تراشه متصل به رحم انتقال کافئین از مادر به جنین را ثابت کرد
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - پژوهشگران با استفاده از یک تراشه متصل به جفت دیواره رحم توانستند از انتقال کافئین از بدن مادر به جنین مطمئن شده و این فرایند را مورد بررسی قرار دهند.
تبسم مهر - پژوهشگران با استفاده از یک تراشه متصل به جفت دیواره رحم توانستند از انتقال کافئین از بدن مادر به جنین مطمئن شده و این فرایند را مورد بررسی قرار دهند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، جفت یا placenta عضوی مسطح در بدن جانداران است که با بند ناف به جنین متصل است. جفت، پیش از زایمان به دیواره رحم متصل است و در طی زایمان، به همراه نوزاد و پردههای جنینی از کانال زایمانی خارج میشود. این عضو بدن یکی از ناشناختهترین اجزای بدن انسان است که حفظ سلامت جنین کاملا به شرایط آن بستگی دارد.
محققان دانشگاه ایالتی آیووا با استفاده از یک تراشه متصل به جفت توانستند برای اولین بار نحوه انتقال کافئین را از بدن مادر به جنین مورد بررسی قرار دهند.
انجام موفق چنین آزمایشی برای پزشکان و داروسازان اهمیت بسیاری زیادی دارد. زیرا تا پیش از این برای مطالعه در مورد بیماریها و نحوه انتقال داروها در بدن انسان چاره ای جز انجام آزمایش بر روی حیوانات و مدل سازی این آزمایشات برای حدس زدن نتیجه در انسانها وجود نداشتند. اما این روش جدید دقت بالاتری دارد و با کاربرد آن دیگر نیازی به استفاده از حیوانات نخواهد بود.
یکی از کارکردهای جفت رحم انتقال اکسیژن و مواد غذایی از مادر به جنین و نیز پاکسازی مواد زائد از جریان خون آن است. تراشه ابداع شده میتواند این فرایند و حتی عبور مولکولها از بدنه جفت به جنین و بالعکس را مورد بررسی قرار دهد.
ابعاد تراشه یادشده 100 میکرون در 400 میکرون بوده و با بدن انسان سازگاری کامل دارد. آزمایش انجام شده با استفاده از این تراشه فرایند انتقال کافئین از مادر به جنین را در عرض 6.5 ساعت به طور کامل ثبت کرده و قرار است از آن در آینده برای آزمایشهای بیشتری استفاده شود.