در نهمین نشست سراسری هم اندیشی معاونان و مدیران بین المللی دانشگاه ها:
میزگرد تخصصی «روندهمکاریهای علمی بین المللی؛چالشها و فرصت ها» برگزار شد
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - میزگرد تخصصی «روندهمکاریهای علمی بین المللی؛چالشها و فرصت ها» برگزار شد.
تبسم مهر - میزگرد تخصصی «روندهمکاریهای علمی بین المللی؛چالشها و فرصت ها» برگزار شد.
به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، نهمین نشست سراسری هم اندیشی معاونان و مدیران بین المللی دانشگاه ها؛مراکز آموزش عالی و پژوهشی و پارکهای علم و فناوری در مجتمع امام خمینی دانشگاه علم و صنعت ایران آغاز به کار کرد.
این نشست با حضور منصور غلامی وزیر علوم تحقیقات و فناوری در قالب میزگرد تخصصی "فرصتهای بین المللی همکاریهای علمی" برگزار شد.
در ابتدای این مراسم میزگرد تخصصی همکاریهای علمی بین المللی در قالب چالش و فرصتها توسط چهار نفر از معاونان بین الملل دانشگاههای تهران؛خواجه نصیرالدین طوسی؛دانشگاه علم و صنعت ایران و رئیس مرکز مطالعات و همکاریهای علمی بین المللی بررسی شد.
براساس این گزارش قهرمانی معاون بین الملل دانشگاه تهران به ارایه گزارشی از سفر اتحادیه اروپا و ظرفیتهای همکاری با آن اتحادیه پرداخت به طوری که 50درصد پروژههای دانشگاهی با همکاری اروپا انجام میشود در واقع ما از نظر اقتصادی و سیاسی با کشورهای آلمان؛ایتالیا؛فرانسه و اسپانیا بیشترین ارتباط را داریم .
وی افزود: اروپا برای پیشرفتهای علمی سرمایه گذاری زیادی انجام داده است به شکلی که در بخش علوم تحقیقات و فناوری مهمترین برنامه ریزی اروپا است که از سال 2016در طی جلسات وزارت علوم انجام شد.
قهرمانی اضافه کرد: در بخش آموزش روند مثبتی تا کنون داشته ایم به طوری که طرحهای پژوهشی ما افزایش رو به رشدی داشته است.
تقی راد معاون بین الملل دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی به قراردادهای بین المللی در روند همکاریهای علمی اشاره کرد و افزود: باتوجه به ماموریتهای بین المللی دانشگاهها با کشورهای اروپایی قراردادهای بین المللی خوبی بسته شده است، از طرفی چهار محور اولویت دانشگاهها مد نظر است که بتوانیم کار بین المللی را پیش ببریم.
وی افزود: دو محور جذب دانشجو و استفاده از استادان بین الملل از مواردی است که میتوانند درآمدزا باشند و دو محور دیگر نیز برگزاری دوره مشترک بین المللی و استفاده از توانمندی علمی دانشجویان است.
تقی راد اضافه کرد: اولین گام در همکاری بین المللی ایجاد نتفورتینگ است که باید از پایین به بالا انجام شود که بعد از آن باید به ساختارهای داخلی و خارجی بپردازیم تا با برگزاری سمینارهای مختلف پروژههای بین المللی را گسترش دهیم این در حالی است که دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی در طی سال گذشته فعالیت مستمر و متمرکز را با سه کشور آلمان؛فرانسه و سویس داشته است.
جعفری مدیر بین الملل پژوهشگاه علوم و فناوری رنگ و پوشش در این نشست گفت: ما در پروژههای بین المللی دچار فقدان قوانین و آیین نامه برای اخذ مجوز هستیم از طرفی چالشها ی زیر ساختی و زیر بنایی ارتباط ما را با کشورهای اروپایی در زمینه حقوق و بیمه دانشجویان خارجی با مشکل روبرو کرده است که باید فکر اساسی صورت گیرد.
وی افزود:هدف اصلی در پروژهها باید بر اساس نیازهای اصلی کشور باشد تا بتوانیم در فعالیتهای علمی پیشرفت بیشتری داشته باشیم.
حناچی مدیر دفتر همکاریهای علمی بین الملل دانشگاه الزهرا به موضوع جذب دانشجویان بین الملل پرداخت و گفت:در جذب دانشجو باید هویت ملی مد نظر قرار گرفته شود با توجه به زیر ساختهای دانشگاهها میتوان شوکهای فرهنگی ناشی از ورود دانشجویان خارجی را رفع کرد از طرفی شکایت هایی که دانشجویان خارجی داشتند وجود نژاد پرستی و اختلافات فرهنگی و اجتماعی است.
وی افزود: عدم تطابق فرهنگی ؛ ضعف در فهم زبان فارسی ؛نامناسب بودن اساتید ؛نارضایتی از کتاب درسی و دشواری دروس عمومی از جمله چالشهای جذب دانشجوی خارجی است.
حناچی اضافه کرد: دانشگاه الزهرا با سه کشور ژاپن ؛ترکیه و فرانسه ارتباط خوبی دارد و پروژههای مختلفی را با همکاری آنها در حال اجرا است.
صدری نسب رییس مرکز مطالعات و همکاریهای علمی بین المللی سخنران بعدی این نشست بود درباره روند ارزیابی شاخصهای فعالیتهای علمی بین المللی گفت: ارزیابی شاخصهای فعالیتهای علمی از چهار سال قبل آغاز شد که 21شناسه بین المللی به دانشگاهها ارایه شد که در این شناسه تعداد اساتید خارجی؛مقالات مشترک؛دانشجویان خارجی و فرصتهای مطالعاتی و غیره مد نظر بود.
وی افزود: 93درصد دانشگاهها فعالیت بین المللی دارند که 7درصد باقی مانده مربوط به مراکز تازه تاسیس است از طرفی 71درصد پژوهشگاهها و 75درصد پارکهای علم و فناوری در پروژههای مشترک فعالیت دارند.
صدری نسب اضافه کرد: طی همکاری با دانشگاههای اروپایی ما تا کنون 21هزار دانشجو جذب کردیم وبا 3هزار و صد استاد خارجی همکاری داشته که نزدیک به هزار و دویست پروژه مشترک تا امروز انجام شده است.
فرزی مدیر دفتر همکاریهای علمی بین المللی دانشگاه حکیم سبزواری به عنوان آخرین سخنران درباره ضرورت نقشه راه برای همکاریهای علمی بین المللی گفت: باید دانشگاههای ما به سمت مسله محور شدن حرکت کنند زیرا باید با استفاده از ظرفیت دانشجوی مشترک مسایل کشور را حل کنیم.
وی افزود:باید نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کنیم و با استفاده از دو ماموریت اصلی دانشگاه در قالب آموزش و پژوهش مسله آب ؛گرد و غبار و مسایل شهری را دنبال کند.
انتهای پیام/