معاون وزیر صنعت خبر داد
سهم 23 درصدی صنایع سلولزی و شیمیایی از صنعت کشور
اقتصادی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - تهران- ایرنا- معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت در نشست تخصصی پایش صنایع شیمیایی اعلام کرد سهم صنایع سلولزی و شیمیایی از صنعت کشور ۲۳ درصد است و ۱۹ هزار و ۵۷۰ واحد صنعتی با اشتغالزایی ۴۷۵ هزار نفری در این زمینه فعالیت میکنند.
تبسم مهر - تهران- ایرنا- معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت در نشست تخصصی پایش صنایع شیمیایی اعلام کرد سهم صنایع سلولزی و شیمیایی از صنعت کشور 23 درصد است و 19 هزار و 570 واحد صنعتی با اشتغالزایی 475 هزار نفری در این زمینه فعالیت میکنند.
به گزارش ایرنا از تارنمای وزارت صنعت، معدن و تجارت، «فرشاد مقیمی» امروز (شنبه) در نشست تخصصی پایش صنایع شیمیایی با تشریح شرایط اقتصادی کشور افزود: راهبرد اصلی وزارتخانه، حمایت از تولید با اولویت حفظ وضعیت موجود واحدهای صنعتی است.
وی برگزاری نشستهای پایش را در همین راستا برشمرد و گفت: شناسایی مشکلات و چالشهای صنایع مختلف در ترسیم فضای صنعتی کشور راهگشا بوده و در تدوین برنامهای مبتنی بر واقعیت موثر است.
** تولید 40 میلیون تن محصولات پتروشیمی در 9 ماهه امسال
مقیمی بر ضرورت توجه به پتانسیلهای نهفته در صنعت پتروشیمی تاکید کرد و گفت: میزان تولید 9ماهه امسال در این صنعت به بیش از 40 میلیون تن رسید.
وی افزود: در حوزه صنعت لاستیک، دوده، روغن موتور و صنعتی نیز توانمندیهای خوبی وجود دارد که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
به گفته معاون امور صنایع وزارت صنعت، ظرفیت نصب شده کشور برای تولید تایر نزدیک به 350 هزار تن در سال است که با اجرای برنامه توسعه صنعت لاستیک انتظار میرود حدود 50 هزار تن به ظرفیت تولید اضافه شود.
مقیمی همچنین از تولید 496 هزار تن روغن موتور و صنعتی و افزایش 58 درصدی تولید این بخش در 9 ماهه امسال خبر داد و گفت: برای تسریع در انتقال ارز، رفع مشکل سرمایه در گردش و اختصاص ارز برای واردات مواد اولیه تمهیداتی اندیشیده شده است.
در این نشست تشکلهای صنعتی با تشریح وضعیت تولید در هر بخش به ارائه گزارشی از دغدغهها و مشکلات پرداختند.
کمبود سرمایهگذاری در تولید محصولات با ارزش افزوده بالاتر و محصولاتی که کمبود تولید داخلی دارند نظیر اتیلن اکساید، مونومر وینیل استات، دواتیل هگزانول، غیبت پتروشیمی ایران در بازار جهان، لزوم بازنگری در اصلاح تعرفه واردات سم، حمایت از تولید سموم داخلی، تسهیل واردات مواد اولیه به کشور، اصلاح قیمت روغن موتور و جلوگیری از افزایش هزینه تولید از موضوعاتی بود که در این نشست مطرح شد.
فرآیند طولانی انتقال ارز، تامین مواد اولیه مورد نیاز تولید، کمبود خوراک برخی مجتمعهای پتروشیمی، کمبود نقدینگی شرکتهای تولیدکننده، ناهماهنگی و نبود توازن بین صنایع بالادستی و پایین دستی و زمان طولانی ثبت سفارش عمده مشکلات تشکلهای تخصصی حاضر در جلسه بود.
به گزارش ایرنا، حمایت از خودکفایی و توانمندسازی همه بخشهای راهبردی، از بندهای اقتصاد مقاومتی است.
بندهای سیاستهای اقتصاد مقاومتی در سال 1392 ابلاغ شد.
سال 1395 از سوی رهبر معظم انقلاب «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» نام گرفت. سال 1396 نیز «اقتصاد مقاومتی؛ تولید- اشتغال» بود و بالاخره رهبر معظم انقلاب اسلامی شعار سال 1397 را «حمایت از کالای ایرانی» اعلام کردند.
اقتصام*3065*1961*
انتهای پیام /*