مهر گزارش میدهد؛
ممنوعیت سگ گردانی؛ تندروی یا صلاح شهروندان؟
اجتماعی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - حدود یک ماهی است که از خبر ممنوعیت سگ گردانی در تهران میگذرد، در ازای مخالفتهای معدود، موافقان برخورد با سگ گردانی دلایل خود را دارند.
تبسم مهر - حدود یک ماهی است که از خبر ممنوعیت سگ گردانی در تهران میگذرد، در ازای مخالفتهای معدود، موافقان برخورد با سگ گردانی دلایل خود را دارند.
خبرگزاری مهر ، گروه جامعه-مهسا شمس: همانطور که هقهق میکرد و نفسنفس میزد گفت: «مگر تو نگفتی که سگ گردانی در تهران ممنوع شده؟ برو به آنهایی که این خبر را اعلام کردند بگو مریم دیگر بچهای ندارد».
مریم یکی از دوستانم است که 3 ماهه باردار بود و بعدازاینکه خبر «ممنوعیت سگ گردانی در تهران» را شنیده بود کلی ذوق میکرد، چراکه مریم بهشدت از سگ میترسید، سعی کردم آرامش کنم تا ببینم قضیه چیست، کمی که آرام گرفت از او خواستم تا برایم تعریف کند چه اتفاقی افتاده است، مریم گفت: «چند روز پیش حوالی تهرانپارس در حال پیادهروی بودم که یک سگ بزرگ از دور به سمت آمد، صاحبش قلاده سگ را بازکرده بود و هرچه من جیغ کشیدم اصلاً اعتنایی نکرد! شب که به خانه آمدم شکمم بهشدت درد گرفت و فوراً به پزشک مراجعه کردم و آنجا به ما گفتند به دلیل شوک عصبی بچه سقط شده است و باید فوراً به اتاق عمل بروم، اگر این خبر ممنوعیت سگ گردانی راست بود، بچه من مُرده نبود».
ادامه ماجرای لواسان در تهران
نهم بهمنماه، بعد از حمله دو سگ به یک دختربچه در لواسان بود که سردار حسین رحیمی رئیس پلیس پایتخت در گفتوگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه برخی افراد با آوردن سگ به معابر عمومی باعث ایجاد ترس و دلهره برای شهروندان شدهاند اظهار کرد: پلیس با اخذ مجوز از دادستان تهران، با افرادی که در اماکن عمومی مانند پارکها سگ گردانی میکنند، برخورد خواهد کرد .
وی افزود: مکانهای عمومی جای سگ گردانی و رفتوآمد حیوانات نیست، حمل سگ در درون خودروها ممنوع است و در صورت مشاهده این موضوع، برخورد جدی پلیس با حاملان سگ در خودروها انجام میشود .
رئیس پلیس پایتخت با اشاره به نحوه برخورد با متخلفان گفت: قطعاً در برخورد اول با افرادی برخورد میشود ولی نحوه چگونگی برخورد با آنها بعد از جلسه با دادستان اعلام میشود.
واکنشها به این خبر چه بود؟
بعد از انتشار این خبر، مخالفان و موافقان طرح ممنوعیت سگ گردانی در تهران و حتی در سایر شهر در فضای مجازی نظرات خود را اعلام کردند، برخی احساسی رفتار کردند و میگفتند: «پس سگها را برای تفریح باید کجا برد؟ طفلکیها افسردگی میگیرند اگر همش در خانه باشند» اما برخی دیگر در جواب این افراد میگفتند: «در یک جامعه شهری سلامت روح و روان انسانها مهم است یا حیوانات؟ هرچند که صاحبان سگها میتوانند سگهای خود را برای تفریح به خارج از شهر ببرند» بیشتر از رسانههای داخلی، رسانههای خارجی به این موضوع پرداختند و با انتشار گزارشهایی سعی کردند غیرمستقیم بگویند وجود سگ در کنار زندگی انسانها اگر همراه با قوانین خاصی باشد هیچ ایرادی ندارد.
بهطور مثال یکی از رسانههای معاند نظام در گزارشی با عنوان «ممنوعیت سگ گردانی در تهران؛ دوستی وفادار یا دشمنی خطرناک؟» در ابتدا به قوانین سگ گردانی در بریتانیا اشاره میکند و در ادامه میگوید که برخلاف نظر مردم ایران، نهتنها حضور سگ در کنار انسانها ضرر ندارد بلکه فایده هم دارد و ازجمله فوایدی که در این گزارش بر آن تأکید میشود درمان کردن افسردگی است! و در انتهای این گزارش، خبرنگار تأکید میکند اگر در ایران قوانینی برای زندگی کردن سگ در کنار انسان وضع شود میتواند تمام مشکلات را برطرف کند.
اما در هیچ کجای این گزارش اشارهای به این نمیشود که وقتی یک حیوان درنده و وحشی به سمت کودک یا هر انسان دیگری حمله میکند دیگر بودن با نبودن قوانین در جامعهها نمیتواند جلوی آن حیوان را بگیرد و برخلاف اینکه در آن گزارش گفته میشد اگر سگی مرتکب جرمی شود، صاحب سگ باید پاسخگو باشد، دیدیم که در ایران یک سگ به آن دختربچه در لواسان حمله کرد و بعد از وقوع چنین حادثهای صاحبان سگ به سراغ خانواده آن دختربچه میروند و آنها را تهدید میکنند که اگر علیه ما شکایتی کنید و پای پلیس را به این جریان بازکنید فلان بلا را سرتان میآوریم!
