپایی نداشته است.