بزرگنمایی:
ایلام -یک کشاورز سیروانی موفق شده در محل زندگی خود با ایجاد اشتغال خانگی، ۴۵ تن سیرترشی تولید کند. او میگوید بسیار خرسند است که محل زندگیاش را ترک نکرده و در زادگاهش دست به کار مولد زده است.
به گزارش خبرنگار تبسم مهر،بیشتر کارشناسان اقتصادی معتقدند که ایجاد کارگاه های کوچک تولیدی و بنگاههای زودبازده به عنوان بهترین راهکار برای مبارزه با بیکاری شناخته میشوند. از طرفی شرایط این کارگاهها ما را مجاب میکند که کمکم به سمت این سبک فعالیت حرکت کنیم و از روشهای سنتی فاصله بگیریم.
مسلم الهی کشاورز و دامدار سیروانی دوسال متوالی است اقدام به کشت محصول سیر کرده که با برداشت قابل توجهی هم مواجه شده است.
وی میگوید: گرچه نتوانستم محصولم را بهفروش برسانم اما سال بعد هم اینکار را ادامه دادم، با وجود تلاشها و بازاریابی نتوانستم محصولم را بفروش برسانم.
این کشاورز سیروانی در ادامه گفت: تصمیم گرفتم بهمنظور جلوگیری از هدر رفتن زحماتم آن را فراوری کنم. باتلاش شبانه روزی خود و خانوادهام و همچنین فشارهای مالی فراوان بعد از چند ماه کار و تلاش، توانستم محصولم را فراوری کنم و موفق به تولید 45تن سیر ترشی شدم. به نحوی میشود گفت پس از ناامیدی و شکست، به امیدواری و پیروزی رسیدم.
الهی ادامه داد: حالا که متحمل زحمات و هزینههای مالی فراوانی شدم اما اکنون بازار فروش ندارم و محصولی فراوری شده در انبار نگهداری میکنم.
این کشاورز فعال علاوه بر تولید سیرترشی مشغول باغداری و کاشت انواع صیفی جات است، از طرفی زمینها و تپههای اطراف خانه را که تردد به سختی در آنجا صورت میگیرد را هم به کشت انگور اختصاص داده است.
وی از درآمد خوب باغ انگور و صیفی جات بسیار راضی است و میگوید امرار معاش خود را از این طریق تامین میکند. او اکنون خود و خانوادهاش در این مکان مشغول بهکار و فعالیت هستند و خرسند است از اینکه روزگاری تصمیم به مهاجرت داشته، این کار را نکرده و در زادگاهش مشغول بهکار و فعالیت در کارگاهی خانگی شده است.
اما این کشاورز در سخن پایانی خود با مسوولان تصریح کرد: با وجود تلاشها و موفقیتها، وجود دستهای یاریگر نهادها برای فروش و مساعدت به کشاورزان امری ضروریست که باعث دلگرمی و پشتکار بیشتر میشود و از طرفی استقبال مردم برای خرید این محصول روزنه امید را در دل کشاورزان بیشتر میکند.