دلیلی که ایران را به پس گرفتن میزبانی مسابقات انتخابی المپیک از فلسطین امیدوار میکند/ ردپای سعودیها پشت ماجراست؟
ورزشی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - فدراسیون فوتبال با توجه به چالشی که فیفا و AFC پیش از این درباره میزبانی فلسطین داشتهاند، میتواند به تغییر میزبانی از تیم فوتبال بانوان ایران در انتخابی المپیک ۲۰۲۰ امیدوار باشد.
تبسم مهر - فدراسیون فوتبال با توجه به چالشی که فیفا و AFC پیش از این درباره میزبانی فلسطین داشتهاند، میتواند به تغییر میزبانی از تیم فوتبال بانوان ایران در انتخابی المپیک 2020 امیدوار باشد.
- اخبار ورزشی -
به گزارش خبرگزاری تسنیم ، خبر میزبانی فلسطین از تیمهای فوتبال بانوان ایران، فیلیپین و چین تایپه در مسابقات انتخابی المپیک 2020 یکی از مهمترین اخبار این حوزه در روزهای اخیر بود که به دنبال آن درخواست فدراسیون فوتبال ایران برای تغییر محل میزبانی هم صورت گرفت. از آنجایی که سفر شهروندان ایران به سرزمینهای اشغالی ممنوع است، تیم فوتبال بانوان ایران نمیتواند وارد خاک فلسطین شود. از همین رو انتخاب فلسطین به عنوان میزبان اتفاقی بسیار عجیب است و به همان اندازه سؤال برانگیز.
حالا اینکه پیگیریهای فدراسیون چه اندازه میتواند در تغییر میزبانی تأثیرگذار باشد، مسئلهای است که مسئولان فدراسیون باید با روابط خود آن را دنبال کنند. این انتظار وجود دارد با حضور علی کفاشیان به عنوان نایب رئیس AFC و مهدی تاج به عنوان عضو کمیته مسابقات کنفدراسیون فوتبال آسیا، این پیگیریها نتیجهبخش باشد. مسلماً حضور کفاشیان و تاج در این پستها و داشتن این کرسیها چنین خواسته و انتظاری را ایجاد میکند، اما میتواند مسئله میزبانی فلسطین را از زاویه دیگری هم دید.
فلسطینیها در حالی میزبان مسابقات فوتبال بانوان انتخابی المپیک 2020 شدهاند که چنین شرایطی را در بازیهای خانگی خود در انتخابی جام جهانی 2018 روسیه هم داشتند. در مرحله دوم مسابقات انتخابی جام جهانی 2018 روسیه که حکم انتخابی جام ملتهای 2019 امارات را هم داشت، فلسطین در گروه A مسابقات با تیمهای عربستان، امارات، مالزی و تیمور شرقی همگروه بود. فلسطینیها در چهار دیداری که میزبان بودند، مقابل تیمور شرقی و امارات در شهرهای الخلیل و رامالله (الرام) بازی کردند و قرار بود در شهر رامالله نیز میزبان عربستان و مالزی باشند. ( لینک جدول و برنامه بازیهای گروه A روی سایت فیفا )
رامالله جزو مناطق اشغالشده فلسطین توسط رژیم صهیونیستی است، از جمله شهرهای نزدیک به کرانه باختری رود اردن که حکومت خودگردان فلسطین در آنجا حضور دارد، اما از سویی شهرکسازیهای فراوانی از سوی یهودیان در این مناطق صورت گرفته و به نوعی تحت اشغال است. به همین دلیل و با توجه به شباهت قوانین حضور شهروندان عربستان و مالزی به ایران درباره ممنوعیت سفر به سرزمینهای اشغالی، آنها از حضور در فلسطین برای انجام مسابقه خودداری کردند. بازی رفت عربستان و فلسطین در تاریخ 11 ژوئن 2015 (21 خرداد 94) در شهر دمام عربستان برگزار شد. پنج روز بعد یعنی در تاریخ 16 ژوئن 2015 (26 خرداد 94) مالزی میزبان فلسطینیها بود. با این حال نه عربستان و نه مالزی برای بازی برگشت راهی سرزمینهای اشغالی نشدند.
