مسئول سوری در گفتگو با مهر:
توافق تجاری ایران و سوریه هنوز اجرایی نشده است
بین الملل
بزرگنمایی:
تبسم مهر - رئیس اداره خارجی دفتر سیاسی حزب ملی اجتماعی سوریه تاکید کرد که آمریکا برای قطع راههای مواصلاتی میان کشورهای منطقه تلاش کرده و حمل و نقل زمینی میان سوریه و ایران باید تقویت شود.
تبسم مهر - رئیس اداره خارجی دفتر سیاسی حزب ملی اجتماعی سوریه تاکید کرد که آمریکا برای قطع راههای مواصلاتی میان کشورهای منطقه تلاش کرده و حمل و نقل زمینی میان سوریه و ایران باید تقویت شود.
خبرگزاری مهر ، گروه بین الملل - دیانا المحمود : ایران و سوریه طی سال گذشته شاهد سفرهای تعدادی از هیأتهای اقتصادی در سطوح مختلف بودند. هم چنین ایران در نمایشگاه بین المللی دمشق و دیگر نمایشگاههای مربوط به ساخت و ساز که سال گذشته در سوریه برگزار شد حضور پررنگ داشت.
سال گذشته در جریان سفر اسحاق جهانگیری معاون رئیس جمهور ایران به دمشق در رأس یک هیأت اقتصادی تعدادی از توافق نامههای دو جانبه در زمینه راه اندازی یک بانک مشترک میان ایران و سوریه امضا شد.
« طارق الاحمد » رئیس اداره خارجی دفتر سیاسی حزب ملی اجتماعی سوریه در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص روابط ایران و سوریه قبل از آغاز جنگ در سوریه تاکید کرد: روابط اقتصادی میان ایران و سوریه یکی از مسائل مهم است و باید با آن به صورت شفاف و به دور از تعارفات برخورد کرد.
وی افزود: قبل از آغاز جنگ، روابط میان دو کشور رسمی و دولتی بوده و به اجرای پروژههای کوچک محدود میشد؛ این در حالیست که سوریه و ایران روابط مستحکمی باهم داشته و در چارچوب یک محور سیاسی که همان محور مقاومت است قرار دارند.
وی در خصوص همکاریهای دفاعی میان دو کشور گفت: همکاریهای دفاعی میان ایران و سوریه طی سالهای جنگ بر روابط اقتصادی آنها انعکاس داشته است. از لحاظ نظری و ایمانی اگر بخواهیم بررسی کنیم باید این روابط قدرتمندتر از روابط کنونی باشد. متأسفانه همکاریهای کنونی حتی بعد از جنگ و گسترش روابط طی 8 سال گذشته در سطح مطلوب نبوده و برآورده کننده آرزوهای دو کشور نیست.
این سیاستمدار سوری تاکید کرد: مشکلی که در مسیر گسترش روابط کنونی است در واقع مشکل حمل و نقل است. مشکل حمل و نقل میان دو کشور دربرگیرنده هزینههای بسیار زیادی است. برای این مسأله باید مسافتهای زیادی از دریای عمان به سمت تنگه عدن و از آنجا به سمت دریای سرخ و ورود به دریایی مدیترانه و بنادر سوریه پیموده شود. راهکار واقعی، باز کردن گذرگاه بوکمال است که دو کشور را به صورت زمینی از طریق عراق به هم مرتبط میکند و این به معنی ضرورت خروج نظامیان آمریکایی از این منطقه است.
طارق الاحمد هم چنین تصریح کرد: حمل و نقل زمینی کلید تجارت میان دمشق و تهران طی روزهای آینده خواهد بود چرا که نیروهای مقاومت کنترل گذرگاه مذکور را در دست گرفته اما هنوز به دلیل وجود برخی موانع بازگشایی نشده است. دولت سابق عراق مسئول بخشی از این موانع است و ما خواهان دستیابی به یک راهکار برای آغاز روند تجاری در منطقه از دمشق گرفته تا تهران و بغداد هستیم. برخی از نیروها در عراق خواهان تحقق این مسأله هستند چرا که آن به نفع همگان است.
وی در ادامه افزود: گذرگاه زمینی میان کشورهای مقاومت، معادلات منطقه را تغییر میدهد و یک پل ارتباطی قدرتمند در منطقه ایجاد میکند که در برگیرنده برخی پروژهها و در رأس آنها خطوط راه آهن خواهد بود. راه از بین بردن محاصره و تقویت مقاومت اقتصادی از طریق تقویت روابط میان سوریه و ایران میگذرد و مهمترین پروژه موجود در این خصوص نیز گذرگاه بوکمال و خطوط راه آهن است.
طارق الاحمد در خصوص نیازهای بازارهای ایران و سوریه گفت: تاجران سوری خواهان ایجاد روابط تجاری با ایران هستند اما توافق نامههای امضا شده در این خصوص اجرایی نشده است. حسن نیت و تمایل در این زمینه کافی نیست و ما به بازگشایی گذرگاه مذکور نیاز داریم. با وجود محصولات مشترک میان ایران و سوریه، اما شاهد آن هستیم که فعالیتهای تجاری میان آنها بر تبادل تجربه متمرکز شده است. ایران در زمینههای صنعتی پیشرو بوده و میتوان از آن برای سرمایه گذاری در بازار منطقه استفاده کرد. بازار عراق و بازارهای دیگر کشورهای همسایه میتواند با بازارهای ترکیه و روسیه رقابت کند.
وی در خصوص بحران حمل و نقل زمینی میان دو کشور تاکید کرد: آمریکا به صورت مستقیم برای جدا کردن مرزهای میان عراق و سوریه با هدف قطع راههای منطقه تلاش کرد. برخی گروهها در منطقه نیز با آمریکا رابطه دارند. شرایط کنونی به نفع دشمن است. کسانی که فکر میکنند تجارت جدای از سیاست است کاملا اشتباه میکنند.