در فرهنگسرای گلستان صورت میگیرد
نگاهی متفاوت به آثار جلال آل احمد با «مدیر مدرسه» و «پنج داستان»
فرهنگی و هنری
بزرگنمایی:
تبسم مهر -
به گزارش خبرگزاری فارس، در این نشست که با حضور منتقدین نامآشنای ادبیات فارسی، حسن میرعابدینی، محمدرضا اصلانی و محمدرضا گودرزی برگزار میشود، بررسی دقیق بر شیوه نگارش جلال آل احمد صورت گرفته و دو اثر ماندگار او یعنی «مدیر مدرسه» و «پنج داستان» مورد نقد و تحلیل قرار میگیرند. همچنین علاقهمندان، میتوانند سوالات خود پیرامون جلال آل احمد و آثار او را از مهمانان برنامه بپرسند.
جلال آل احمد را باید یکی از تاثیرگذارترین نویسندههای عصر معاصر ادبیات فارسی دانست که علیرغم عمر کوتاه 45 ساله، آثار ماندگاری را در عرصه ادبیات کشور بر جای گذاشته است و بسیاری از نویسندگان، از وی تاثیر گرفتند. توجه ویژه این نویسنده به مقولههای مهم نظیر جامعه ایرانی، زن در اجتماع، غرب ستیزی و ایرانگرایی و ... شخصیتی ویژه به او داده است.
رمان «مدیر مدرسه» یکی از متفاوتترین آثار جلال آل احمد است که در سال 1337 منتشر شده است. توصیف یک مدرسه روستایی با تمام جزئیات در کنار تمام مشکلاتی که در آن به وجود میآید، یکی از ویژگیهای منحصر به فرد این داستان بلند است. راوی این داستان که از آموزگاری به تنگ آمده است، برای آسودگی خود و داشتن درآمد بیشتر و بیدردسر به مدیری یک دبستان رو میآورد بیآنکه بداند چه دردسرهایی در پی خواهد داشت. او که خود را هیچکاره میداند و آمده تا در گوشهای آرام، از گچ خوردن و بیهودگی کار آموزگاری رهایی پیدا کند، با دشواری سرپرستی یک ناظم، هفت معلم و 235 شاگرد روبرو میشود.... همچنین، «پنج داستان»، 5 داستان کوتاه از زبان جلال است که در سال 1350 منتشر شده است.
نشست نقد و بررسی شیوه نگارش جلال آل احمد، روز سهشنبه 7 اسفند ماه ساعت 17 در فرهنگسرای گلستان واقع در نارمک، میدان هلال احمر، خیابان گلستان برگزار میشود. حضور علاقهمندان در این برنامه برای عموم آزاد است.
نشستهای «ترنم قلم»، مجموعه جلسههای نقد و بررسی کتاب است که به همت فرهنگسرای گلستان برگزار میشود و تاکنون بسیاری از نویسندگان نامآشنای کشور همراه با کتابهای خود در این نشستها حضور پیدا کردهاند.
انتهای پیام/