به مناسبت سالروز وفات مادر قمر بنیهاشم
روایت رهبری از حماسه اشک امالبنین(س)/ بانویی که از شیوه فاطمی برای مبارزه با بنیامیه بهره برد
فرهنگی و هنری
بزرگنمایی:
تبسم مهر - اینگونه از حماسهآفرینی امالبنین(س) روایت میکنند: «مادری است؛ صورت قبر چهار جوانش را که در کربلا شهید شدند، در بقیع میکشد و نوحهسرایی میکند و حماسه میآفریند».
تبسم مهر - اینگونه از حماسهآفرینی امالبنین(س) روایت میکنند: «مادری است؛ صورت قبر چهار جوانش را که در کربلا شهید شدند، در بقیع میکشد و نوحهسرایی میکند و حماسه میآفریند».
به گزارش خبرنگار قرآن و فعالیتهای دینی خبرگزاری فارس، سیزدم جمادیالثانی سالروز وفات حضرت امالبنین (س) همسر گرامی امام علی (ع) و مادر حضرت عباس (ع) است. ایشان بعد از عمری تلاش، شکیبایی و استقامت با اهدای چهار فرزند رشید به پیشگاه مولایش حسین بن علی (ع) با دلی مالامال از محبت و عشق، راهی دیار دوست شد و در قبرستان بقیع آرام گرفت.
روایت رهبر انقلاب از حماسه اشک امالبنین (س)
درباره فضائل این بانوی بزرگ اسلام، رهبر انقلاب این گونه از حماسهآفرینی امالبنین (س) روایت میکنند: «مادری است؛ صورت قبر چهار جوانش را که در کربلا شهید شدند، در بقیع میکشد و نوحهسرایی میکند و حماسه میآفریند. همهاش اشک ریختن و تو سر زدن هم نیست - البته اشک ریختن هست، اشکالی هم ندارد - بلکه حماسهآفرینی است، افتخار به این جوانها است».
به مناسبت سالروز وفات امالبنین (س) پای سخن کارشناسان نشستیم که در ادامه میآید:
رجبیدوانی: اوج معرفت امالبنین هنگام شنیدن وقایع کربلا نمایانگر میشود
محمدحسین رجبیدوانی پژوهشگر تاریخ اسلام با تأکید بر اینکه امالبنین (س) به سبب فضایل شخصی و معرفتی نسبت به ساحت امامت و ولایت، در تاریخ اسلام و شیعه جایگاه برجسته و خاصی پیدا کرده است، تصریح کرد: از این بانو چهار فرزند پسر به نامهای عباس، عبدالله، جعفر و عثمان متولد شدند. اما اینکه ام البنین (س) در واقعه کربلا حضور نداشت علت آن را نمیدانیم. چه بسا شاید بنا بر مصلحت و یا نظر خود حضرت سیدالشهداء (ع) بود که در مدینه باقی بماند و در پایان این حرکت عظیم که شهادت رقم خورده بود نمیخواست که وقتی چهار فرزندش به شهادت میرسند شاهد صحنه شهادت فرزندانش باشد.
وی افزود: در ارتباط با عکسالعمل آن بانوی بزرگوار با شنیدن خبر شهادت حضرت سیدالشهداء (ع) و یارانش نکتهای است که دلالت بر معرفت آن بانوی بزرگوار میکند. در نقلها آمده است که وقتی ام البنین (س) از کاروانی خبر فاجعه کربلا را شنید و کسی میخواست خبر شهادت فرزندش را به او بدهد، ام البنین (س) گفت: ابتدا از حسین (ع) برایم بگویید و چون شنید چهار فرزندش همراه امام حسین (ع) به شهادت رسیدهاند، گفت: ای کاش همه فرزندانم و همه آنچه در روی زمین است فدای حسین میشد و آن حضرت زنده میماند.
این استاد دانشگاه بیان داشت: در تاریخ داریم که این بانوی جلیلالقدر در سوگ حضرت سیدالشهداء (ع) و فرزندانش به قبرستان بقیع میرفت و در آنجا با دلخراشترین صحنهها و با خواندن مرثیههای سوزناک چنان فضایی را ایجاد میکرد که مردم نزد او گرد آمده و به مرثیههای او گوش میدادند و همراه با هم میگریستند.
حجتالاسلام فرحزاد: دغدغه امالبنین این بود که برای امام حسین اتفاقی نیفتاده باشد/ چرایی الگو بودن مادر قمر بنی هاشم
حجتالاسلام حبیبالله فرحزاد از کارشناسان دینی با بیان اینکه ام البنین (س) از بانوان بسیار برجسته از خانوادهای بود که از نظر شجاعت، انسانیت و فهم درک، شجره پاکیزه بودند که صفات و برجستگیهای زیادی داشتند، اظهار داشت: حضرت ام البنین (س) طوری چهار فرزند خود را تربیت کرد که همگی فدایی پدر و فدایی برادرهایی که همگی از فرزندان رسولالله (ص) بودند. از این رو در سفر کربلا این چهار فرزند فاطمه کلابیه همراه سیدالشهداء(ع) رفتند و خود را فدای ایشان کردند.
