بزرگنمایی:
داوری نخستین دوره «نشان هدهد سفید» با مشارکت فعال حدود ۸۵۰ کودک و نوجوان و پس از ۴ ماه بررسی، از میان ۱۲۰ کتاب نهایی به پایان رسید.
به گزارش تبسم مهر، داوری نخستین دوره «نشان هدهد سفید» پس از دریافت کاربرگهای داوری از سوی کتابداران، با مشارکت فعال حدود 850 کودک و نوجوان و پس از 4 ماه بررسی، از میان 120 کتاب نهایی در شش موضوع به پایان رسید.
داوران از میان 7 هزار عضو فعال کودک و نوجوان کتابخانههای عمومی با شاخصهایی چون شرکت در مسابقه، عضویت، تعداد کتابهای به امانت گرفته شده، میزان مشارکت در فعالیتهای ترویجی و فرهنگی، توانایی نقد، ارائه نظر و… انتخاب شدند و پس از مشخص شدن حوزه جغرافیایی و کتابخانه، حدود 850 داور کودک و نوجوان، مرحله نهایی داوری را در کتابخانه های سراسر کشور انجام دادند.
در این روند 120 کتاب نهایی در 6 موضوع داستان کودک، غیرداستان کودک، شعر کودک، غیرداستان نوجوان و شعر نوجوان بررسی و انتخاب شد و داوران پس از 4 ماه خواندن کتابها، بر اساس شیوهنامه مشخص شده به آثار رأی و امتیاز دادند. در پایان کاربرگها توسط دبیرخانه گردآوری شد و نظرات، آراء و امتیازهای داوران بر کتابها، جمعبندی و پردازش شد و در هر موضوع 10 الی 15 کتاب به مرحله نهایی رسیدند.
روند داوری نخستین دوره «نشان هدهد سفید» زیر نظر شورای نظارت مرکب از خانم افسانه شعباننژاد و آقایان حمیدرضا شاهآبادی، حسین فتاحی، فریدون عموزاده خلیلی (دبیر مدال هدهد)، هادی آشتیانی (مدیرکل ترویج کتابخوانی و امور فرهنگی نهاد کتابخانههای عمومی کشور) انجام شد و فهرست کتابهای برگزیده نشان هدهد سفید با عنوان «فهرست هدهد سفید» به همراه کتابهایی که از سوی مخاطبان به مرحله نهایی راه یافتهاند تحت عنوان «فهرست پیشنهادی»، به زودی طی مراسمی معرفی خواهند شد.
کتابهایی که نشان هدهد سفید را دریافت کردهاند مجاز خواهند بود این نشان را که نشانه انتخاب کتاب از سوی مخاطبان کودک و نوجوان عضو کتابخانههای عمومی است، پشت کتابها درج کنند. همچنین این کتابها از سوی نهاد کتابخانههای عمومی کشور به شکلی ویژه معرفی و در فهرست کتابهای ترویجی این نهاد قرار خواهند گرفت. به نویسندگان کتابهای برگزیده مخاطبان نیز نشان «هدهد سفید» به همراه جوایز دیگری اهداء خواهد شد.
«نشان هدهد سفید» با هدف تقویت جریان تألیف و حمایت از آثار ایرانی به ویژه کودکان و نوجوانان و تشویق پدیدآورندگان و مولفان و همچنین معرفی کتابهای تألیفی برگزیده در کتابخانههای عمومی کشور، برگزار میشود.