حاشیههای تئاتر فجر 37؛
نابسامانی ترجمه،تماشاچیان «زندگی احمقانه» را پراند/تنور داغ نمایشهای خیابانی در تئاتر فجر
فرهنگی و هنری
بزرگنمایی:
تبسم مهر - دهمین روز از سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر با حاشیههای کوچک و بزرگ به پایان رسید.
تبسم مهر - دهمین روز از سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر با حاشیههای کوچک و بزرگ به پایان رسید.
به گزارش خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، دهمین روز از سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر با اجرای یازده نمایش در بخش صحنهای و شش نمایش در بخش خیابانی به پایان رسید.
در دهمین روز از جشنواره تئاتر فجر مانند روزهای گذشته، محوطه تئاتر شهر شلوغ و پر از تماشاگران و رهگذران بود که البته بسیاری از این رهگذران بعد از خرید از دست فروشان محوطه تئاترشهر به تماشای برخی نمایشها میایستادند؛ هنوز پس از گذشت چند روز از جشنواره، دست فروشان محوطه تئاتر شهر سامان دهی نشده اند.
در روز دهم جشنواره، تئاتر شهر میزبان نمایشهای خارجی از جمله « زندگی احمقانه » به نویسندگی ریونوسوکه آگوتاگاوا و کارگردانی دیوید دیوآشویلی از کشور گرجستان , «فقط استخوان ها» به نویسندگی و کارگردانی توماس مونکتون از کشور فنلاند , «دیالوگ در سرزمین عجایب» به کارگردانی علیرضا کوشک جلالی از کشور آلمان بود.
نمایشهای خارجی در تئاتر شهر مخاطبان زیادی دارد، اما باید دید که این نمایشها تا چه اندازه مخاطبان خود را راضی نگه میدارند. نمایش «زندگی احمقانه» در تالار اصلی تئاترشهر در ساعت 17 به روی صحنه رفت و تاخیر این نمایش برای اجرا بسیار کم بود. در آغاز این نمایش سالن اصلی تئاتر شهر مملو از تماشاگران بود؛ صحنه نمایش «زندگی احمقانه» بسیار خوب طراحی و اجرا شده بود، اما بزرگترین مشکل این نمایش پرده ای بود که ترجمه روی آن میافتاد. این پرده در گوشه سمت راست سالن نمایش و در ابعادی کوچک نصب شده بود که حرفهای بازیگران بر روی آن برای تماشاگران سمت دیگر سالن قابل مشاهده نبود و این موضوع سبب شد تا در دقایق ابتدایی نمایش بسیاری از تماشاگران سالن را ترک کنند.
درست است که تماشاگران دیالوگهای بازیگران را متوجه نمیشدند و ترجمه هم قابل رویت نبود، اما گویا ترجمه کار با خود نمایش هم زمان نبود و لحظاتی از دیالوگهای کوتاه ترجمه نمیشد که این موضوع آسیبی به کار این گروه گرجستانی وارد میکرد.
با نزدیک شدن به روزهای پایانی جشنواره تئاتر فجر، تنور نمایشهای خیابانی در محوطه تئاترشهر ، خانه هنرمندان و مترو ولیعصر (عج) داغتر میشود که این موضوع نشان از رضایت تماشاگران و رهگذران از نمایشهای بخش خیابانی دارد که توانسته اند با بازی خوب و البته نمایشنامه و کارگردانی قوی مخاطب عام را راضی نگهدارند.
گفتنی است سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر به دبیری نادر برهانی مرند از 22 بهمن تا 4 اسفند اجرا خواهد شد.
انتهای پیام/
مهمترین حاشیههای سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر