رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیر تاکید کرد
شرایط نابرابر دانشگاههای ایران برای ورود به عرصههای بین المللی/رقابتهای نامتعارف دانشگاهها
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیر از شیوه پذیرش دانشجو خارجی در دانشگاه داخلی انتقاد کرد و گفت: متأسفانه رقابتهای نادرست و غیر متعارفی در زمینه جذب دانشجو خارجی بین دانشگاههای داخل راه افتاده که اگر این شیوه پذیرش اصلاح نشود در آینده نزدیک آسیب زا خواهد شد.
تبسم مهر - به گزارش ایسنا، دکتر علی خاکی صدیق در نشست هم اندیشی ارتقای 5 دانشگاه و 5 واحد پژوهشی برتر کشور به تراز بین المللی که امروز در ساختمان مرکزی وزارت علوم در حال برگزاری است با تاکید بر اینکه اکثر دستاوردهای فعلی کشور در طول 40 سال اخیر مرهون تلاش دانشگاهها و مراکز آموزش عالی است، خاطر نشان کرد: اگر به نوعی این دستاوردها را مورد بررسی قرار بدهیم میتوان بیان کرد تمامی این افتخارات به نوعی به آموزش عالی مرتبط میشود. بنابراین توفیقات بسیار زیادی در طول این مدت از سوی مراکز علمی آموزشی کشور به دست آمده است.
وی در ادامه به برنامه بین المللی سازی دانشگاهها و مراکز پژوهشی از سوی وزارت علوم اشاره کرد و گفت: وزارت علوم و دولت باید در پروژه بین المللی سازی به دنبال ارتقای کیفی و همه جانبه دانشگاهها و اثر بخشی این مراکز در حوزههای مختلف باشند و رتبه بندیهای بین المللی نیز باید به عنوان یکی از نتایج بین المللی سازی مدنظر قرار بگیرد. طبیعتاً در این راستا اگر دانشگاهی جهت گیری درستی داشته باشد میتوانند جایگاه مورد نظر در عرصههای بین المللی کسب کند.
رئیس دانشگاه خواجه نصیر با تاکید بر اینکه ما در رتبه بندیهای بین المللی کار تئوری قوی در کشور انجام ندادهایم، اظهار کرد: در حال حاضر دهها نظام رتبه بندی در کشور وجود دارد که ما باید این نظامهای رتبه بندی را تحلیل و براساس شرایط خود جایگاه خود را ارزیابی کنیم که متأسفانه این اقدام در کشور صورت نگرفته است و در بخشی از نظامهای رتبه بندی اساس رتبه بندی مراکز علمی دانشگاهی چاپ مقاله عنوان شده است. این در حالی است که ما معتقدیم مقاله باید یکی از محصولات ارزیابی دانشگاهها در این رتبه بندی باشد نه اینکه صرفاً ملاک را چاپ مقاله قرار دهیم.
دکتر خاکی صدیق هم چنین خاطر نشان کرد: همان طور که عنوان شد در بسیاری از رتبه بندیهای بین المللی چاپ مقاله اساس قرار میگیرد و کاری به اطلاعات دانشگاهها ندارد که البته باید در این زمینه دقت وسواس بیشتری داشته باشیم چرا که اگر اطلاعات در این نوع رتبه بندیها به نوعی هوشمندانه وارد شود که براساس آن جایگاهی ارتقا یابد جایگاه به دست آمده با واقعیت فاصله بسیار پیدا میکند که متأسفانه میتواند گفت ما در این زمینه با آسیب جدی مواجه هستیم و باید تدبیری اندیشه شود که این نوع مشکلات در ارزیابیهای بین المللی رفع شود.
دکتر خاکی صدیق با تاکید بر اینکه در جذب دانشجویان بین المللی رقابتهای نا متعارف و غیر درستی در دانشگاهها ایجاد شده است، گفت: براساس این رقابتها، پیشنهادهایی برای جذب نادرست دانشجو خارجی در دانشگاهها صورت میگیرد که این نوع رقابت طبیعتاً بسیار آسیب زا خواهد شد و باید تدبیری در جذب دانشجویان خارجی و حل مشکلات ارزی آنها صورت بگیرد.
وی همچنین با تاکید بر اینکه دانشگاههای ایران برای مذاکره با دانشگاههای خارجی و ورود به عرصههای بین المللی با چالشهای زیادی مواجه هستند، گفت: متأسفانه ما حتی در ابتدای ورود تعامل با دانشگاهها چه دانشگاههای کشورهای همسایه و چه دانشگاههای اروپایی با یک سری آسیبهای اساسی مواجه هستیم و باید ابتدا مذاکراتی برای جلب اعتماد صورت بگیرد ما تعامل خود را از یک شرایط نابرابر کاری شروع میکنیم بنابراین بعد از اعتمادسازی باید ملزوماتی فراهم شود تا به تعهدات ما در تعامل با دانشگاههای خارجی جامه عمل پوشانده شود چرا که اگر به واسطه کمبود اعتبارات با هر موضوع دیگری اعتمادسازی بین المللی از بین برود جبران آن سخت خواهد شد.
انتهای پیام