حجت الاسلام رستمی:
هدف غایی انقلاب اسلامی، تمدن سازی است/ ناکارآمدی لیبرال دموکراسی
دینی و مذهبی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها گفت: افول تمدن غرب در حال رقم خوردن است و تلاش برای برقراری تمدن نوین اسلامی را باید در دستور کار داشته باشیم.
تبسم مهر - رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها گفت: افول تمدن غرب در حال رقم خوردن است و تلاش برای برقراری تمدن نوین اسلامی را باید در دستور کار داشته باشیم.
به گزارش خبرنگار مهر، چهارمین همایش ملی مردم سالاری دینی با عنوان «مردم سالاری دینی، جهان اسلام و غرب» صبح امروز یکشنبه 28 بهمن ماه در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.
ابتدای این همایش با خیر مقدم سید حسن صدوق، رئیس دانشگاه شهید بهشتی و رئیس شورای سیاست گذاری همایش و ارائه گزارش سید محمد رضا مرندی رئیس دبیرخانه دائمی و دبیر علمی همایش همراه بود.
در ادامه حجت الاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها به ایراد سحنرانی پرداخت. وی گفت: سالگرد چهلمین بهار آزادی را باید چهلمین جشن مردم سالاری دینی بدانیم. انقلاب از ابتدای پیروزی در معرض دشمنی و چالشهای مختلفی از ناحیه غرب قرار گرفته است. در کتاب خاطرات ژنرال هایزر آمده که او مدیریت ارتش ایران را بر عهده میگیرد و برنامه ریزی برای کودتا علیه انقلاب قبل از پیروزی انقلاب انجام میگیرد. اما شکست میخورند و بعد از آن هم دشمنی آمریکا با انقلاب ادامه مییابد. از نفوذ در سران و رهبران تا کودتا تا حمایت از تجزیه طلبان و حمایت از صدام و تحریمها و فشارهای سیاسی و اقتصادی و امنیتی و مهمتر از همه اینها جنگ فرهنگی و رسانه ای که بر این کشور تحمیل شده را دنبال میکنند.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها سپس عنوان کرد: دشمنی آمریکا به این دلیل بود که کشوری که تحت سلطه آمریکا بود از دست او خارج شد. اما این تنها دلیل و مهمترین دلیل نیست. این اتفاق مقدمه اتفاقات بعدی بود که برای آمریکا خطرناکتر است. یعنی چالش استبداد ستیزی و خیزش ملتها علیه حاکمان مستبد و وابسته به آمریکا به خصوص که به تبع انقلاب اسلامی ایران بود. در نتیجه مسایل و دشمنی آمریکا با نظام اسلامی به عنوان نقطه کانونی این زلزله منطقه ای بیشتر شد. امروز سران آمریکا اعلام میکنند با وحشت به عراق آمدیم و برگشتیم و سران عراق حتی حاضر نمیشوند در پایگاه نظامی آمریکا به دیدار رئیس جمهور آمریکا بروند.
وی افزود: چالش اصلی نظام اسلامی با آمریکا به چالش کشیدن نظریه مسلط اداره دنیاست. نظریه لیبرال دموکراسی که نظریه قطعی و اتوپیا و مدینه فاضله بشری بود و به عنوان پایان تاریخ از آن یاد شده بود، با انقلاب اسلامی و نظریه محتوایی آن به چالش کشیده شده است. فوکویاما در کتاب معروف خود مینویسد وضعیتی بهتر از نظام لیبرال دموکراسی برای بشر تصور نمیشود. این نظریه محصول تلاشهای چند صد ساله اندیشمندان غربی و تمدن غربی بود. اما توسط نظام اسلامی و نظریه مردم سالاری دینی به چالش کشیده میشود. اگر این نظام و این نظریه بتواند کارایی و مانایی و ماندگاری خود را اثبات کند بدترین وضعیت برای غرب رقم خواهد خورد.
حجت الاسلام رستمی ادامه داد: شما عقب نشینیهای آقای فوکویاما را نگاه کنید. میگوید در آینده نزدیک چشم اندازی برای بسط نظریه لیبرال دموکراسی وجود ندارد و معتقد است به دلیل ناکارآمدی لیبرال دموکراسی، جهان منتظر بازگشت به سوسیالیسم است. ولو ایشان هر تعبیری از سوسیالیسم داشته باشد، عدول از نظریه لیبرال دموکراسی توسط سختترین مدافعان این نظریه را میتوانیم در این گفتهها ببینیم. این است که مقام معظم رهبری بارها گفته اند افول تمدن غرب در حال رقم خوردن است و تلاش برای برقراری تمدن نوین اسلامی را باید در دستور کار داشته باشیم.
وی سپس اظهار داشت: مقام معظم رهبری در فرمایشات اخیرشان پایههای تمدن اسلامی را بیان میکنند: توحید، عبودیت، کرامت انسان و سبک زندگی. در همین نامه اخیر ایشان که معروف به گام دوم شد باید عرض کنیم مخاطب اصلی این پیام دانشگاهها هستند. موضوع علم و پژوهش، معنویت و اخلاق، عدالت و مبارزه با فساد، استقلال و آزادی و عزت ملی و سیاست خارجی و سبک زندگی موضوعات اصلی این نامه است. قرار است نظریه مردم سالاری دینی و موضوع تمدن نوین اسلامی این اهداف 7 گانه را تأمین بکنند. هدف غایی انقلاب اسلامی، تمدن سازی است. مردم سالاری دینی آن طلیعه ای است که قرار است ما را به آن خورشید عالم تاب برساند. تولید علم و اندیشه و تفکر و افزایش دادههای علمی وظیفه اصلی دانشگاهها در این راستا است.