بزرگنمایی:
ساعاتی پیش (شامگاه دوشنبه ۹ آذرماه) اختتامیه پانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت با حضور خانواده شهدا، سینماگران، هنرمندان، مسئولان لشگری و کشوری، اعضای صنوف سینمایی و اهالی رسانه در برج میلاد تهران برگزار شد.
به گزارش تبسم مهر پس از زمزمه سرود جمهوری اسلامی و تلاوت آیاتی چند از قرآن کریم برنامه با نمایشی تئاتر همراه نماهنگ، با موضوع مقاومت آغاز شد.
سپس «محمدرضا شهیدیفر» بهعنوان مجری برنامه پشت تریبون آمد و گفت: در تمام این سالها جشنواره مقاومت یکی از دلخوشیهای فیلمسازان ایران و منطقه بوده است، هم از لحاظ حرفهای و هم از لحاظ مضمون توانسته از اعتبار شایستهای برخوردار شود.
وی همچنین ضمن خوشآمد به حضار، ایشان را دعوت کرد تا به تماشای ویدئویی از فعالیتهای روزهای جشنواره، بنشینند.
در ادامه «محمد خزاعی» دبیر جشنواره به جایگاه آمد و گفت: جشنواره مقاومت در طول سال های برگزاری اش فراز و نشیبهای متفاوتی را طی کرده است، اکنون به همت هنرمندان، مسئولین و مردم به سرمنزل مقصود دارد نزدیک تر میشود.
وی در ادامه جشنواره مقاومت را محل فیلم سازان مستقل دانست و عنوان کرد: برای من سوال است در جشنواره فیلم مقاومت چه چیزی است و چه گفتمانی مطرح کرد که رژیم صهیونیستی تا این حد نگران از حضور فیلمسازان جهانی درآن است؟! تا حدیکه تعداد زیادی از فیلمسازان مدعو، از طرف این رژیم غاصب مورد تهدید قرار گرفتند.
خزاعی این تهدیدها را نقض صریح حقوق بشر از طرف کشوری که مدعی حقوق بشر است خواند و از فیلمسازان حاضر که به تهدیدها و فریادها گوش نکرده اند سپاسگذاری کرد و افزود: درود بر آن فیلمساز آمریکایی که وقتی یکی از خبرنگاران از ایشان پرسید «با وجود انتقادهایی که به آمریکا و اسرائیل می کنید، اگر به کشورتان برگردید و گرفتار مشکلات شوید چه میکنید؟» و ایشان در پاسخ میگوید: ترجیح میدهم کشورم را عوض کنم ( اما حرفم را پس نگیرم و حرفم را بزنم)
سپس شهیدیفراز دعوت سردار غیب پرور «رئیس سازمان بسیج مسضعفین و شورای سیاست گذاری جشنواره» حبیبی «رئیس بنیاد روایت» حسین انتظامی «سرپرست سازمان سینمایی کشور» محمد خزاعی و برای تقدیر از چند مهمان ویژه به عمل آورد.
در ادامه سردار نقدی «معاون فرهنگی سپاه پاسداران» که روی سن آمد و پس از دریافت تقدیرنامهاش گفت: سینمای ایران سینمای شجاعت و فضیلت و شرافت و کرامت انسانی است، سینمای اصیل ایران صدای مظلومین است. آنانیکه برای خوش آمدن دل کسی فیلم میسازند، نامشان نخواهد ماند. سپس از «جواد جباری» مدیر عامل سابق بنیاد روایت تقدیر به عمل آمد.
همچنین بابت تلاشهای سینمای سوریه در نشان دادن و به تصویر کشیدن چهرهی مقاومت در کشور سوریه به نمایندگی از سینمای سوریه از «مراد شاهین» رئیس سازمان سینمایی سوریه تقدیر به عمل آورده شد. مراد شاهین ضمن تشکر از عوامل جشنواره مقاومت ابراز امیدواری کرد این جشنوراه هرساله بتواند در سوریه هم برگزار شود.
