بزرگنمایی:
کرج - اثرات تخریبی پروژههای راهسازی بر منابع طبیعی استان البرز و همچنین نگرانیهای پروژه بزرگراه شمالی و جاده طالقان در گفتگو با مهر بررسی شد.
اصغر بیات در گفتگو با خبرنگار تبسم مهر با اشاره به اهمیت پرداختن به مشکلاتی که به دنبال انجام پروژه های بزرگ راهسازی برای منابع طبیعی استان حادث می شود، اظهار کرد: در طرح مدیریت جامع آبخیزداری استان به نوعی خواستار شده ایم تا دستگاه های اجرایی در انجام پروژه های عمرانی ضمن همکاری های لازم از آسیب به منابع طبیعی جلوگیری کنند.
وی با اشاره به تاثیر پروژه های آزاداره تهران - شمال، راه طالقان - هشتگرد و بزرگراه شمالی کرج بر منابع طبیعی، گفت: با مسئولان و مدیران این پروژه صحبت هایی داشته ایم و قرار شده تا برخی اقدامات را در بخش های مختلف انجام دهند.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز گفت: برنامه کلی ما در مورد پروژه آزادراه تهران - شمال این بوده است که در کنار مشاوران راه سازی، از منابع طبیعی و محیط زیست نیز مشاورانی در پروژه حضور داشته باشند تا آنها در حین اجرای کار اقدامات لازم برای کاهش اثرات محیطی را اجرایی کنند.
پروژه آزادراه تهران - شمال
تاثیر آبخیزداری بر کاهش حوادث سیلاب
بیات با بیان اینکه در خصوص پروژه طالقان - هشتگرد برای بکارگیری مشاوران منابع طبیعی و محیط زیست هنوز به نتیجه نرسیده ایم، گفت: در این مورد چندین بار نیز انجام مکاتبات را داشته ایم اما متاسفانه به مرحله عمل نرسیده است تا بتوانیم شاهد انجام اقدامات اجرایی در پروژه مذکور با نظارت مشاوران منابع طبیعی و محیط زیست باشیم.
وی با اشاره به اینکه از سوی مسئولان استانی و حتی کشوری گفته شده است که پروژه های راه البرز پیوست های مطالعات محیط زیستی را دارند، اما در عمل ما شاهد اثرات تخریبی این پروژه ها بر عرصه های طبیعی و زیستی استان بوده ایم، گفت: در پروژه راه هشتگرد - طالقان رانش هایی حادث شده است و این نشان می دهد که مطالعات درستی در خصوص اجرای آن از قبل انجام نشده است.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز با اشاره به اهمیت اجرایی کردن برنامه آبخیزداری در حوزه های پر خطر استان البرز با این توضیح که چند سال قبل در منطقه طالقان و شمال هشتگرد بروز چند سیلاب را داشتیم، گفت: در آن زمان اگر اقدامات آبخیزداری را در حوزه فَشند و ساوجبلاغ عملیاتی نکرده بودیم آسیب زیادی به دلیل سیلاب های رودخانه فشند به شهر جدید هشتگرد می رسید.
پروژه بزرگراه شمالی کرج
بخش زیادی از تخریب ها در عرصه منابع طبیعی استان غیرمتعارف بوده استبیات توضیح داد: متاسفانه بخش زیادی از تخریب ها در عرصه منابع طبیعی استان غیرمتعارف بوده و به دلیل انجام پروژه هایی از جمله راه سازی ها حادث می شود.
وی با تاکید بر اینکه ما به عنوان متولیان منابع طبیعی در البرز به هیچ عنوان مخالف انجام پروژه های راه سازی نیستیم، افزود: می دانیم که این پروژه ها از جمله آزادراه تهران - شمال رویکردی ملی دارد و انجام آن برای کشور بسیار مهم است اما انتظار داریم نگاه دستگاه هایی مانند منابع طبیعی و محیط زیست نیز در حد اعلا در این پروژه اعمال شود تا شاهد کمترین آسیب ها به عرصه های طبیعی باشیم.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز در بخش دیگری با اشاره به مصوبه شورای شهر کرج در خصوص تهیه طرح جامع آبخیزداری این کلانشهر بیان کرد: در فروردین ماه سال جاری این طرح از سوی شورای شهر کرج تصویب و قرار شد شهرداری این کلانشهر در قالب آن برنامه های مشاوران طرح مذکور را عملیاتی کند.
پروژه جاده طالقان به هشتگرد
نگرانی منابع طبیعی البرز درباره بزرگراه شمالی
بیات با برشمردن اینکه متاسفانه چندماه از اعلام این مصوبه شورای شهر کرج گذشته است اما اقدامی از سوی شهرداری در خصوص عملیاتی کردن طرح جامع آبخیزداری این شهر نداشته ایم، گفت: باید زیرساخت ها در این مورد انجام شود تا بعدها اگر بارندگی شدید داشتیم و سیلاب به راه افتاد ندانیم چه کاری باید انجام دهیم و کاسه چه کنم در دست بگیریم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در شهر کرج مشکل جدی دیگر از دیدگاه ما پروژه بزرگراه شمالی است، بیان کرد: مسئولان این پروژه نیز می گویند که تمام نکات ایمنی و انجام مطالعات زیست محیطی را در این پروژه رعایت کرده اند و مشکلی در خصوص بروز سیل برای کرج نخواهد داشت، اما ما بابت این پروژه نیز نگران هستیم.