عربستانیها قرار بود در تاریخ 13 اکتبر 2015 (21 مهر 94) بازی برگشت را مقابل فلسطین برگزار کنند. با این حال و با وجود اصرار فیفا آنها از این کار خودداری کردند و در نهایت 21 اکتبر 2015 (29 مهر 94) خبری روی سایت فیفا قرار گرفت که این بازی با توافق صورت گرفته در تاریخ 5 نوامبر 2015 (14 آبان 94) برگزار خواهد شد. ( لینک مطلب روی سایت فیفا ) همین درخواست را مالزی هم ارائه کرده بود که محل بازی آنها با فلسطین تغییر کند که در نهایت این اتفاق رخ داد.
البته با وجود اعلام برنامه جدید برای برگزاری بازی فلسطین و عربستان در تاریخ 5 نوامبر، فلسطین در تاریخ 9 نوامبر 2015 (18 آبان 94) به مصاف عربستان رفت و سه روز بعد 12 نوامبر (21 آبان 94) نیز دیدار فلسطین و مالزی برگزار شد. میزبانی فلسطین از هر دو دیدار هم به جای سرزمینهای اشغالی، در شهر امان پایتخت اردن صورت گرفت. این دو بازی در ورزشگاه بینالمللی امان برگزار شد تا به این شکل مسئله سفر تیمهای عربستان و مالزی به سرزمینهای اشغالی حل و فصل شود. ( تصویر زیر )
در کنار این مسئله تغییر محل برگزاری شصتوهفتمین کنگره فیفا را هم در نظر بگیرید، کنگرهای که قرار بود سال 2017 به میزبانی کوالالامپور مالزی برگزار شود، اما از آنجایی که مالزی اجازه ورود رئیس فدراسیون فوتبال رژیم صهیونیستی را نمیداد، فیفا تصمیم به تغییر محل برگزاری این کنگره گرفت. در نهایت منامه بحرین میزبان شصتوهفتمین کنگره شد.
حال اینکه چرا میزبانی مسابقات انتخابی فوتبال بانوان المپیک 2020 با حضور تیم ایران به فلسطین داده شده است، جای سؤال دارد. این مسئله عجیب جایی سؤال ایجاد میکند که فیفا و AFC پیش از این با چنین چالشی در خصوص میزبانی فلسطین مواجه بودهاند و حالا چالش دیگری ایجاد کردهاند. در این بین این موضوع نیز به میان خواهد آمد که اگر محل میزبانی تغییر نکند و این مسئله انصراف تیم فوتبال بانوان ایران را به دنبال داشته باشد، تنبیهات انضباطی را متوجه فدراسیون فوتبال ایران خواهد کرد. با این اوصاف سؤالی دیگر به وجود میآید، مبنی بر اینکه آیا با وجود مطلع بودن AFC از چالش موجود، تصمیمات پشت پرده و دخالتهای سیاسی در تعلق دادن میزبانی به فلسطین اشغالی وجود داشته است؟
فدراسیون فوتبال ایران پیگیریهای لازم را برای تغییر شرایط میزبانی دنبال خواهد کرد تا بازیهای بانوان ایران به میزبانی کشور دیگری برگزار شود. اینکه فدراسیون فوتبال ایران چقدر در این راه موفق خواهد بود یا نه، علاوه بر قدرت و نحوه پیگیری میتواند به مسائل پشت پرده دیگری نیز ارتباط داشته باشد. از آنجایی که اکنون عربستانیها رابطه خوبی را با رژیم صهیونیستی ایجاد کردهاند و با توجه به قدرتی هم که در AFC دارند، میتوانند در این اتفاق تأثیرگذار بوده باشند. در این صورت باید دید AFC چه پاسخی برای این تصمیم خود خواهد داشت.
بازی کیروش در زمین عربستان علیه منافع ایران
گزارش از علیرضا محرمی
انتهای پیام/