وزیر اقتصاد خبر داد؛
حرکت نظام بانکی به سمت بانکداری دیجیتال/اقتصادایران بانک محور است
اقتصادی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - وزیر اقتصاد و دارایی با تاکید بر اینکه اقتصاد هوشمند از جمله برنامههای من در روز رای اعتماد بود که تحقق کامل آن ساده نیست، گفت: ما در مجامع بانکها تاکید بر بانکداری دیجیتال داریم.
تبسم مهر - وزیر اقتصاد و دارایی با تاکید بر اینکه اقتصاد هوشمند از جمله برنامههای من در روز رای اعتماد بود که تحقق کامل آن ساده نیست، گفت: ما در مجامع بانکها تاکید بر بانکداری دیجیتال داریم.
به گزارش خبرنگار مهر ، فرهاد دژپسند در مراسم رونمایی از دستاوردهای نوین بانک ملی گفت: در چهل سالگی پیروزی انقلاب، هر روز سرعت تحولات را بیشتر خواهیم کرد و بانک ملی اولین بانک مبتنی بر حضور مردم در ایران است و این بانک، در زمان بدو تاسیس، نگاه به خارج را در نظر داشت ولی فعالان اقتصادی متقاضی تامین مالی داخلی شدند. این در حالی است که بانک ملی چاپ اسکناس را از انگلیس به ایران منتقل کرد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: اقتصاد هوشمند از جمله برنامههای من در روز رای اعتماد بود که تحقق کامل آن ساده نیست؛ چراکه سخت است که بدون کاغذ در این حوزه کار کنیم؛ ولی میتوان حتی به سرعت و سهولت، فرآیند بدون پرسنل را هم تجربه کرد.
وی تصریح کرد: برای دستیابی به اقتصاد هوشمند، اگرچه بانک ملی در حوزه بانکداری الکترونیک فعال است اما باید در اقتصاد هوشمند به سمت بانکداری دیجیتال حرکت شود. ما در مجامع بانکها تاکید بر بانکداری دیجیتال داریم. در سککوک نیز میتوان نویدبخش تجارت الکترونیک بوده و راه را برای اقتصاد هوشمند باز کنیم ولی اگر بانکداری دیجیتال شکل گیرد، سایر بخشها را نیز با خود همراه میکند؛ چراکه اقتصاد ما بانک محور است و بنابراین تاجر، مصرف کننده و خدمات دهنده نیز به این سمت حرکت میکنند.
وزیر اقتصاد هوشمندسازی نظام اقتصادی ایران را از جمله برنامههای وزارت امور اقتصادی و دارایی دانست و گفت: نظام بانکی در حال حرکت به سمت بانکداری دیجیتال است.
پزشکیان، عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم گفت: اگر شبکه نظام بانکی با سایر زیرساختهایی همچون دادههای هویتی به هم متصل شده و این موضوع به داده متصل شود، دیگر اتفاق ناگواری مثل قاچاق، دزدی و فساد در اقتصاد رخ نمیدهد و بنابراین شناسایی اطلاعات هویتی امکان پذیر است نه اینکه موسسات مالی پول مردم را بخورند و بعد رد و اثری از متخلفان نباشد.
وی افزود: اگر در وزارت اقتصاد ماده ١٦٢ قانون مکرر مالیاتها اجرا شود، هیچ حرکتی از دید دستگاههای نظارتی پنهان نمیماند و بنابراین درخواست ضامن از دریافت کنندگان وام نیز ضروری نیست؛ چراکه میتوان بزرگترین مشکل اقتصاد یعنی رانت، رشوه، فرار مالیاتی، قاچاق را حل کرد.
به گفته پزشکیان، اگر این دادهها به هم متصل شده و کارآمد شوند، شبکهها به هم وصل شده و بسترهای قانونی را به منصه ظهور برسانیم؛ آنگاه افراد با دلالی پولدار نمیشوند.