بزرگنمایی:
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی گفت: هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان به خط اعتباری مکانیزاسیون تخصیص داده شد که تاکنون ۴۰۰ تا ۴۵۰ میلیارد تومان آن جذب شدهاست.
کامبیز عباسی در حاشیه افتتاح نمایشگاه ماشینآلات و ادوات کشاورزی و صنایع وابسته با اشاره به اینکه این نمایشگاه یکی از برترین نمایشگاههای کشاورزی کشور است که بیشتر عرضهکنندگان ماشینآلات زراعت برنج در آن حضور دارند و آخرین دستاوردهای مکانیزاسیون را به معرض نمایش گذاشتهاست گفت:وجود یک میلیون و 200 هزار بهرهبردار در حوزه برنج موجب شده تا با انجام تمهیدات لازم از 12 درصد مکانیزه بودن این محصول به 70 تا 80 درصد برسیم و با یک جهش بزرگ تمام عملیات کاشت، داشت و برداشت برنج با ماشین انجام شود.
عباسی با شمردن فوائد مکانیزاسیون ازجمله کاهش 50 درصدی هزینه و مشقت کشاورزان، اقتصادی بودن و جلوگیری کردن از تغییر کاربری، بیان کرد: امیدواریم تا پایان برنامه، در بیش از 90 درصد از شالیزارهای گیلان و مازندران بصورت مکانیزاسیون عملیات محصول برنج، انجام شود.
معاون وزارت جهادکشاورزی، تصریح کرد: در حوزه مکانیزاسیون ماشین آلات کشاورزی حدود 6 هزار و 500 میلیارد تومان سرمایهگذاری انجام شد که یکهزار میلیارد تومان آن مربوط به مکانیزاسیون برنج بودهاست.
وی با اشاره به وجود تحریمهای بخش کشاورزی، عنوان کرد: با وجود همه تحریمهای این بخش که بخشی مربوط به ماشینآلات کشاوزی وارداتی بود، صنعتگران ایرانی توانستند با خوداتکایی و بومیسازی این ماشینآلات را در کشور تولید کنند.
عباسی از اعطای ارز 4200 هزارتومانی به ماشینآلات برنج خبر داد و افزود: در حوزه برنج 150 هزار هکتار به سطح مکانیزاسیون افزودهشد و پرداخت نامحدود تسهیلات به کشاورزان بطور عملی تقاضای وسیعی برلی تولیدکنندگان ماشینآلات داشته که باعث شده تا در حوزه تولید آنها رونق و افزایش سرمایه در گردش و اشتغالزایی را بدنبال داشته باشد.
ریس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی خبر داد: 700 میلیارد تومان وام کمبهره در حوزه مکانیزاسیون برنج در دستور کار دولت قرار گرفت و 600 میلیون تومان سرمایه گذاری در این بخش صورت گرفت که تاکنون ماهانه 100 تا 120 میلیارد تومان جذبشد.
450 میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت
رئیس سازمان جهادکشاورزی مازندران از اختصاص 450 میلیارد. تومان تسهیلات برای مکانیزاسیون در مازندران ، خبر داد و اظهار کرد: خوشبختانه در چند سال گذشته، مکانیراسیون در بخش گندم از 4 درصد به 30 درصد رسید و در کشت کلزا 25 تا 300 درصد افزایش مکانیزاسیون را شاهد بودیم.
شهیدی فر با اشاره به ادامه عرضه ماشینهای جدید به ناوگان مکانیزاسیون، برای سرپا ماندن مکانیزاسیون، گفت: کیفی سازی ماشینآلات کشاورزی خدمت بیشتر، استهلاک کمتر و قیمت کمتر را در پی خواهد داشت.