اهدای جوایز
بخش مستند سینمای ایران:
تندیس جشنواره: رضا فرهمند برای فیلم «زمانی با گوشوارههای باروتی»
دیپلم افتخار: محمد مهدی خالقی برای فیلم «پسرم» ، محمدرضا امام قلی برای فیلم «آقای نخست وزیر»، وحید فراهانی برای فیلم «باصبر زندگی»
بخش مستند سینمای بین الملل:
ضمن تقدیر از فیلم «خاشقجی تنها نیست» که سازندگاه آن بخاطر مسائل امنیتی نام خود را ذکر نکرده اند، تندیس این بخش تعلق می گیرد به جرمی ویلیام برای فیلم «بر روی لبه ی چاقو»
دیپلم افتخار: خدیجه السلامی برای فیلم «یمن، کودکان و جنگ» ، «دن کوهن» و «مکس بلومنتال» برای فیلم «کشتن غزه»، رضا فرهمند برای فیلم «زنانی با گوشوارههای باروتی»
بخش روایت نو :
جایزه ویژه- تندیس و دیپلم افتخار بهترین بازیگر: علی دهکردی برای فیلم «دریاچه و ماهی» دهکردی گفت: ادای احترام می کنم به ملت ایران که در شرایط سخت امروز، بزرگترین مظهر مقاومت هستند.
تندیس و دیپلم افتخار بهترین فیلم اول: منیر قیدی کارگردان فیلم «ویلایی ها»
بخش جلوهگاه نور:
اهتمام به تولید فیلم سینمایی اثرگذار در زمینه ارزشهای انقلاب اسلامی: محمدحسین مهدویان برای فیلم «ماجرای نیم روز»
چهره مقاومت سال 2018
ابومهدی المهندس (فرمانده حشدالشعبی عراق)
شهیدی فر توضیح داد: ابومهدی المهندس قرار بود خوش در این مراسم حضور داشته باشد و عازم سفر هم شدند، اما در طول مسیر مأموریتی برای ایشان پیش آمد و ناچار به برگشت شدند، در نتیجه نمایندهای از طرف خود برای حضور در این مراسم برگزیدند.
برای این بزرگداشت سردار غیبپرور، امیردریادار حبیبالله سیاری و محمد خزاعی روی سن آمدند
نماینده ابومهدی المهندس پشت میکروفن آمده و گفت: من از دیار حسین (ع) و شهدای کربلا آمدهام. من با دو افتخار آمدهام، یک افتخار نمایندگی از مردم عراق و دوم نماینده حاج ابومهدی.
در ادامه امیردریادار سیاری گفت: در راستای ترویج روحیه مقاومت در سینما، رسانه، فرهنگ و هنر اعلام می کنم ارتش آمادگی دارد هرگونه حمایتی که نیاز باشد از فیلمسازانی که با موضوع مقاومت فیلم می سازند و برگزار کنندگان جشنواره، به عمل آورد.
بخش خانواده های شهدا
بهترین فیلم: ویلاییها ساخته منیر قیدی
بخش عماد مغنیه
این بخش با حضور «فاطمه مغنیه» دختر شهید مغنیه و...... کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان و محمد خزاعی برگزار شد.
دیپلم افتخار برگزیده دوم: رضا فرهمند برای فیلم «زنانی با گوشوارههای باروتی»
تندیس و دیپلم افتخار برگزیده اول: وحید فراهانی برای فیلم «باصبر زندگی»
سپس «فاطمه مغنیه» به جایگاه آمد و گفت: همزمانی برگزاری این جشنواره و میلاد رسول اکرم را تبریک میگویم، با اینکه قضیه مقاومت و فلسطین هنوز ادامه دارد و هستند کسانی که میخواهند این مقاومت را متوقف کند، میگویم هنوز حسین بن علی (ع)، شهید مغنیه و شهدای جبهه مقاومت هنوز اینجا هستند.
وی افزود: دستان شما را فشار میدهیم برای برگزاری این جشنواره، جشنواره ای که تلاش می کند در مسیر اندیشههای امام خمینی و رهبر معظم ایران حضرت آیتالله خامنهای، قرار بگیرد.
در ادامه «فاطمه مغنیه» تندیسی را که به پاس تقدیر برای این جشنواره ساخته بود به محمد خزاعی دبیر جشنواره تقدیم کرد.
سپس سردار غلامحسین غیبپرور در خصوص اهمیت سینما و زبان هنر چند جمله ای بیان داشته و بعد از صحبت های وی گروه ارکستر نیروهای نظامی برنامه زنده موسیقی اجرا کردند.