اخبار کوتاه از کانون
آثار نوجوانان نو قلم در کتاب «شعر آفرینش» منتشر شد
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - تهران-ایرنا-«شعر آفرینش» مجموعه آثار برگزیده انجمنهای ادبی کانون سراسر کشور با محوریت آثار نوجوانان نوقلم، از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان منتشر شد.
تبسم مهر - تهران-ایرنا-«شعر آفرینش» مجموعه آثار برگزیده انجمنهای ادبی کانون سراسر کشور با محوریت آثار نوجوانان نوقلم، از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان منتشر شد.
به گزارش روز شنبه گروه علمی ایرنا از اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، در این کتاب اشعار اعضای نوجوان و جوان انجمنهای ادبی سراسر کشور در دو بخش کلاسیک (دو قدم مانده به گل) و آزاد (پای آن کاج بلند) منتشر شده است.
بر این اساس، در مقدمه این کتاب به قلم سودابه امینی آمده است: «فعالیت ادبی و هنری نیازمند محیط هنری است و انجمنهای کانون این امکان را به اعضا میدهند که در محیطی امن و دور از هرگونه آسیب و آفت به ارایه اثر خود بپردازند و دیدگاه منتقدان را دریافت کنند. جلسات انجمن ادبی، محیطی برای توانمندسازی مربیان ادبی کانون نیز هست.»
در بخش دیگری از این مقدمه میخوانیم: «نخستین مهرواره شعر آفرینش گامی مهم در معرفی چهرههای ادبیات خلاق به جامعه ادبی کشور است، نوجوانانی که میتوانند برای ادبیات فارسی و به ویژه شعر فارسی پیشنهادهای تازه داشته باشند.»
بر همین اساس، 83 اثر منتشر شده در این کتاب از میان 529 اثر رسیده به دبیرخانه این مهرواره گزینش شدهاند. داوری این آثار را سودابه امینی، حسین تولایی و محمدعلی مقیمی برعهده داشتهاند.
گفتنی است این کتاب در 116 صفحه و زیرنظر مدیریت آفرینشهای ادبی و هنری کانون منتشر شده است. گردآوری این اثر را فرزانه رحمانی و ویراستاری آن را انسیه موسویان برعهده داشتهاند.
**گلایه از ناکافی بودن تبلیغات جشنواره پویانمایی
«پرستو کاردگر» انیماتور معتقدست جشنواره پویانمایی تهران با وجود جایگاهی که دارد ولی از تبلیغات کافی در فضای شهری و بین مردم برخوردار نیست.
کارگردان انیمیشن «ایکی» از برندگان دوره دهم جشنواره بینالمللی پویانمایی تهران با اشاره به اینکه جشنواره پویانمایی به عنوان شروع سال تحویل جامعه انیمیشن شناخته میشود، گفت: همه فیلمسازان برنامهریزی میکنند تا انیمیشنهایشان را به این جشنواره برسانند تا کارهایشان دیده شود.
وی با اشاره به تخصصی بودن دوسالانه پویانمایی تهران بیان کرد: در جشنوارههای دیگر مانند جشنواره فیلم حسنات یا فیلم کوتاه تهران تنها در بخشی کنار فیلمهای کوتاه زنده، مستند یا تجربی، انیمیشن هم به نمایش درمیآید در حالی که در جشنواره پویانمایی تهران منحصرا انیمیشن مهم است.
این انیماتور افزود: زمانی که به جشنواره فیلم «زی نبی» اسپانیا که جزو جشنوارههای مهم و معتبر است، رفته بودم فیلمسازانی که در این جشنواره شرکت کرده بودند، همگی دوسالانه پویانمایی تهران را میشناختند و فیلمهایشان را برای جشنواره فرستاده بودند.
کاردگر با اشاره به ویژگیهایی که یک جشنواره را معتبر میکند، عنوان کرد: تداوم برگزاری یک جشنواره بسیار مهم است اما از آن مهمتر، رساندن جایزه به دست برندگان است. بسیاری از جشنوارهها به رساندن جایزه به دست برندگان متعهد نیستند اما جشنواره پویانمایی تهران این حسن را دارد که همیشه جایزهها را به دست برندگان میرساند و از این نظر، این جشنواره بسیار معروف و شناخته شده است.
او درباره اینکه چرا هنوز بین مخاطبان و جشنواره پویانمایی تهران فاصله وجود دارد، توضیح داد: انیمیشن در ایران به عنوان مدیومی مختص کودک شناخته میشود به همین دلیل هنوز مخاطبان با این جشنواره ارتباط چندانی برقرار نکردهاند در حالی که در جشنواره انیمیشن کره که شرکت داشتم، تمام سالنهای نمایش پر بود و مردم از هر سنی برای تماشای انیمیشن به جشنواره آمده بودند.
کارگردان انیمیشن «ایکی» ادامه داد: حتی در حال حاضر وقتی به کسی میگویم کار انیمیشن انجام میدهم از من میپرسند یعنی برای تلویزیون کار میکنی؟ بسیاری هنوز این شناخت را ندارند که انیمیشن انواع مختلفی دارد و لزوما برای کودکان ساخته نمیشود.
