دوشنبه سخت چین، عربستان و ونزوئلا در شورای حقوق بشر
بین الملل
بزرگنمایی:
تبسم مهر - به گفته دیپلماتها و فعالان، چین به سختی در حال لابی کردن است تا تلاش برای بررسی کمپهای بازداشت اویغورهای مسلمان در منطقه سینکیانگ را در جلسه افتتاحیه سالانه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در روز دوشنبه خنثی کند.
تبسم مهر - به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، منابع دیپلماتیک میگویند عربستان بابت قتل جمال خاشقجی، روزنامهنگار منتقد سعودی و ناکامی در همکاری با تحقیقات تحت رهبری سازمان ملل با انتقاداتی مواجه خواهد شد.
آنها همچنین افزودند، سفیرانی از برخی کشورهای اروپایی قصد دارند تا سخنرانی خورخه آریزا، وزیر خارجه ونزوئلا در روز سهشنبه را بایکوت کنند. تعدادی از کشورهای از خوان گوآیدو، رهبر اپوزیسیون ونزوئلا حمایت میکنند و منتقد سیاستهای نیکولاس مادورو، رئیسجمهوری ونزوئلا هستند.
کشورهای غربی به ترکیه و دیگر اعضای سازمان همکاری اسلامی مینگرند تا آنچه چین تشکیلات بازآموزی و آموزش میداند، در کانون توجه قرار دهند. کارشناسان سازمان ملل متحد میگویند، این کمپها میلیونها اویغور و سایر مسلمانان را در خود جای داده است. چین هرگونه اتهامی مبنی بر سوء رفتار را رد میکند.
گرچه قطعنامههای این شورای 47 عضوی به لحاظ حقوقی الزامآور نیستند اما تمام کشورها به سختی تلاش میکنند تا از بیاعتبار شدن آن جلوگیری کنند. چین هم به این انتقادها حساس است و به آنها به چشم مداخله مینگرد. مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه که قرار است دوشنبه در نشست ژنو سخنرانی کند، این ماه از چین خواست تا این کمپها را ببندد و آنها را "شرم بزرگی برای بشریت" دانست.
یکی از سفیران آسیایی به رویترز گفت: "این به سازمان همکاری اسلامی بستگی دارد. من پیشقدم نمیشوم." فعالان از کشورهای اروپایی و مسلمان خواستند تا مسوولیت اجرای تحقیقاتی در سازمان ملل را بر عهده بگیرند و وضعیت بازداشتهایی و آنچه از آن به عنوان "تحریک اجباری" نام میبرند، مشخص کنند.
جان فیشر از دیدهبان حقوق بشر میگوید: ما با هر شخصی که طرف صحبت میشویم از نقضهای گسترده چین در سینکیانگ نگران است و موافق هستند که چین باید همان استانداردهایی که دیگران دارند، رعایت کنند و اکنون زمان آن است تا اقدامی انجام شود.
با این حال منابع دیپلماتیک معتقدند احتمال اینکه کشوری قطعنامهای علیه چین صادر کند، اندک است. با این حال هیاتها آماده هستند تا این مساله را در بیانیههای خودشان مطرح کنند. در همین حال چین نتوانسته است مانع از شرکت فعالان تبتی و اویغور در این جلسه چهار هفتهای بشود.
انتهای پیام