سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرد؛
حکم متهمان بانک سرمایه در حال انشاء است
اجتماعی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - سخنگوی قوه قضائیه در مورد پرونده بانک سرمایه گفت: این پرونده دارای متهمان زیادی است، پرونده تعدادی کیفرخواست خورده و تعدادی هم در دادسرا است؛ حکم این سه تن در حال انشاء، امضا و تایید است.
تبسم مهر - سخنگوی قوه قضائیه در مورد پرونده بانک سرمایه گفت: این پرونده دارای متهمان زیادی است، پرونده تعدادی کیفرخواست خورده و تعدادی هم در دادسرا است؛ حکم این سه تن در حال انشاء، امضا و تایید است.
به گزارش خبرنگار مهر ، حجت الاسلام محسنی اژهای، در یکصد و سی و ششمین نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه که بعد از ظهر امروز برگزار شد، با گرامیداشت حضور مردم در راهپیمایی 22بهمن گفت: مردم حقیقتا شگفتی آفریدند و موجبات عصبانیت دشمن را فراهم کردند.
وی با بیان اینکه دشمن نتوانست حضور مردم را تحمل کنند، گفت: دشمنان حماسه بزرگ ملت را برنتافتند و انتقام گرفتند. ضمن محکومیت حادثه تروریستی زاهدان از مسولان قضایی خواستار پیگیری جدی این موضوع هستم.
وی در ادامه با اشاره به بیانیه حکیمانه رهبر معظم انقلاب در رابطه با گام دوم انقلاب، گفت: انسان وقتی این بیانیه را میبیند، احساس غرور میکند. این بیانیه، مسیر آینده ما را مشخص میکند و وقتی انسان این امام و امت را میبیند، مسئولیت بسیار سنگینی را بر دوش خود احساس میکند.
محسنی اژهای در ادامه به عفو گسترده اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی با همه دشمنیها و کینه توزیها که از ناحیه کشورهای غربی و آمریکا صورت میگیرد، از اقتدار و امنیت بسیار بالایی برخوردار است و در این شرایط و به مناسبت چهلمین سال پیروی انقلاب اسلامی، درخواست یک عفو گستردهتری نسبت به سالهای قبل مطرح شد.
وی با بیان اینکه این عفو، عفو معیاری است، گفت: اعلام رأفت اسلامی، فرصت مجدد به محکومان و کمک به خانواده زندانیان از جمله اهداف این عفو گسترده است.
محسنی اژه ای با بیان اینکه این عفو استثنائاتی دارد، گفت: باید دقت لازم در رابطه با تطبیق مشمولان با شرایط عفو صورت گیرد، ممکن است در این تطبیقها چون عجله مطرح است تا افراد تعیین تکلیف شوند، ممکن است فرد یا خانواده آنها بگوید مشمول استثنائات نیست، از طریق مرکز 129 یا دفتر ما اعلام کنند. تا ماه رمضان مناسبتهایی داریم و افرادی یا موردهایی بررسی میشوند. هشداری هم در مورد مشمولان عفو مطرح است، به طوری که این افراد بدانند که اگر بعد از عفو مرتکب جرم یا خلافی شوند، دیگر مشمول عفو نخواهند شد.
وی افزود: هنوز عدد دقیقی مطرح نیست چرا که در حال تطبیق است. علاوه بر این ممکن است افرادی که هنوز زندانی نشدند هم مشمول این عفو شوند. برخی هم ممکن است امروز آزاد نشوند و از میزان محکومیت شان کاسته شود.
معاون اول قوه قضائیه گفت: برخی از مشمولان هم مجازات شلاق آنها اجرا نمیشود، برخی از زندانیان هم شاکی خصوصی دارند که به آنها برای اخذ رضایت، مهلت داده شده است.
محسنی اژه ای در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه اخیرأ نمایندگان مجلس در نامهای به رئیس قوه قضاییه ضمن انتقاد از طولانی شدن پروسه رسیدگی به پرونده حسین فریدون، خواستار رسیدگی سریع به این پرونده و برگزاری دادگاه علنی شدند، این پرونده اکنون در چه مرحله ای است و آیا اتفاق جدیدی در آن رخ داده است؟ گفت: از نمایندگان مجلس برای پیگیری پروندهها تشکر میکنم. خود قوه قضاییه برای به سرانجام رسیدن تلاش میکند.
وی افزود: پیش از نامه نمایندگان کیفرخواست پرونده حسین فریدون دوم بهمن صادر شده است و به زودی دادگاه این فرد برگزار میشود.
معاون اول قوه قضائیه در رابطه با پرونده سه متهم پرونده بانک سرمایه گفت: این پرونده دارای متهمان زیادی است، پرونده تعدادی کیفرخواست خورده و تعدادی هم در دادسرا است؛ حکم این سه تن در حال انشا، امضا و تایید است.
