40 هزار کیلومتر گسل زلزله در ایران وجود دارد
بزرگنمایی:
۴۰ هزار کیلومتر گسل فعال زلزله در ایران معادل محیط کره زمین وجود دارد و باید با هوشیاری، آگاه سازی و اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از خسارات و تلفات هنگام بروز بحران های ناشی از آنها اقدام کرد.
دبیر کارگروه ملی مخاطرات زلزله وزارت راه و شهرسازی روز دوشنبه در حاشیه برگزاری جلسه کارگروه زلزله استان قزوین به تبسم مهر گفت: تا کنون 330 گسل فعال و کاری در سطح کشور مورد شناسایی قرار گرفته که این مساله بیانگر زلزله خیز بودن ایران در سطح جهان است.
علی بیت اللهی افزود: کشور ایران از ناحیه عربستان تا روسیه تحت فشار زلزله قرار دارد تا جایی که به غیر از مناطق کویری و غیر مسکونی در همه نقاط ایران گسل های فعال دیده می شود.
وی ادامه داد: از سال 1900 تا کنون بیش از 33 هزار زلزله بزرگ در ایران ثبت شده و ایران از این نظر نخستین کشور زلزله خیز جهان است.
این مسئول به 2 کانون زلزله مهم در ایران اشاره و تصریح کرد: نخستین کانون زلزله سلسله جبال البرز است که تهران، کرج و قزوین را در برگرفته و دومین کانون نیز سلسله جبال زاگرس بوده که شهرهایی مانند کرمانشاه و مسجد سلیمان در آن واقع شده اند.
بیت اللهی به اقدامات انجام شده در خصوص مقابله با زلزله اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین کارهای انجام شده ممنوعیت احداث ساختمان های بسیار مهم از جمله بیمارستان ها، مراکز آتش نشانی، پمپ بنزین ها، مدارس و پمپ گاز ها در کنار گسل ها بوده است.
به گفته وی، زلزله کرمانشاه نشان داد که رعایت استانداردها تا چه حد می تواند جلوی بسیاری از خسارت ها را بگیرد.
این مسئول، الزامی شدن رعایت ارتقای ایمنی شهری و مراکز جمعیتی را یادآور شد و افزود: اقتصاد ملی که همان اقتصاد مقاومتی مورد تایید همگان است به این معنی بوده که به گونه ای اقدام شود که هنگام وقوع بحران ها کمترین آسیب به کشور وارد آید.
بیتالهی اضافه کرد: قوانین حاکم بر مسایل ساخت و ساز در کشور می تواند در صورت اجرای صحیح جلوی بسیاری از ضرر و زیان ها را هنگام وقوع حوادث بگیرد.