بزرگنمایی:
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: یکی از گلایههای ما از رسانهها و دستگاههای مختلف این است که محصولات علمی و پژوهشی حوزه امروز آن طور که باید معرفی نمیشود.
به گزارش تبسم مهر وبه نقل از مرکز خبر حوزه، آیت الله محسن اراکی شامگاه سهشنبه در مراسم ختم مرحوم آیت الله سید محمد حسینی شاهرودی که در مسجد اعظم قم برگزار شد، عنوان کرد: یکی از پیشتازان خاندان علم و تقوی در تاریخ معاصر جامعه اسلام و جهان تشیع بیت آیت الله حسینی شاهرودی بوده و ایشان و پدر بزرگوارشان منشأ برکات فراوانی به اسلام بودهاند.
وی از دست دادن این فقیه بزرگ را ضایعه بزرگ برای جهان تشیع دانست و افزود: علم زندگی بهتر در فقه ملموس بوده و از امتیازات جامعه شیعی ما و حوزه های علمیه و دستگاه مرجعیت شیعی این است که در طول تاریخ جامع بین علم و عمل بوده اند و در هیچ مکتبی این جامعیت دیده نمی شود.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی بیان کرد: مراجع ما در هر عصری توانسته اند پاسخگوی نیازهای آن عصر باشند و در همه اعصار بالاخص امروز که نظام جمهوری اسلامی حاکم است، فقاهت شیعی پاسخگو است؛ کسانی که دستی بر آتش ندارند، ممکن است از پاسخگویی حوزهها به مسائل روز بی اطلاع باشند.
وی تصریح کرد: قوانینی که امروز توسط شورای نگهبان مورد تأیید میشود از دستاوردهای بزرگ حوزه به شمار میآید و تحقیقاتی که در همه عرصهها امروز ارائه میشود، بسیار مفید و مؤثر است.
آیت الله اراکی با بیان اینکه فقه ما فقهی پاسخگو است، عنوان کرد: سعادت بشر در گرو عمل به این فقه است؛ اینکه انقلاب ما توانسته است در طول چهل سال بر اساس پاسخگویی به نیازهای معاصر حکومتی برپا و قانون اساسی نوین به جهان عرضه کند، یک دستاورد بزرگ به حساب می آید.
وی مطرح کرد: یکی از گلایههای ما از رسانهها و دستگاههای مختلف این است که محصولات علمی و پژوهشی حوزه امروز آن طور که باید معرفی نمیشود.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ادامه داد: نقش مرحوم آیت الله شاهرودی پدر و مرحوم آیت الله شاهرودی فرزند در صیانت از حوزههای علمیه بسیار برجسته بوده و در دوران پیروزی انقلاب، مرحوم آیت الله سید محمود شاهرودی یکی از پیشگامان بود و به دفاع از امام (ره) و نهضت پرداخت.
آیت الله اراکی ابراز کرد: حوزههای ایران و عراق طی یک قرن اخیر دچار حوادث و فراز و نشیبهای فراوانی شدند، عدهای مانند رضاخان و صدام در پی ریشه کن کردن حوزههای علمیه و فقه شیعی بودند و این علمای ایران و عراق بودند که با ایستادگی در مقابل این امواج، نه تنها حوزه های علمی را حفظ کردند، بلکه به گسترش فقاهت پرداختند.
وی اضافه کرد: برخی بیان میکنند که حوزه نجف با امام خمینی (ره) همراه نبود، طبیعی است که در هر جا تعدادی مخالف پیدا شود، اما بدنه حوزه نجف با امام همراهی کردند و بر خود تکلیف میدیدند برای حمایت از امام، در مجالس درس ایشان حضور پیدا کنند.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی خاطرنشان کرد: مرجعیت نجف در دورهای بر پایه مرجعیت سه گانه مرحوم آیات عظام شاهرودی، حکیم و خویی میچرخید و قبل از ورود امام خمینی (ره) به نجف، این سه بزرگوار توفیقاتی کسب کردند و پس از ورود امام به نجف به حمایت از ایشان پرداختند، اگر این حمایتها نبود، این نفوذ تفکر امام در نجف اتفاق میافتاد.
وی بیان کرد: جا دارد اهالی قلم در حوزه درباره خدمات بیت آیت الله شاهرودی در تربیت انسانهای متخلق به اخلاق الهی قلم فرسایی کنند، آنچه در بین طلاب و فضلای ما سنت تقوا، ساده زیستی و پرهیزکاری را توانست تبدیل به فرهنگ عمومی کند، تلاش و اهتمام بزرگانی چون بیت آیت الله حسینی شاهرودی بوده است.
آیت الله اراکی یادآور شد: بیت مرحوم آیت الله شاهرودی همواره در حل مشکلات مردم و دستگیری از نیازمندان پیشتاز بوده و یکی از امتیازات این بیت از مرحوم آیت الله سید محمود شاهرودی تا فرزند گرانقدر ایشان این بود که پیاده روی کربلا را بنیانگذاری کردند و امروز اگر میبینیم این پیاده روی اربعین جوشش بالایی پیدا کرده، این دو مرجع بزرگ در آن نقش بسزایی داشتهاند.
وی ادامه داد: وظیفه طلاب این است که جای خالی این عالمان بزرگ را پر کنند و زندگی این بزرگان که از افتخارات جامعه شیعی است، باید برای ما الگو شود. حوزه باید به فکر این باشد که جای خالی این بزرگان و فقها را پر کند.