بزرگنمایی:
آژانس پناهندگان سازمان ملل از انجام رایزنی میان میانمار و بنگلادش برای مهیا کردن شرایط بازگشت مسلمانان روهینگیایی به زادگاهشان خبر داد.
به گزارش خبرنگارتبسم مهر به نقل از آسوشیتدپرس، بر اساس اعلام آژانس پناهندگان سازمان ملل تلاش های جدید برای بازگشت آوارگان روهینگیایی به میانمار در جریان است و مقامات بنگلادشی در حال رایزنی با همتایان میانماری خود در این رابطه هستند.
در سال 2017 و پس از حمله ارتش و بودائیان میانمار به مسلمانان روهینگیا، بیش از 700 هزار نفر از آنها آواره و روانه بنگلادش شدند.
چند ماه قبل نیز توافقی میان میانمار و سازمان ملل برای بازگشت مسلمانان روهینیگا انجام شده بود اما آماده نشدن شرایط از سوی میانمار و همچنین احتمال سرکوب مجدد آنان از سوی بودائیان و ارتش موجب شد تا آن توافق اولیه اجرایی نشود.
اکنون در تلاش های جدید برای بازگرداندن مسلمانان روهینگیا، 22 هزار نفر برای بازگشت داوطلبانه ثبت نام کرده اند و بنگلادش خواستار اضافه شدن نام سه هزار و 450 نفر دیگر به لیستی است که در این خصوص آماده شده است.
گفتنی است ارتش میانمار در 25 آگوست 2017 حملات خود به منطقه راخین را آغاز کرد. در این حملات هزاران غیرنظامی آراکانی جان باخته و حدود 350 روستا توسط ارتش میانمار و بوداییان افراطی به آتش کشیده شد.
طبق آخرین گزارش سازمان ملل، شمار مسلمانانی که از 25 آگوست 2017 به این سو از خشونتهای ارتش میانمار و بودائیان افراطی گریخته و به اردوگاهها و اقامتگاههای موقت در حومه کاکس بازار بنگلادش پناه بردهاند به 725 هزار نفر که 60 درصد آنها را کودکان تشکیل می دهند، رسیده است.
از سال 1970 تاکنون 84 درصد از جمعیت 2 میلیونی مسلمانان ایالت غربی راخین در پی خشونتهای ارتش میانمار و بوداییان افراطی به کشورهای همسایه گریختهاند.
سازمان ملل متحد و سازمانهای بینالمللی مدافع حقوق بشر خشونت علیه مسلمانان آراکان در میانمار را «پاکسازی قومی» و «نسلکشی» توصیف می کنند