وی افزود: این بانو شخصیتی بود که بعد از واقعه عاشورا وقتی قافله اهل بیت به مدینه بازگشتند، مهمترین سؤالی که برایش پیش آمده بود این بود که از آقا اباعبدالله الحسین(ع) فرزند فاطمه و پیغمبر چه خبر؟! و در ابتدا سراغ امام حسین(ع) را گرفت و دغدغهاش این بود که برای حضرت اتفاقی نیفتاده باشد.
حجتالاسلام فرحزاد ابراز داشت: نقل شده در روضههایی که امالبنین (س) برای فرزندش حضرت ابوالفضل (ع) میخواند، میگفت دیگر به من ام البنین نگویید من دیگر پسری ندارم! خانم امالبنین(س) در نوحههایش میگفت به من خبر رسیده که پیشانی و سر فرزندم را شکافتهاند، اگر چنین خبری صحت داشته باشد پس حتماً فرزندم عباس(ع) دستی در بدن نداشته است، چرا که اگر دست داشت کسی جرأت نمیکرد نزدیک او بیاید و جسارتی کند.
این کارشناس دینی درباره لزوم الگوگیری مادران از حضرت امالبنین (س) در تربیت فرزندان خاطرنشان کرد: مادر در تربیت فرزند و وراثت، نقش مهمی در انتقال صفات و کمالات و شجاعت فرزند دارد و چون این مادر بزرگوار، حضرت ام البنین (س) شجاعت فوقالعادهای داشت و نسبت به فرزندان فاطمه زهرا (س) ادب و احترام فراوانی نشان میدادند رفتارها، توصیهها و اخلاق خوب او قطعاً در فرزندانش اثر گذاشته است.
وی ادامه داد: مادران میتوانند در تربیت فرزندانی رزمنده، مجاهد، جانباز و ایثارگر نقش بسزایی داشته باشند و امیدواریم همه مادران ما این درس را از خانم امالبنین (س) بگیرند و فرزندانی ثابت قدم، با گذشت، شجاع و نسل غیوری از خود بر جای گذارند.
حجتالاسلام کفیل: امالبنین (س) از شیوه فاطمی برای مبارزه با بنی امیه بهره برد
حجتالاسلام محمدصادق کفیل معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی مهدی موعود (عج) درباره جایگاه علمی حضرت امالبنین (س) گفت: امالبنین (س) سرآمد در شعر و حدیث بود، جدا از تقوا و معنویت، زهد و همه مسائل معنوی که ایشان داشتند، از جایگاه علمی بالایی در میان زنان عرب برخوردار بوده است.
وی افزود: ام البنین پیاپى از امام حسین (ع) خبر مىگرفت و گفت: فرزندان من و آنچه در زیر آسمان است، فداى حسینم باد! و چون بشیر خبر شهادت سیدالشهدا (ع) را به او داد، صیحهاى کشید و گفت: اى بشیر، رگ قلبم را پاره کردى! و صدا به ناله و شیون بلند کرد، علامه مامقانى درباره این سخنان امالبنین میگوید: این شدت علاقه، کاشف از بلندى مرتبه او در ایمان و قوت معرفت او به مقام امامت است که شهادت چهار جوان خود را که نظیر ندارند در راه دفاع از امام زمان خویش سهل مىشمرد.
حجتالاسلام کفیل با اشاره به فعالیت انقلابی ام البنین (س) بعد از حادثه عاشورا بیان داشت: علامه سماوى در ابصارالعین نوشته است: ام البنین (س) همه روزه به بقیع مىرفت و مرثیه مىخواند، به نوعى که مروان، با آن قساوت قلب، از ناله و گریه امالبنین به گریه مىافتاد و اشکهاى خود را با دستمال پاک مىکرد.
وی با بیان اینکه امالبنین (س) برای زنده نگهداشتن قیام حسینی به برپایی جلسات روضه در منزل خود اقدام میکرد، ادامه داد: امالبنین (س) مانند حضرت زهرا (س) که پس از رحلت پیامبر (ص) و غصب خلافت خانهنشین نشد و با الگوگیری از حضرت فاطمه (س) که هر روز دست حسنین(ع) را میگرفت و به بیتالاحزان میرفت، دست فرزند چهار ساله قمر بنیهاشم را میگرفت و به بقیع میبرد.
انتهای پیام/