بزرگنمایی:
سازمان ملل با اعلام تحریم اقتصادی ارتش میانمار، خواستار توقف مبادلات و معاملات تجاری با ارتش این کشور به دلیل نقض حقوق بشر شد.
به گزارش تبسم مهر به نقل از دیلی استار، گزارشگر ویژه سازمان ملل روز دوشنبه از رهبران جهان خواست تا از ارتباط تجاری و اقتصادی با ارتش میانمار پرهیز کنند.
سازمان ملل در همین ارتباط ارتش میانمار را به دلیل نقض حقوق بشر علیه مسلمانان روهینگیا مشمول تحریم همه جانبه اقتصادی دانسته و از کشورهای جهان خواسته تحریمهای اقتصادی بیشتری را علیه نظامیان میانمار به کار گیرند.
گزارشگر ویژه سازمان ملل هدف از تحریم اقتصادی ارتش میانمار را جلوگیری از تشدید تنش و بحران بیشتر در این کشور عنوان کرده و افزوده است آوارگی سازماندهی شده بیش از 7 هزار اقلیت مسلمان در استان راخین و خشونت به کار گرفته شده علیه آنان توسط نیروهای ارتش مهمترین دلیل برای اعمال تحریم اقتصادی علیه ارتش میانمار است.
این نخستین بار است که گزارشگر ویژه سازمان ملل خواستار تحریم اقتصادی ارتش میانمار شده است. این درخواست گزارشگر سازمان ملل در گفتگو با خبرنگاران در جاکارتا، پایتخت اندونزی اعلام شده است.
در این گزارش گفته شده بیش از 50 شرکت مختلف از فرانسه، بلژیک، سوئیس، هنگ کنگ و چین مشغول معاملات اقتصادی و تسلیحاتی با نظامیان میانمار هستند که لازم است ارتباط این شرکتها با ارتش میانمار متوقف شود.
گفتنی است ارتش میانمار در 25 آگوست 2017 حملات خود به منطقه راخین را آغاز کرد. در این حملات هزاران غیرنظامی آراکانی جان باخته و حدود 350 روستا توسط ارتش میانمار و بوداییان افراطی به آتش کشیده شد.
طبق آخرین گزارش سازمان ملل، شمار مسلمانانی که از 25 آگوست 2017 به این سو از خشونتهای ارتش میانمار و بودائیان افراطی گریخته و به اردوگاهها و اقامتگاههای موقت در حومه کاکس بازار بنگلادش پناه بردهاند به 725 هزار نفر که 60 درصد آنها را کودکان تشکیل می دهند، رسیده است.
از سال 1970 تاکنون 84 درصد از جمعیت 2 میلیونی مسلمانان ایالت غربی راخین در پی خشونتهای ارتش میانمار و بوداییان افراطی به کشورهای همسایه گریختهاند.
سازمان ملل متحد و سازمانهای بینالمللی مدافع حقوق بشر خشونت علیه مسلمانان آراکان در میانمار را «پاکسازی قومی» و «نسلکشی» توصیف می کنند.