وی در پاسخ به این سوال که چرا در بین متهمان پرونده اقتصادی مسئولان حضور ندارند، مگر میشود فقط چند تاجر به عنوان ارز گیرنده محکوم شده و ارز دهنده محکوم نشدند، گفت: پروندههایی که در برخی گمرکات بودند، صمت و بانک سرمایه همگی از مسئولان بودند، اما در رابطه با ارز، گاهی فردی میآید ارزی میگیرد و موظف بوده کالایی وارد کند اما این کار را انجام نداده است. اگر جایی باشد که در مرحله تخصیص ارز تبانی صورت گرفته باشد، برخورد انجام میشود.
محسنی اژه ای در پاسخ به این سوال که در رابطه با پرونده بانک سرمایه، تامین وثیقه ده میلیاردی انجام شده است، آیا این عجیب نیست؟ گفت: اگر تخلفی باشد، مدعی العموم ورود میکند، اما ممکن است یک ملک ده میلیارد ارزش داشته باشد.
وی در خصوص مشکلات لایحه تامین امنیت زنان گفت: یکی از مسایل این است که ما سیاست کلی مان مبتنی بر حبس زدایی است، اما اینجا برای امورات مختلف حبس دیده شده است. اشکالات زیادی در این رابطه مطرح بود و جلسات متعددی با کارشناسان و مسئولان قضایی و دولت برگزار شد.
محسنی اژه ای در پاسخ به این سوال که آیا مدعی العموم در رابطه با اظهارات حسن عباسی نسبت به رئیس جمهور ورود میکند؟ گفت: دادستانی کل و وزارت اطلاعات، مطالبی در این رابطه داشتند که به دادستانی تهران ارسال شده است.
معاون اول قوه قضائیه در خصوص آخرین وضعیت پرونده متهمان محیط زیستی و اینکه آیا کاووس سید امامی سرکرده این متهمان است؟ گفت: پرونده در حال بررسی است و پس از به پایان رسیدن جزئیات را میتوان اعلام کرد، بر اساس اسناد و مدارکی که توسط نیروهای ضابط ارائه شده است، این افراد متهم هستند و باید دید دادگاه به چه نتیجه ای میرسد؛ در رابطه با سرکرده بودن، من چیزی نمیدانم و مشخص نیست اما همین اتهامات متوجه وی هم بوده است.
وی در پاسخ به این سوال که چرا پرونده شکایت رییس دولت اصلاحات از مدیر مسئول کیهان طولانی شده؟ گفت:این پرونده به شعبه بازگشته بود و مهلت زیادی در دست دادستان نبوده است، این پرونده در اختیار دادستان نبوده و یا کوتاه مدت بوده است، اما در جابهجاییها که بوده عمدی یا سهوی، بیشتر از حد متعارف مانده بود. مسئول کیهان هم اعلام آمادگی برای ارایه دفاعیات خود را داشتند.
محسنی اژه ای در پاسخ به این سوال که در کشور دو روش برای پذیرش وکیل وجود دارد یکی آزمون مرکز مشاوران قوه قضاییه و دیگری آزمون کانون وکلای دادگستری است که ظرفیت آنها کم است، آیا قوه قضاییه نمیتواند در این موضوع ورود پیدا کند، گفت: در این خصوص صحبت زیاد است و مطالب زیادی مطرح شده است.
وی گفت: افرادی هستند که در آزمون شرکت میکنند و قبول میشوند و وکلای دیگر هم هستند که قبلا قاضی بودند و حال بدون آزمون به وکالت مشغول شده اند که در این خصوص بنده شخصا ورود پیدا کردم و در حال بررسی هستم که در رابطه با دسته دوم رانتی ایجاد نشود.
وی گفت: کسانی که بدون آزمون وارد کار وکالت میشوند، باید قانون آن تغییر کند و باید آزمونهای بیشتری هم برگزار شد، البته کانون وکلا ادعا میکند تعداد وکلای کشور متناسب با پروندهها است.بنده اعتقاد دایم قانون باید تغییرکند و بازنگری در خصوص کانونهای وکلا ایجاد شود.
معاون اول قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که آیا قوه قضائیه به سامانه شفاف سازی حقوق دولت پیوسته است؟گفت: در مورد مقامات، در قوه قضائیه پیش بینی شده که مقاماتی که در دولت مطرح شده است را باید قوه قضائیه مصوب کند. به عنوان مثال محسنی با کدام مسئول دولت هم طراز است، چون مقامات در قوه قضائیه تعریف نشده است. بیش از دو سال است که این موضوع در قوه قضائیه تصویب شده است و به دولت رفته است که مسیولان قضایی هم طراز چه مقاماتی در دولت هستند که هنوز پاسخی داده نشده است.
این خبر تکمیل میشود...