قطار جشنواره سی و چهارم موسیقی فجر به ایستگاه پایانی رسید/لغو اجرای پایانی مراسم به دلیل سقوط از ارتفاع فرزند خیام
فرهنگی و هنری
بزرگنمایی:
تبسم مهر - سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر با معرفی برگزیدگان امروز عصر به کار خود پایان داد.
تبسم مهر - سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر با معرفی برگزیدگان امروز عصر به کار خود پایان داد.
به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، مراسم اختتامیه سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار وحدت آغاز شد.
آغاز مراسم اختتامیه با حاشیه هایی همراه شد بطوریکه خبرنگاران برای ورود به تالار وحدت با مشکلاتی مواجه شدند؛ مشکل ورود اصحاب رسانه به سالن در تمامی اجراهای سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر وجود داشت. این مشکل حتی در اختتامیه هم دیده میشود و ظاهرا هماهنگی میان مسئولان جشنواره و حراست تالار وحدت شکل نگرفته است.
اختتامیه سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر با قرائت آیاتی از کلام الله مجید رسما آغاز شد و فرزاد جمشیدی اجرای این مراسم را بر عهده داشت.
سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسینی معاونت هنری وزارت ارشاد، علی اکبر صفی پور مدیر بنیاد رودکی و علی ترابی ریاست این دوره از جشنواره و مدیر دفتر موسیقی در تالار وحدت حضور دارند.
کدام هنرمندان به اختتامیه جشنواره موسیقی فجر آمدند؟ میلاد کیایی، داوود گنجه ای، محمد مجتبی حسینی ، هومان اسعدی، حسین بهروزی نیا، احمد صدری، شهرداد روحانی، بهروز وجدانی، فاضل جمشیدی،رضا مهدوی، علی مغازه ای، رافائل میناسکانیان، علی اکبر مرادی، حیدرکاکی، فریدون شهبازیان، حمیدرضا عاطفی، بیژن بیژنی، علی ترابی، علی اکبر صفی پور، ناصر آقایی، هومان اسعدی، فریماه قوام صدری، بابک ربوخه، علی ثابت نیا، امین غفاری از جمله مهمانان حاضر در مراسم هستند.
در ادامه گروه کر بخشی از ترانه محلی فصل بهار را خواندند.
فرزاد جمشیدی در ادامه مراسم تاریخ جشنواره را مرور کرد و سپس به معرفی شاهین فرهت دبیر هنری این دوره از جشنواره پرداخت.
اجرای موسیقی ایرانی توسط گروه روشنا پس از آن گروه روشنا با سرپرستی حسین اینانلو به اجرای موسیقی ایرانی پرداختند؛ گروهی که در این دوره هم در تالار ایوان شمس کنسرت برگزار کرده بود.
پس از اجرای گروه روشنا، کلیپی از اجراهای مختلف در هفت سالنی که میزبان جشنواره بود، پخش شد.
فرهت:نوازندگی در ایران بسیار پیشرفت کرده است در ادامه شاهین فرهت دبیر جشنواره روی استیج آمد و گفت: جشنواره موسیقی فجر بهترین و مطمئنترین زمان برای اجرای موسیقی برای دوستداران بوده است. امسال آرزوی دیرینه من که اجرای آثار آهنگسازان ایرانی باشد، برآورده شده است. از سال 64 در جشنواره موسیقی حضور داشتم. در آن دوران موسیقی ایرانی، کلاسیک و نواحی داشتیم. من در جشنواره امسال به آرزوی دیرینه ام رسیدم و تمام موسیقی ایرانی به جز جوانانی که باید برای آنها وقت بگذاریم، اجرا شد.
وی با بیان اینکه نوازندگی در ایران بسیار پیشرفت کرده است، گفت: من اجرای جوانانی را دیدم که خیلی برایم جالب بود. در این دوره آثار آهنگسازان ایرانی توسط آهنگسازان خارجی و اجرای آهنگسازان بزرگ جهان توسط جوانان ایرانی اجرا شد. امروز، عصر تکنیک است و خبری از الهامات نیست. موسیقی دانان ایرانی با شوق کارهایشان را اجرا میکنند. این اتفاق خوبی است، اما از طرفی میبینم چه راه طولانی در پیش است؛ امیدوارم آیندگان راه موسیقی را ادامه بدهند.
فرهت با بیان اینکه موسیقی زنده را ارکستر سمفونیک تهران خوب اجرا کرد، گفت:در موسیقی کلاسیک تقویت صدا برای یک خواننده وجود ندارد. متاسفانه ما موسیقی زنده نمیشنویم چرا که جلوی همه یک میکروفن است در حالیکه سالن، آکوستیک است و نیاز به میکروفن نداریم.
