رقابت هند و کنیا برای تسخیر بازار جهانی چای
بین الملل
بزرگنمایی:
تبسم مهر - برداشت خوب محصول چای در کنیا در نیمه دوم سال جاری میلادی، سبب بروز یک رقابت سخت با هند در بازار های جهانی چای شده است.
به گزارش تبسم مهر ، روزنامه "اکونومیک تایمز" در گزارش روز چهارشنبه خود نوشت: هند نتوانسته است قیمت چای خود را در بازار های جهانی حفظ کند و کنیا موفق شده است به دلیل تولید بیشتر، سه بازار بزرگ چای سیاه از جمله اروپا، پاکستان و مصر را به دست آورد.
قیمت چای هند در بازارهای جهانی در نیمه اول سال 2018 حدود 10 درصد بیشتر از مدت مشابه در سال گذشته بود اما این قیمت ها در نیمه دوم سال جاری به شدت کاهش یافت.
کارشناسان هندی معتقدند که در سال جاری عبور از رکورد صادرات 240.68 میلیون کیلوگرم چای که در سال 2017 به دست آمد بسیار مشکل خواهد بود زیرا کنیا توانسته است در بازار های مهم جایگاه خود را به دست آورد.
اعظم مونم رییس شرکت مک لیود راسل هند گفت: تخمین زده می شود که صادرات چای کنیا تا پایان سال جاری حدود 480 تا 490 میلیون کیلوگرم باشد. این صادرات در سال گذشته 430 میلیون کیلوگرم چای بوده است. افزایش صادرات به کنیا این امکان را داده است تا کالای بیشتری در بازار کشور های مصرف کننده چای سیاه ارائه کنند.
تولید چای هند برای 9 ماه اول سال جاری 941.18 میلیون تن بوده است که تقریبا مشابه تولید سال گذشته این کشور است.
مونم افزود: صادرات چای هند در سال جاری به دو دلیل کاهش خواهد یافت: دلیل اول افزایش تولید چای در کنیا است و دلیل دوم بی ثباتی ایجاد شده به دلیل تحریم های آمریکا علیه ایران است. ایران یک بازار بزرگ برای چای ارتدوکس هند می باشد.
داده های منتشر شده توسط شورای چای هند نشان می دهد که تا ماه سپتامبر(شهریور) سال جاری، هند 173.80 میلیون کیلوگرم چای صادر کرده است.
این درحالی است که در دوره مشابه سال گذشته صادرات چای هند به جهان 173.52 میلیون کیلوگرم چای بوده است.
عدم قطعیت در ارتباط با ایران سبب شده است که تولید کنندگان چای ارتودکس هند اقدام به تولید چای سی تی سی کنند.
مونم توضیح داد: اکنون آمریکا با معافیت های هند در خصوص تحریم های ایران موافقت کرده است و تجارت میان دو کشور از طریق مکانیسم روپیه-ریال صورت می گیرد. اما شرکت هایی که تولید چای ارتودکس خود را متوقف کرده اند اکنون نمی توانند از این وضعیت استفاده کنند که این امر نیز بر صادرات هند تاثیر خواهد گذاشت.
ایران پس از روسیه دومین بازار بزرگ برای چای هند در جهان است. این کشور همچنین یک خریدار بزرگ چای ارتدوکس است.
هند که دومین کشور بزرگ صادر کننده چای به جهان است، معمولا چای از نوع سی تی سی را به کشورهایی از جمله پاکستان، مصر و انگلیس صادر می کند در حالی که این کشور محصولات چای از نوع ارتدوکس را به کشورهایی همچون ایران، عراق و روسیه ارسال می کند.
چای به دو شیوه سنتی ارتدوکس( Orthodox) و غیر سنتی (CTC) تولید می شود. تفاوت این دو شیوه به نوع مالش و لوله کردن برگ سبز چای مربوط است.
در شیوه CTC کلیه سلولها و رنگدانه های چای اکسیده می شوند و در نتیجه این نوع چای از نظر رنگ و کیفیت نسبت به شیوه سنتی برتری دارد.
درحالی که صادرات چای هند به ایران در دوره آوریل تا جولای( فروردین تا تیر) شاهد رشد 5.3 درصدی بود اما این صادرات در دوره آوریل تا اوت( فروردین تا مرداد) 8 درصد کاهش یافت.
هند به صورت سالانه 29 تا 30 میلیون کیلوگرم چای ارتدوکس به ایران صادر می کند. در سال 2017، سریلانکا که تنها چای ارتدکس تولید می کند، 22 میلیون کیلوگرم از این محصول را به ایران صادر کرد.
- چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۱:۰۶
- منبع: ایرنا