در گفتگو با مهر عنوان شد؛
چالشهای موسسات خیریه و شبکههای مردم نهاد/انتظار رسیدگی از دولت
اجتماعی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - عضو موسس خانه خیرین ایران ضمن بیان چالشها و مشکلات موسسات خیریه وشبکههای مردم نهاد ، از دولت ودستگاههای ذیربط درخواست کرد تا به مشکلات موسسات خیریه رسیدگی کنند.
تبسم مهر - عضو موسس خانه خیرین ایران ضمن بیان چالشها و مشکلات موسسات خیریه وشبکههای مردم نهاد ، از دولت ودستگاههای ذیربط درخواست کرد تا به مشکلات موسسات خیریه رسیدگی کنند.
نبی اله عشقی ثانی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: طی سالهای اخیر مراکز خیریه و نهادهای مردمی توسعه کمی و کیفی بسیاری پیدا کرده و خدمات بسیار ارزنده ای توسط این نهادهای مردمی به اقشار آسیب پذیر کشور ارائه شده است اما ما این وجود دهکهای پائین جامعه به لحاظ معیشتی و گذران زندگی خود و جوانان برای اشتغالشان دچار مشکلات زیادی هستند و از دولت انتظار مداخلات موثر و راهگشا میرود.
وی به برخی از چالشهای مهم موسسات خیریه اشاره کرد و گفت: اول اینکه سه دستگاه وزارت کشور، سازمان بهزیستی و نیروی انتظامی به صورت موازی وظیفه صدور مجوز و نظارت بر فعالیت موسسات خیریه و شبکههای مردم نهاد را بر عهده دارند که موجب ناهماهنگی و سرگردانی مردم و نهادهای مردمی میشود، انتظار داریم یک دستگاه متولی واحد برای این منظور تعیین و مشخص شود.
عضو موسس خانه خیرین ایران به مشکل دوم اشاره کردو افرود: مشکلات اقتصادی کشور، منابع مالی موسسات خیریه را تحت تاثیر قرار داده، در نتیجه اهل خیر نیز توانایی معمول حمایت از موسسات خیریه را ندارند، موسسات خیریه برای برون رفت از این چالش از دولت انتظار ارائه طرحهای راهگشا و مساعدت و همراهی دارند.
وی با اشاره به اینکه برخی از دستگاههای اجرایی، نهادهای مردمی و خیریه را به عنوان کارگزار خود تلقی میکنند و انتظار دارند موسسات خیریه صرفاً مجری دستورات آنان باشند. افزود: در نتیجه احترام آنان به شایستگی رعایت نمیشود و انتظار میرود مردم سالاری و تکریم نهادهای مردمی در این موضوع نیز مورد عنایت دستگاههای مربوطه قرار گیرد.
مدرس دانشگاه و مشاور در موسسات خیریه گفت: نهادهای مردمی و خیریهها بیشترین تماس و ارتباط را با اقشار آسیب پذیر جامعه دارند و مورد اعتماد مردم هستند بنابراین در صورت مشارکت دستگاههای اجرایی و نهادهای مردمی و برقراری یک همکاری سازنده، بسیاری از آسیبهای اجتماعی قابل کنترل و سازماندهی میشوند.
عشقی ثانی ادامهداد: سازمانهای مردم نهاد و خیریهها در همه نقاط شهری و روستایی کشور حضور دارند و تاثیر گذار هستند، چنانچه دستگاههای اجتماعی در یک همکاری مشترک خدمت رسانی مردم را از طریق این موسسات به انجام رسانند با حداقل هزینه و حداکثر کارآمدی خدمات مورد نظر به مردم میرسد، در نتیجه رضایتمندی مردم دو چندان خواهد شد.
وی چالش دیگر را پیچیدگی فرایندهای اداری دانست که موجب انصراف بسیاری از مردم از تشکیل موسسات خیریه میشود به همین دلیل پیشنهاد میشود کارگروهی از دستگاههای مسئول ذیربط و نمایندگانی از شبکههای مردم نهاد و موسسات خیریه برای سازماندهی و هدایت امور صدور مجوز و نظارت بر تشکلهای مردم نهاد و خیریه کشور ایجاد شود.
وی گفت: همچنین با توجه به غیر انتفاعی بودن موسسات خیریه از سازمان تامین اجتماعی انتظار میرود سازکاری برای اعمال تخفیفات و تسهیلات پرداخت حق بیمه سهم کارفرمای کارکنان موسسات خیریه و شبکههای مردم نهاد تدوین کند.
مدرس دانشگاه و مشاور موسسات خیریه تاکید کرد: باتوجه به ابهامات موجود در معافیت مالیاتی موسسات خیریه، از سازمان امور مالیاتی کشور درخواست میشود با همکاری موسسات مردم نهاد و خیریه ضوابطی خاص و روشن برای تعیین چگونگی اعمال معافیت بر درآمد این موسسات تدوین کند.
عشقی ثانی اظهار داشت: با توجه به توانمندیهایی که در موسسات خیریه و سازمانهای مردم نهاد وجود دارد از دستگاههای اجرائی ذیربط درخواست میشود، آن بخش از فعالیت هایی که توسط این موسسات قابل اجراء میباشد را به انان برون سپاری کنند.