آرزوی دبیر جشنواره برای جهانی شدن موسیقی ایرانی این موزیسین اضافه کرد: ما در موسیقی پیشرفت کردیم؛ هم در خلاقیت و هم در نوازندگی بزرگان اجرا کننده که توجه به جوانان داشته باشند. آهنگسازان ما در جهان رفته رفته شناخته شدند و رپرتوار موسیقی ایرانی به گوششان رسید. از وزیر محترم و معاون هنری برای تشویق و شوقشان متشکرم. این چند روز برایم خاطره انگیز خواهد بود چرا که دوستداران موسیقی دنبال کننده جشنواره بودند. امیدوارم موسیقی ایران در جهان معرفی شود چرا که این تنها آرزوی من از خداوند است.
در ادامه برنامه کلیپی از درگذشتگان موسیقی پخش شد و اجرای گروه خنیاگران مهر با سرپرستی بهزاد عبدی بخش دیگری از مراسم اختتامیه بود.
تقدیر از برگزیدگان سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر مجید کیانی نوازنده سنتور، سید عباس صالحی، سید مجتبی حسینی، شاهین فرهت برای بخش تجلیل به روی سن آمدند که در این بخش از کریم صالح عظیمی، فخری ملک پور و رامین جزایری با اهدای لوح، تقدیر شد.
صالحی:موسیقی ایرانی هم شور و حماسه و هم رنج و درد دارد در ادامه سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پشت میکروفن آمد و گفت: خوشحالم که در جمع اساتید، پیشکسوتان و علاقه مندان به هنر موسیقی هستم. ایران ویژگی تاریخی در موسیقی دارد و از سوی دیگر گستردگی جغرافیایی ایران سبب تنوع موسیقی ایران شده است.
وی افزود:کشور هایی هستند که از تنوع و برخی از اصالت برخوردار هستند اما کشوری که هر دو را کنار هم دارد، ایران است. این ویژگی متمایز موسیقی ایرانی است. ویژگی تاریخی خصلت خاص شاعرانگی ایرانی، موسیقی را با کلام عجین کرده، به گونه ای که ترکیب نوا و کلمه اتفاق افتاده است.
وی با بیان اینکه ویژگی جان گرایی، موسیقی ایرانی را را با طعم عرفان همراه کرده است،گفت: موسیقی ایرانی از زمین به آسمان و از آسمان به زمین پر میکشد. موسیقی به دلیل تاریخ ایران با تهاجم و ظلم مواجه شده است. به همین دلیل موسیقی ایرانی هم شور و حماسه هم رنج و درد دارد.
موسیقی حافظ اقلیم و نواحی ایران است صالحی ادامه داد: به نظر میرسد جشنواره موسیقی فجر یک فرصت است که ایران با زبان موسیقی زندگی کند. موسیقی حافظ اقلیم و نواحی ایران است. بخش مهمی از ماندگاری و جلوههای ایران مدیون موسیقی است. ما با شعر و موسیقی با جهان در ارتباط هستیم.اگر میخواهیم موسیقی ایران به جهان راه پیدا کند، نوای ایرانی جشنواره بهترین فرصت برای آن است.
وی با بیان اینکه جشنواره فجر خط اتصال نسلها و از طرف دیگر خط اتصال تهران با ایران است،بیان کرد: با حضور اقوام ایرانی در تهران و اجرا در پانزده استان کشور این اتصال اتفاق افتاد. به مناسبت چهل سالگی انقلاب اسلامی خط اتصال نسلها و موسیقی ایران با جهان افزوده شد.
من به دبیر و همکارانم در معاونت و همه کسانی که برای برپایی این محفل بزرگ تلاش کردند خسته نباشید میگویم.
پس از صحبتهای وزیر ارشاد گروه بانوان «یاغلیب» به سرپرستی ساناز نامداری چند قطعه اجرا کردند.
سقوط از ارتفاع فرزند نوازنده پیانو، اجرایش را لغو کرد در پایان خبر ناراحتکنندهای از سوی مجری برنامه اعلام شد که هوشیار خیام نوازنده پیانو که دیشب اجرای خود را در تالار وحدت به روی صحنه برد و قرار بود هم اکنون برنامه پیانونوازی خود را به اجرا بگذارد ؛ به او خبر داده اند که پسر خردسالش از ارتفاع سقوط کرده از این رو فورا سالن را ترک کرد و از همه خواست تا برای سلامتی فرزندش دعا کنند.
انتهای پیام/