تعداد سگها در شهر کمتر شده است
سردار حسین رحیمی رئیس پلیس پایتخت بعد از گذشت حدود یک ماه از خبر «ممنوعیت سگ گردانی در تهران» در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: اگر دقت کنید متوجه میشوید که تعداد سگها در شهر نسبت به قبل کم شده است.
وی افزود: از تاریخ 9 بهمنماه سال جاری ما پیرو هماهنگی با دادستانی بهتمامی مأموران خود در پایتخت ابلاغ کردیم با افرادی که اقدام به سگ گردانی در شهر میشوند برخورد کنند.
سردار رحیمی تصریح کرد: امیدواریم که تعداد سگها در شهر اندک و اندکتر شود و دیگر هیچ شهروندی نگران حضور و یا حمله سگ در شهر نباشد.
تکلیف سگهایی که در ماشین هستند چه میشود؟
پیشتر از این جریانها، پلیس راهنمایی و رانندگی ممنوعیتهایی برای وجود سگ یا هر حیوان دیگری در ماشین عنوان کرده بود.
سرگرد سید مسلم موسوی رئیس آموزش راهنمایی و رانندگی پلیس تهران بزرگ در گفتوگو با خبرنگار مهر در توضیح به اینکه چرا باید حملونقل حیوانات با ماشین شخصی جریمه باشد، اظهار کرد: یکی از موضوعات شایعی که سبب بروز خیلی از حوادث و سوانح ترافیکی میشود، عدم توجه به جلو یا هر موردی که سبب شود که راننده توجه کافی به جلو را نداشته باشد، است.
وی افزود: مانند تلفن همراه، خوردن و آشامیدن و... از همان عواملی هستند که سبب میشوند راننده به حلوی خود توجه کافی را نداشته باشد.
موسوی خاطرنشان کرد: همراه داشتن موجودات داخل خودرو یا درآغوش گرفتن حیوانات هم یکی دیگر از عواملی است که سبب میشود راننده توجهاش از جلو کم شود.
رئیس آموزش راهنمایی و رانندگی پلیس تهران بزرگ با اشاره به اینکه چرا یک حیوان داخل ماشین میتواند موجب حواسپرتی راننده شود گفت: حیوان که نمیتواند کمبربند ایمنی ببند یا اینکه متوجه باشد باید در طول مسیر کاری انجام ندهد که راننده حواسش پرت شود! البته این مورد نه تنها در ایران بلکه در خیلی از کشورهای دنیا ممنوع است، مانند انگلیس که برای در آغوش گرفتن حیوان حین رانندگی یک تخلف بسیار سنگین است که جریمه بسیار بالایی برای آن درنظر گرفته شه است.
وی ادامه داد: ایران هم به تبعیت از خیلی از کشورهای دنیا با برخی موضوعات بسیار جدی برخورد میکند، مثل مصرف مشروبات الکی یا حمل حیوان با ماشین شخصی یا درآغوش گرفتن حیوان حین رانندگی.
موسوی تصریح کرد: طبق قانون نه سلیقه برای فردی که حیوانی را با ماشینش حمل کند یا در حین رانندگی حیوانی در آغوش بگیرد کد 2148 برای آنها در برگه جریمه قید میشود.
وی تاکید: این جریمه یک قانون است که پلیس طبق قانون و مانند سایر تخلفات دیگر(مثل صحبت با تلفن همراه) با آن برخورد میکند.
موسوی یادآورد شد: مبلغ جریمه کد 2148، 20 هزار تومان است که البته شاید به نظر برخی افراد شاید این مبلغ بازدارندگی نداشته باشد اما ما (پلیس راهور) باید قانون را اجرا کنیم، قانونی که از طرف مجلس شورای اسلامی تصویب شده است.
وی گفت: البته تعداد افرادی که در داخل ماشینشان سگ یا سایر حیوانات را دارند کم است و اگر بخواهیم این تعداد کمتر هم شود باید فرهنگ سازی کنیم و آموزش دهیم که وجود حیوان در ماشین هم برای سرنشینان (به علت حواس پرتی راننده) و هم برای خود حیوان خطرناک است.
رئیس آموزش راهنمایی و رانندگی پلیس تهران بزرگ در پایان با اشاره به اینکه حیوانات را باید له چه صورت و با چه ماشینی جابجا کنیم گفت: برای این قضیه خودروهای خاصی درنظر گرفته شده است، افراد میتوانند با خودروهای حمل بار حیواناتشان را جابجا کنند و نه تنها جریمه نشوند بلکه کمک به حفظ سلامتی اول خودشان و بعد حیوانشان کنند.
این ممنوعیت کفایت میکند؟
حدود یک ماه از خبر ممنوعیت سگ گردانی در تهران میگذرد و بنا به گفته سردار رحیمی رئیس پلیس پایتخت حضور سگها در تهران کم شده است ولی ذکر این نکته ضروری است که شاید در طول روز حضور سگها در شهر کم شده باشد ولی زمانی که هوا کمی تاریک میشود و بهویژه وقتیکه به ساعات پایانی شب نزدیک میشویم، حضور سگها در شهر بیشتر شده و بنا به گفته صاحبان سگها: «شاید در روز برای جریمه نشدن مجبور باشیم سگهایمان را در شهر نیاوریم ولی شب که تعداد مأموران کمتر است میتوانیم با خیال راحتتری سگها را به پارکها و خیابانها بیاوریم، همچنین در شبها تعداد شهروندان کمتر است و کسی نمیتواند با 110 تماس بگیرد که بگوید فلان سگ برای ما مزاحمت ایجاد کرده است» این عبارات، صحبتهای تعدادی از صاحبان سگها در محلههای ستارخان، تهرانپارس، اسکندری، پاسداران و میدان کاج است.