ارتباط رژیم غذایی تند و پرادویه با ابتلا به زوال عقل
اجتماعی
بزرگنمایی:
طبق نتایج یک مطالعه، افرادی که روزانه بیش از ۵۰ گرم فلفل قرمز مصرف می کنند تقریبا دو برابر با خطر ابتلا به ریسک زوال حافظه و ضعف شناختی روبرو هستند.
به گزارش تبسم مهر، تحقیق بر روی 4582 فرد بزرگسال چینی بالاتر از 55 سال نشان داد کاهش زوال شناختی در افرادی که به طورمداوم بیش از 50 گرم فلفل قرمز در روز مصرف میکردند به مراتب سریعتر بود. زوال شناختی حتی در افراد شیفته فلفل که لاغر بودند به مراتب بیشتر بود.
«زومین شیء»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه قطر، در این باره میگوید: «در مطالعات قبلی مشخص شد که مصرف فلفل قرمز برای وزن بدن و فشارخون سودمند است.»
به گفته محققان، کپسایسین یک ماده فعال در فلفل قرمز است که موجب تسریع سرعت متابولیسم، کاهش چربی و ممانعت از اختلالات قلبی-عروقی میشود. اما این اولین بار است که ارتباط مصرف فلفل قرمز و عملکرد شناختی را مورد مطالعه قرار میدهند.
به گفته محققان، افرادی که مقدار زیادی فلفل قرمز مصرف میکنند دارای شاخص توده بدنی کمتر و فعالیت فیزیکی بیشتری هستند.
محققان دریافتند افراد دارای وزن نرمال در مقایسه با افراد دارای اضافه وزن نسبت به مصرف فلفل قرمز حساستر هستند از اینرو تاثیرش بر حافظه و وزن بیشتر است.
طبق نتایج این محققان، مصرف طولانی مدت فلفل قرمز بیش از 50 گرم در روز تأثیر قابل توجهی بر حافظه دارد.