او به نقش تبلیغات اشاره کرد و گفت: از طرف دیگر در همین چند جشنوارهای که شرکت کردم شاهد بودم که خیابانهای اصلی و بزرگ شهر از تبلیغات و پوستر جشنواره پر شده بودند به طوری که حتی دورترین اشخاص هم از آن فضا با خبر میشدند. فکر میکنم اطلاعرسانی درستی درباره جشنواره پویانمایی تهران صورت نمیگیرد.
کاردگر در پایان درباره نقش دوسالانه پویانمایی در پیشبرد جامعه انیمیشن ایران بیان کرد: این جشنواره به نوعی شروع سال تحویل انیمیشن ایران است چراکه همه فیلمسازان برنامهریزی میکنند تا انیمیشنهایشان را به این جشنواره برسانند. درواقع جشنواره پویانمایی انگیزهای برای همه است چون فیلمهایشان در این جشنواره دیده میشود.
**خوانش نمایشنامه «یه خونه قد غربیل» در مرکز تئاتر کانون
«یه خونه قد غربیل» اثری از «هادی حوری» دومین نمایشنامهای است که گروه نمایشخوانی توکا روز 4 اسفند در مرکز تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خوانش میکنند.
این نمایشنامه بر اساس داستان عامیانه «مهمانهای ناخوانده» اثر فریده فرجام اولین کتاب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، بازنویسی شده است.
این برنامه با همکاری انجمن کودک و نوجوان خانه تئاتر و مرکز تئاتر کانون ساعت 18 روز شنبه 4 اسفند برگزار میشود.
بر اساس این خبر، کارگردان نمایشنامه «یه خونه قد غربیل» هلیا میرهادی و نوازنده تنبک آن نیوشا سردشتی است.
در عین حال ملیحه کیا، جمشید صفری، هادی حوری، مهسا امیری، مهرداد باقری، رویا بحیرایی، محمدمهدی کیان و شیوا ترابی نقشخوانان این نمایشنامه هستند.
کتاب مصوّر «مهمانهای ناخوانده» دربردارنده داستانی تخیّلی برای کودکان است. در این داستان خاله پیرزنی در خانهاش تنها زندگی میکرد. او دلش میخواست که به خانه دخترش که در شهر زندگی میکرد برود و از تنهایی دربیاید؛ امّا نمیتوانست. یک شب که باران شدیدی شروع به باریدن کرد، الاغ و مرغ و خروس، سگ و گاو، گنجشک و گربه هر کدام به خانه پیرزن آمدند و از او تقاضا کردند که آنها را در خانه خود پناه دهد. پیرزن، همه حیوانات را در خانهی قدّ غربیل خود جا داد. وقتی صبح شد، حیوانات فهمیدند که پیرزن میخواهد به شهر برود، امّا دست تنها نمیتواند. آنها همگی به پیرزن کمک کردند و او را راهی خانه دخترش کردند. در این داستان، کودکان با لزوم همیاری و کمک به یکدیگر آشنا میشوند.
گروه «نمایشخوانی توکا» روز 13 بهمن 1397 به خوانش نمایشنامه «نخستین پرواز» به کارگردانی حامد سید در مرکز تئاتر کانون پرداختند و این مرکز پس از «یه خونه قد غربیل» در روز 4 اسفند، به ترتیب در روز 17 فروردین 1398 با نمایشنامه «خورشید کجاست؟» به کارگردانی المیرا پارسا، روز 14 اردیبهشت سال آینده با «مهمان جامانده» به کارگردانی طهورا کریمخانی و در روز 18خرداد هم با نمایشنامه «پهلوان دختر» به کارگردانی رکسانا عبقری میزبان علاقهمندان خواهد بود.
مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در پارک لاله تهران واقع شده است.
**نکوداشت نامزد دریافت جایزه آستریدلیندگرن برگزار میشود
مهرآیین نکوداشت «علیاصغر سیدآبادی» نامزد دریافت جایزهی آستریدلیندگرن عصر روز پنج اسفند 1397 در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برپا میشود.
در این آیین ابتدا «افسون امینی» مدیرکل آفرینشهای فرهنگی کانون به بیان مطالبی در مورد این نویسنده حوزه کودک و نوجوان میپردازد و در ادامه «فریدون عموزادهخلیلی» نویسنده کودک و نوجوان در دوبخش به سخنرانی و ارایه گزارش خواهد پرداخت.
همچنین در بخش دیگری از این آیین علیاصغر سیدآبادی به ایراد سخن میپردازد و در ادامه، نشست پرسش و پاسخ برگزار خواهد شد.
پخش نماهنگ و برگزاری اختتامیه، دیگر برنامههای پیشبینیشده برای مهرآیین نکوداشت نامزد دریافت جایزهی آستریدلیندگرن است که از ساعت 15 تا 17 روز پنجم اسفند 1397 در سالن کنفرانس مرکز آفرینشهای فرهنگی و هنری کانون در خیابان حجاب تهران برگزار میشود.
این اولین برنامه از مجموعه چهار آیینی است که برای نامزدهای دریافت جایزه ادبی آسترید لیندگرن سوئد از سوی کانون برگزار میشود و پس از آن به ترتیب در روزهای ششم، هفتم و هشتم اسفند آیینهای نکوداشت فرهاد حسنزاده، جمشید خانیان و هوشنگ مرادیکرمانی نیز برپا خواهد شد.
علمی**9294**1440
انتهای پیام /*