ابزارهای مالی بورس، اهرم اصلی تأمین مالی کشور
اقتصادی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - عضو شورای عالی بورس با اشاره به اینکه توسعه و تعمیق بازار سرمایه از اوایل دهه ۸۰ باعث شد دولت توجه ویژهای به تأمین مالی از طریق بازار سرمایه داشته باشد، گفت: دولت از این طریق توانست هزینههای جانبی خود را تا حد قابل توجهی کاهش دهد.
تبسم مهر - عضو شورای عالی بورس با اشاره به اینکه توسعه و تعمیق بازار سرمایه از اوایل دهه 80 باعث شد دولت توجه ویژهای به تأمین مالی از طریق بازار سرمایه داشته باشد، گفت: دولت از این طریق توانست هزینههای جانبی خود را تا حد قابل توجهی کاهش دهد.
- اخبار اقتصادی -
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم ، دومین همایش تأمین مالی از طریق بازار سرمایه، عصر دیروز با حضور مدیران ارشد بازار سرمایه، مدیران نهادهای مالی مختلف و جمع کثیری از اهالی بازار در هتل اسپیناس تهران برگزار شد.
در ابتدای این مراسم حسین عبده تبریزی، عضو شورای عالی بورس در سخنانی در زمینه تأثیر سیاستهای تأمین مالی از طریق بازار سرمایه توضیحاتی ارایه داد و گفت: جذابیت ابزارهای مالی بازار سرمایه برای تأمین مالی به چند عامل برمیگردد. موضوع اول مربوط به تنگناهای اعتباری بانکهاست. بحران بانکی طی چند سال اخیر شرایطی را بهوجود آورده که تأمین مالی از سوی بازار پول چندان میسر بهنظر نمیرسد.
عبده تبریزی در ادامه بیان کرد: دومین موضوعی که علاقه به تأمین مالی از طریق بازار سرمایه را افزایش داده، نیاز به نقدینگی بیشتر در جامعه است. با توجه به رشد نرخ ارز طی یک سال گذشته نیاز به سرمایه در گردش، دولت را مجاب میکند که بهسمت ابزارهای مالی بازار سرمایه حرکت کند.
وی سومین دلیل این انتخاب را نیازهای ضروری دولت دانست و گفت: دولت برای تکمیل پروژههای عمومی خود نیاز به استفاده از ابزارهای مالی مختلف دارد. در این شرایط، تنوعی که در بازار سرمایه وجود دارد، گزینه بسیار مناسبی برای دولت بهشمار میرود. همچنین توسعه بازار سرمایه از اوایل دهه 80 نیز مزید بر علت است که دولتها از پشتیبانی بازار سرمایه بیشتر بهرهمند شوند.
عضو شورای عالی بورس با بیان اینکه ابزارهای مالی بازار سرمایه میتواند محرک رشد اقتصادی باشد، گفت: استفاده از ابزارهای مالی بورسی میتواند مزایای بسیاری زیادی برای دولت داشته باشد. در وهله اول تأمین مالی از این مسیر هزینههای ریخته کمتر (جانبی) را برای دولت بههمراه دارد. همچنین این نوع تأمین مالی برای دولت بازارمحورتر است، این بدان معناست که سیستم عرضه و تقاضا در این ابزارها میتواند در تنظیم هزینهها مؤثرتر باشد.
وی افزود: همچنین تأمین مالی از طریق ابزارهای بورسی اهرم بسیار قوی برای افزایش وجوه خصوصی است و میتواند خصوصیسازی و حضور مردم را بهشدت افزایش دهد. از سوی دیگر این نوع تأمین مالی میتواند بسیار پایدارتر از کمکهای دولت به پروژههای بزرگ عمومی باشد و اطمینان از تداوم جریان نقدینگی را افزایش دهد.
عبده تبریزی همچنین با اشاره به کاربرد ابزارهای بازار سرمایه در طیفهای مختلف اقتصادی بیان کرد: زمانی که قرار است از این ابزارها استفاده شود باید دقت لازم بهعمل آید که شرایط اقتصادی بهچهصورت است، بهمعنای دیگر، شرایط اقتصادی مشخص میکند که از چه نوع ابزاری استفاده شود.
وی افزود: همچنین بههنگام استفاده از این ابزارها باید هدف از طراحی ابزار مزبور مورد توجه قرار بگیرد. علاوه بر این باید دقت شود که درجه تأثیر این ابزار در بازارهای مختلف متفاوت است و باید برای انتخاب آنها تحقیقات لازم صورت گیرد.
این استاد دانشگاه، مسایل محوری اقتصاد کشور را حول دو محور تحریمها و نقدینگی دانست و گفت: در زمینه تحریمها دولت اقدامات مختلفی در این زمینه انجام داده است و پیشبینی میشود که راهکارهای مقابله با تحریمها از سوی دولت تعبیه شود.
وی در زمینه نقدینگی نیز گفت: سیاستهای دولت و بانک مرکزی در چند ماه اخیر بهگونهای بوده است که بهجهت هدایت و کنترل نقدینگی حرکت داشته است. در این زمینه دولت باید صادرات را بههرشکل ممکن ادامه دهد و راهکارهای تعامل با دیگر کشورها را پیدا کند.
مزایای بورس کالا قابل قیاس با بازارهای غیرمتشکل نیست
"افق" در بورس کشف قیمت شد
انتهای پیام/ *