در میزگرد کنفرانس مونیخ در مورد سوریه
واشنگتن: دنبال تغییر نظام سوریه نیستیم
بین الملل
بزرگنمایی:
تبسم مهر - کنفرانس مونیخ در نشستی با حضور مقامهای روسیه، آمریکا، لبنان، ترکیه و اتحادیه عرب، به بررسی وضعیت سوریه پرداخت.
تبسم مهر - کنفرانس مونیخ در نشستی با حضور مقامهای روسیه، آمریکا، لبنان، ترکیه و اتحادیه عرب، به بررسی وضعیت سوریه پرداخت.
به گزارش گروه مانیتورینگ بینالملل خبرگزاری فارس، کنفرانس مونیخ روز یکشنبه میزگردی با حضور پنج مقام طرفهای درگیر در بحران سوریه برگزار کرد و به بررسی وضعیت این کشور پرداخت.
«هولسی آکار» وزیر دفاع ترکیه، «الیاس بو صعب» وزیر دفاع لبنان، «جیمز جفری» نماینده رئیسجمهور آمریکا در امور سوریه، «سرگئی ورشنین» معاون وزیر خارجه روسیه، «احمد ابوالغیظ» دبیر کل اتحادیه عرب پنج مقامی بودند که در این نشست حضور یافتند.
در ابتدای این نشست جفری به تشریح سیاست ایالات متحده در قبال سوریه پرداخت و گفت این سیاست تغییر نکرده و هدف آمریکا همچنان شکست دادن داعش در سوریه است. وی گفت خروج آمریکا از سوریه «به شکلی مرتب و برنامهریزیشده» صورت میگیرد و آمریکا در اجرای روند به صورت مداوم با متحدان خود در منطقه رایزنی میکند.
سپس بو صعب به بیان موضع دولت لبنان در مورد بحران سوریه پرداخت و گفت بیروت معتقد است که اعراب باید در حل بحران سوریه نقش داشته باشند.
وزیر دفاع لبنان تأکید کرد که اکنون «بشار اسد» قدرت را در سوریه در اختیار دارد و کشورهای خارجی خواه، ناخواه، باید بپذیرند که نظام سوریه نیز باید در این روند ایفای نقش کند. وی گفت بیروت خواهان سوریهای متحد و یکپارچه است.
در بخش دیگری از این نشست ورشنین به صحبت پرداخت و با اشاره به برگزاری نشست رؤسایجمهور ایران، روسیه و ترکیه در شهر «سوچی» این دیدار را «بسیار بههنگام» توصیف کرد.
وی گفت در این نشست مفید تصمیمات خوبی اتخاذ شده که در صورت اجرا میتوانند آثار مثبتی داشته باشند.
او همکاری سهکشور در موضوع سوریه را بسیار بنیادین خواند و گفت نمایندگان سه کشور به صورت دورهای با هم دیدار میکنند و در تلاشند تا از طریق روند آستانه به حل بحران سوریه کمک کنند.
معاون وزیر خارجه روسیه در مورد وضعیت ادلب، گفت: «یکی از اصول ما این است که با تروریستها مذاکره نمیکنیم. ما با آنها مبارزه میکنیم، بدون آنکه به غیرنظامیان آسیب بزنیم.»
او گفت برای تحقق این هدف، توافقی با ترکیه امضا شد که بر اساس آن قرار بود گروههای افراطگرا از دیگر افراد حاضر در ادلب جدا شوند، هرچند که اجرای این توافق دشوار است.
در ادامه وزیر دفاع ترکیه در پاسخ سوالی در مورد این توافق، گفت: «میدانستیم این کار دشواری است، اما ما داریم تمام تلاش خود را برای این کار انجام میدهیم... ما با توافق ادلب از بروز فاجعه به راه افتادن موج تازه پناهجویان به ترکیه و شاید اروپا، جلوگیری کردیم.»
واشنگتن: دنبال تغییر نظام سوریه نیستیم
در بخش دیگری از این نشست جیمز جفری نماینده رئیسجمهور آمریکا در امور سوریه به اتهامزنی علیه دولت سوریه پرداخت، اما در پاسخ به این سوال که آیا واشنگتن همچنان به دنبال تغییر نظام سوریه است، گفت: «نه، ما خواهان تغییر رفتار قابل توجه رژیم سوریه هستیم، به نحوی که با موافقتنامههای بینالمللی در مورد رفتار با شهروندان همخوان شود.»
وی سپس مدعی شد که نظام سوریه همچنان راهکار نظامی را راهحل بحران میداند و خواهان حل و فصل سیاسی بحران نیست. او با اشاره به حضور ارتشهای مختلف در سوریه، گفت این بحران دیگر یک مناقشه داخلی نیست و سوریه را به عرصه درگیریهای بینالمللی از جمله میان ایران و اسرائیل بدل کرده است.
کنفرانس مونیخ از روز جمعه آغاز شده و تا پایان امروز ادامه خواهد داشت. تضعیف پایههای نظم لیبرال جهانی زمینه اصلی کنفرانس امسال بود و بسیاری از سخنرانان غربی در این مورد ابراز نگرانی کردند.
انتهای پیام/ق