محمود اکرامیفر در نشست رسانهای مطرح کرد
دریافت بیش از 8هزار و 400 شعر در بیستویکمین کنگره شعر دفاع مقدس
فرهنگی و هنری
بزرگنمایی:
تبسم مهر - دبیر بیستویکمین کنگره شعر دفاع مقدس گفت: ۸ هزار و ۴۳۹ شعر از سوی ۲ هزار و ۴۵۰ شاعر در این کنگره بررسی شد که میتوان از آنها به عنوان تکاوران فرهنگ یاد کرد.
تبسم مهر - دبیر بیستویکمین کنگره شعر دفاع مقدس گفت: 8 هزار و 439 شعر از سوی 2 هزار و 450 شاعر در این کنگره بررسی شد که میتوان از آنها به عنوان تکاوران فرهنگ یاد کرد.
به گزارش خبرنگار مهر ، نشست رسانه ای بیست و یکمین دوره کنگره سراسری شعر دفاع مقدس با حضور امیر سرتیپ دوم ستاد حمیدرضا گرامی رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس و دکتر محمودرضا اکرامی فر دبیر علمی این کنگره پیش از ظهر امروز دوشنبه 29 بهمن ماه 1397 در ستاد راهیان نور بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس برگزار شد.
حمیدرضا گرامی در این نشست با اشاره به اینکه بنیاد حفظ آثار در سه زمینه آموزش، ادبیات و «دانشنامه نگاری و تاریخ نگاری» در زیرمجموعه سازمان ادبیات و تاریخ فعالیت میکند، گفت: مراسم پایانی بیست و یکمین دوره شعر دفاع مقدس نیز در زیرمجموعه ادبیات این واحد برگزار میشود.
رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس ادامه داد: سرایش شعر، اطلاع رسانی و تشکیل مجدد دبیرخانه فرآیند طولانی بود که در سال جاری انجام شد. بر این اساس دکتر اکرامی فر به عنوان دبیر علمی معرفی شد و سیدرضا میربابا میربابا به عنوان دبیر اجرایی فعالیت خود را آغاز کردند. این مراسم هفتم اسفندماه 1397 در شیراز برگزار میشود.
گرامی با اشاره به اینکه در آستانه چهل سالگی انقلاب اسلامی، بیست و یکمین دوره این کنگره برگزار میشود، افزود: با وجود چند سال وقفه و ایئکه آخرین بار این کنگره در سال 91 برگزار شد، تصمیم گرفتیم تا دوباره بحث شعر را پررنگ کنیم، زیرا آنچه ما در طول دفاع مقدس انجام دادیم، وظیفه ما بود اما آنچه به عنوان تاریخ ثبت میشود تا نسلهای آینده را آگاه کند، با زبان ادبیات، هنر و شعر بهتر بیان میشود.
به گفته وی، بیش از 8 هزار و 400 قطعه شعر از سوی شاعران به دبیرخانه ارسال شد و این در حالی است که در سال 1371 که نخستین کنگره شعر برگزار میشد، از سوی 55 شاعر فقط 600 اثر ارسال شده بود. امسال دو هزار و 450 شاعر سرودههای خود را به دبیرخانه ارسال کردند و این به معنای تحول عظیمی در حوزه ادبیات است.
رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس درباره داوریهای این کنگره گفت: در مرحله اول آثار به صورت استانی داوری شد، یعنی هر شاعر برای دبیرخانه استانی خود سروده هایش را فرستاد و در همان استان داوری صورت گرفت، سپس آثار نهایی به دبیرخانه اصلی کنگره راه یافت و برای بار دوم داوری انجام شد.
در ادامه این برنامه، محمود اکرامی فرد در سخنانی به اهداف کنگره پرداخت و گفت: جریان سازی در شعر دفاع مقدس برای ما یک اصل است. با توجه به اینکه از سال 1391 تا امسال کنگره ای برگزار نشده بود، فرآیند راه اندازی مجدد دبیرخانه زمانبر بود.
وی ادامه داد: فرهنگ دفاع مقدس را میتوان از طریق شعر بهتر منتقل کرد، زیرا شعر ظرفیت هایی چون «دریافت ساده»، «کم هزینه بودن»، «قابلیت بهره برداری توسط هنرهای دیگر مثل خوشنویسی، فیلم، موسیقی و ...»، «توانایی به حرکت درآوردن هنرهای دیگر» را دارا است و میتواند بحثهای واژگانی را در فرهنگ منتقل کرده و به هم افزایی ادبی کمک کند، از این رو قالب شعر مورد توجه سازمان قرار گرفت.
دبیر علمی این کنگره گفت: کنگره شعر دفاع مقدس برای شاعران انگیزش سرایشی فراهم میکند تا بتواند دِین فرهنگی خود را نسبت به دفاع مقدس ادا کند. متاسفانه برخی مدیران دغدغه فرهنگی ندارند و در این کنگرهها شرکت نمیکنند. بخشی از هدف ما این است تا مدیران نیز دغدغه فرهنگی پیدا کنند. همچنین به دنبال افزودن بر ارزش معنوی سرو بلورین جایزه شعر دفاع مقدس هستیم تا این انگیزه بیشتر شود.
به گفته وی، 8 هزار و 439 شعر در این کنگره بررسی شد و این به معنای این است که 2 هزار و 450 شاعر دغدغه مند به این موضوع فکر کرده اند که میتوان از آنها به عنوان تکاوران فرهنگ یاد کرد.
اکرامی فر درباره بخشهای جشنواره توضیح داد: این جشنواره در پنج بخش با عنوانهای «دفاع مقدس به صورت عام»، «جنگ نرم»، «شهدای شاخص»، «مقاومت بین الملل اسلامی»و «کودک و نوجوان» برگزار شد. بر اساس داوریها قرار است آثار خوب در کتاب کنگره منتشر شود و امیدواریم بتوانیم در آیین پایانی از این کتاب رونمایی کنیم.
وی دار پاسخ به خبرنگار مهر درباره عمده قالب شعرهای ارسالی گفت: در آغاز برگزاری این کنگره (سال 1371) بیشتر شعرها در قالب مثنوی ارائه میشد اما با توجه به شرایط فعلی جامعه، در این کنگره بیشتر شعرها در قالبهای غزل و سپید ارائه شدند.
سپس میربابا در سخنانی گفت: ادبیات حوزه دفاع مقدس در حال پوست اندازی است و این نشان میدهد که حوزه ادبیات متحول خواهد شد. تولید ادبیات، افزایش کیفیت کتابهای دفاع مقدس و افزودن بر کیفیت شعرهای دفاع مقدس از اهداف ما است. کتاب این کنگره نیز با همکاری دانشگاه پیام نور منتشر خواهد شد. همچنین برای نفر اول در هر بخش جشنواره سه میلیون تومان در نظر گرفته ایم. پ
به گفته وی، در این کنگره از شاعر هفت ساله تا هفتاد ساله شرکت کرده اند و این کنگره از ساعت 9 صبح در دو پنل برگزار خواهد شد. همچنین بعد از مراسم افتتاحیه، دو کارگاه برگزار میشود.
دبیر اجرایی کنگره همچنین از راه اندازی انجمنهای شعر استانی در استانهای فارس، خراسان جنوبی و همدان خبر داد و گفت: این انجمنها پایههای کنگرههای بعدی را خواهند گذاشت. همچنین در بیست و یکمین کنگره شعر دفاع مقدس، 9 نفر از برگزیدگان جشنواره «ترنم حماسه» نیز قدردانی خواهند شد.