نقش استراتژیک "" دهیار "" در فرآیند دانا پروری و رشد و توسعه پایدار شهر و روستا
مجله تبسم مهر
بزرگنمایی:
به کسی که از طرف شورای روستا مامور میشود تا یک روستا را اداره و نگاهداری کند ، دهیار گفته میشود .دهیار به یک تعبیر ، شهردار و کدخدای روستاست .
اختصاصی تبسم مهر - به کسی که از طرف شورای روستا مامور میشود تا یک روستا را اداره و نگاهداری کند ، دهیار گفته میشود .دهیار به یک تعبیر ، شهردار و کدخدای روستاست . البته میان دهیار و دهدار تفاوت است .
دهیار با واسطه ، برگزیده مردم روستا بوده ولی دهدار نماینده دولت است که عهده دار وظایف مربوطه میباشد . عمده وظایف دهیار اجرای مصوبات شوراست .
مهم ترین ویژگی های یک دهیار :
مردمدار و خوش اخلاق بوده و روابط عمومی و ارتباطات موثر داشته باشد . خلاق و نوآور باشد . فرهنگ و آداب و رسوم محلی را خوب بشناسد. توان تجزیه و تحلیل فرصتها و تهدیدهای پیش رو را داشته و مشارکت جو باشد .
دهیار موفق کسی است که فارغ از حب و بغضها و دسته بندیها ، عمران و آبادانی روستا از جمیع جهات وجهه همت او باشد. دهیار خداترس ، همواره خدا را حاضر و ناظر دانسته و با توکل بر خدا و طرح و برنامه مناسب امور را به پیش میبرد . دهیار موفق و موثر میبایست با مطالعه تطبیقی نقاط قوت و ضعف روستا را شناسایی و ارایه طریق نماید . انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفند ماه امسال را پیش رو داریم .
کار مهم دهیاران در این ارتباط ، همانا کمک به دانا پروری و بلوغ فکری و سیاسی مردم است . نقش استراتژیک یک دهیار ایجاب میکند که او هوشمندانه و مقتدرانه در هدایت افکار عمومی مطابق قوانین و مقررات کشور ، به سمت آنچه واقعا خیر و صلاح آنان است گام بردارد .
یک دهیار موفق میبایست مردم را از طریق آموزش برای یک انتخابات سالم و پر از شور و شعور آماده کرده و کاری کند که مردم گول مظلوم نمایی صاحبان زر و زور و تزویر و ریاکاری را نخورده و به کسی رای دهند که به منابع فاسد و نامشروع قدرت و رانت و ثروت متصل نباشند .
و یادمان نرود که : دهیاران عزیز و تلاشگر و زحمت کش روستاها نهایتا نقش مهمی در رشد و توسعه شهر و روستا دارند که باید قدرشان را دانست . خداقوت دهیار ...
حسن خسروی
مدرس دانشگاه و مولف کتاب روابط عمومی و ارتباطات