بزرگنمایی:
یک اقتصاددان گفت: در راستای تحقق رونق تولید، باید ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف و ممنوعیتهای صادراتی دقیقاً بررسی و سیاست صادراتی اتخاذ شود.
به گزارش تبسم مهر محمد صادقالحسینی ، با بیان اینکه در 11 ماه سال 97 واردات با 21.5 درصد کاهش مواجه شده بود، اظهار داشت: با وجود کاهش شدید فروش نفت، کل صادرات تقریباً تغییری نداشته است.
این اقتصاددان با اشاره به صادرات 40 میلیارد دلاری و واردات 38.5 میلیارد دلاری در یازده ماهه سال گذشته، گفت: این آمار از رشد 118 درصدی تراز تجاری کشور حکایت دارد.
صادق الحسینی با اشاره به ارز دولتی و تأثیر آن در تراز تجاری کشور گفت: اگر ارز 4200 تومانی نبود، درآمد دولت افزایش و رونق تولید هم محقق میشد.
این اقتصاددان ادامه داد: از سویی دیگر کاهش ارزش پول ملی فرصت مهمی برای افزایش صادرات و در نتیجه رونق تولید است؛ این در حالیست که ما از این فرصت استفاده نکردیم.
وی یادآور شد: سیاست ارزی غلط از تعیین ارز 4200 تومانی تا ممنوعیتهای بی مورد و غیره باعث شد تا صادرات غیرنفتی رشد بالایی نداشته باشد که البته با این مشقات، نسبت صادرات غیرنفتی به واردات برای اولین بار به بالاترین میزان در 11 ماهه رسید.
این اقتصاددان با اشاره به شعار سال، اظهار داشت: اگر خواهان تحقق رونق تولید هستیم باید به چند مورد توجه ویژهای داشته باشیم.
وی افزود: در این راستا ارز 4200 تومانی باید حذف شود، با ابداع روشهای خلاق پیشنهادی نیز کانالها و امکان انتقالات ارزی برقرار شود، ممنوعیتهای صادراتی دقیقاً بررسی و سیاست صادراتی اتخاذ شود.
صادق الحسینی گفت: ثبات ارزی با این موارد ممکن میشود و صادرات افزایش، واردات کاهش و تولید و اشتغال با رونق مواجه میشود.