عضو هیئت مدیره انجمن علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی:
آزمایشگاههای طبی با کمبود کیت تشخیصی مواجه شده اند
اجتماعی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - تهران- ایرنا- عضو هیئت مدیره انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی گفت: آزمایشهای تشخیص طبی با کمبود کیت تشخیصی مواجه شده اند، این موضوع بر کیفیت کار آزمایشگاهها تاثیر میگذارد و نشان میدهد که ادعای برخی تولیدکنندگان کیت تشخیصی درست نبوده است.
تبسم مهر - تهران- ایرنا- عضو هیئت مدیره انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی گفت: آزمایشهای تشخیص طبی با کمبود کیت تشخیصی مواجه شده اند، این موضوع بر کیفیت کار آزمایشگاهها تاثیر میگذارد و نشان میدهد که ادعای برخی تولیدکنندگان کیت تشخیصی درست نبوده است.
محمد رضا بختیاری روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار سلامت ایرنا درباره کمبود کیتهای آزمایشگاهی افزود: انتظار نمیرود در شرایط تحریم، تولید و عرضه کیتهای آزمایشگاهی داخلی با افت و کمبود مواجه شود. این موضوع نشان میدهد مقدار زیادی از ادعاهای تولید کیتهای آزمایشگاهی شعار بوده و وابستگی زیادی به مواد وارداتی وجود داشته است.
وی گفت: آزمایشگاههای تشخیص طبی در گذشته بیشتر معرفهای مورد نیاز برای انجام آزمایشها را خودشان به صورت دستی میساختند، اما با پیشرفت علم و تکنولوژی، روشهای دستگاهی و اتوماتیک جایگزین شده است. این دستگاهها به کیتهای آزمایشگاهی نیاز دارند. آزمایشگاهها به این ترتیب نیازمند کیتهای تجاری شدند و تا وقتی این کیتها به صورت منظم و با قیمت متعارف برای آزمایشگاهها تامین شود، مشکلی وجود ندارد.
این دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ادامه داد: وقتی شرایط تحریم پیش میآید و تولیدکنندگان داخلی اعلام میکنند که به میزان کافی کیت ندارند تا در اختیار آزمایشگاهها قرار دهند، با پارادوکسی مواجه میشویم. زیرا تا پیش از این، تولیدکنندگان میگفتند این کیتها تولید داخل هستند و به همین علت از دولت امکانات و وام و زمین دریافت میکردند. اما حالا که در شرایط تحریم قرار گرفته ایم. تولید و تامین کیتهای آزمایشگاهی با مشکل مواجه شده است. این موضوع میتواند بر کیفیت کار آزمایشگاهها تاثیر بگذارد و بیماران با این پاسخ مواجه شده اند که نمیتوان برخی آزمایشها را انجام داد، چون کیت وجود ندارد.
وی بیان کرد: تولیدکنندگان کیتهای آزمایشگاهی باید به شکلی عمل کنند که شعار تولید داخل به واقعیت نزدیک شده و همچنین وابستگی کشور به مواد وارداتی کمتر شود. باید به شکلی برنامه ریزی کرد که این کیتهای آزمایشگاهی به میزان کافی و پیش بینی شده در انبارها وجود داشته باشد تا وقتی کمبود موقت شکل میگیرد، بتوان کمبودها و نیاز کشور را جبران کرد. همچنین باید سیستم نظارتی وجود داشته باشد تا از احتکار کیتها و مواد مصرفی آزمایشگاهی جلوگیری شود تا به آزمایشگاههای تشخیص طبی فشار وارد نشود.
عضو هیئت مدیره انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی درباره احتمال مصرف کیتهای با کیفیت پایینتر در آزمایشگاهها نیز اظهار داشت: احتمال این موضوع بعید است. زیرا وقتی مشکل تحریم وجود دارد، همه شرکتها با مشکل مواجه میشوند و هم تولیدکنندهای که محصول ضعیفتر تولید میکرده و هم تولیدکنندهای که محصول با کیفیتتر تولید میکرد با مشکلاتی برای تولید روبهرو میشوند.
اجتمام *9482 * 3063
انتهای پیام /*