مرگ ناشی از بیماری روانی در مردان بیشتر از زنان /پایش ملی سلامت روان در سال 98
اجتماعی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت گفت: آمار اختلالات روانی در زنان بیشتر از مردان است، اما میزان آسیب پذیری و مرگ ناشی از بیماری های روانی در مردان بیشتر است.
تبسم مهر - معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت گفت: آمار اختلالات روانی در زنان بیشتر از مردان است، اما میزان آسیب پذیری و مرگ ناشی از بیماری های روانی در مردان بیشتر است.
- اخبار اجتماعی -
به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا ؛ علی اسدی در نشست خبری که به مناسبت هفته سلامت مردان در وزارت بهداشت برگزار شد، در مورد وضعیت و نقش عوامل روانی در سلامت مردان اظهار کرد: براساس آخرین پیمایشهای ملی که در سال 90 انجام شده، آمار شیوع اختلالات روانپزشکی در کشور در بین گروه سنی 15 تا 64 سال، 23.6 درصد است.
وی با بیان اینکه پیمایش ملی در دنیا هر 5 تا 7 سال یک بار انجام میشود، افزود: پیمایش ملی سلامت روان بعدی در دستور کار سال 98 وزارت بهداشت قرار گرفته است که با کمک مرکز تحقیقات سلامت مراحل اجرا را طی میکند و امیدواریم نتایج آن تا سال 99 یا 1400 جمع بندی و نهایی شود.
اسدی بیان کرد: 12.7 درصد از این اختلالات روانپزشکی به اختلال افسردگی و 15.6 درصد به مجموعه اختلالات اضطراب اختصاص دارد، همچنین شایعترین بیماری در کشور اختلالات روانپزشکی و شایع ترین اختلال روانپزشکی نیز، افسردگی اعلام شده است.
وی با بیان اینکه به طور معمول اختلالاتی مانند اضطراب و افسردگی در زنان بیش از مردان است، گفت: آمار اختلالات روانی در زنان بیشتر از مردان است، اما میزان آسیب پذیری و مرگ ناشی از بیماری های روانی در مردان بیشتر است.
معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت تصریح کرد: باید توجه کرد که روند اختلالات روانپزشکی به ویژه افسردگی در دنیا رو به گسترش است؛ به طوری که از سال 2005 تا 2015 افسردگی در دنیا بیش از 18 درصد رشد داشته است و در سال 2018، 400 میلیون نفر در دنیا مبتلا به افسردگی بودهاند؛ بیماری افسردگی یکی از بیماریهای ناتوان کننده است، زیرا افراد نسبت به آن شناخت ندارند.
اسدی تاکید کرد: متاسفانه در زمینه اختلالات روانپزشکی باورهای غلطی وجود دارد که مانع از مراجعه افراد به مراکز درمانی میشود، یکی از مشکلات ما در حوزه سلامت روان این است که این اختلالات با برچسب یا انگ اجتماعی همراه هستند؛ بنابراین یکی از مهمترین رسالتها و اقدامات رسانهها این است که با ارائه مطالب صحیح از این بیماریها، انگ اجتماعی ناشی از بیماریهای روانی را بردارند، این در حالی است که متاسفانه باید بگویم صدا و سیما به عنوان رسانه ملی در این زمینه نه تنها اقدام خاصی انجام نمیدهد، بلکه با پخش برخی برنامهها، الگوی نادرست سلامت روانی را جا میاندازد.
وی گفت: در نظام PHC تمرکز بر ارائه خدمت در مناطق روستایی بود و سیستم پیگیری فعال وجود داشت اما زمانی که بیش از 70 درصد مردم به سمت شهرها مهاجرت کردند، نظام سلامت برنامه جامع و کاملی برای ارائه نظام یافته خدمات نداشت؛ طرح تحول سلامت با عنایت به چالشهای آن، واقعا یک فرصت در حوزه سلامت بود، وقتی مرکز جامع سلامت تعریف شد، خدمات و نیروهای جدیدتری مثل تغذیه و سلامت روان به این مراکز وارد شد و در حال حاضر با حضور 1600 کارشناس سلامت روان در مراکز جامع سلامت و پایگاههای بهداشتی، خدمات غربالگری و ارجاع اختلالات روانپزشکی به طور رایگان ارائه میشود.
معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت افزود: بیش از دو میلیون بیمار در حوزه شهری در مراکز جامع سلامت شهری توسط کارشناسان سلامت روان شناسایی و غربالگری شدند و این یک دستاوردی بزرگ است، این در حالی است که تا حدود 3 سال گذشته اطلاعات و آمار دقیقی در حوزه سلامت وجود نداشت.
معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت یادآور شد: یکی از مهمترین نیازهای ما این است که مردم به سمت مراکز جامع سلامت بیایند و خدمات را دریافت کنند، زیرا بستر فراهم شده است اما چالشهایی در نحوه فراخوان مردم وجود دارد؛ مردم میتوانند با مراجعه به اولین مرکز جامع سلامت در محل زندگی خود از خدمات پایه سلامت روان استفاده کنند، رسانهها باید به نظام سلامت در زمینه سلامت روان کمک کنند.
بررسی سلامت روان در مدارس/کمبود مشاور را هشدار دادیم
انتهای پیام/