فناوری بومی بیماریهای رودهای طیور را درمان میکند
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - پژوهشگران انستیتو پاستور تهران با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی پژوهشی علمی طرحی را انجام دادند تا مسیر درمان بیماریهای رودهای در صنعت پرورش طیور تسهیل شود.
تبسم مهر - پژوهشگران انستیتو پاستور تهران با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی پژوهشی علمی طرحی را انجام دادند تا مسیر درمان بیماریهای رودهای در صنعت پرورش طیور تسهیل شود.
به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شاید بیشتر افراد باکتریها را غیر مفید و عامل بیماری بدانند اما باکتری هایی نیز وجود دارند که برای سلامت و سیستم گوارشی انسان و سایر موجودات مفید هستند. پروبیوتیکها یک دسته از آنها هستند.
در صنعت پرورش طیور بیماریهای روده ای اهمیت زیادی دارد زیرا وجود آن نظم و سلامت روده را به همراه دارد. زمانی که پرنده درگیر این بیماری شود راندمان تولید کاهش مییابد از سویی تلفات و آلودگی تولیدات طیور برای استفاده انسانی افزایش پیدا میکند. همچنین افزایش نگرانیها درباره استفاده از آنتی بیوتیک در زمان بیماری و ممنوعیت استفاده از آن موجب شد تا پژوهشگران به دنبال جایگزینی برای آن باشند. پروبیوتیکها یک جایگزین خوب برای استفاده در صنعت مرغداری محسوب میشوند. در حال حاضر بسیاری از دامداران در کشورهای مختلف از پروبیوتیکها استفاده میکنند.
اما نکته مهم این است که با توجه به اهمیت پروبیوتیک هنوز در ایران فناوری تولید و عرضه آن وجود ندارد و جز محصولاتی هستند که به کشور وارد میشود.
علاوه بر این به دلیل عادات تغذیه ای متفاوت در کشورها، خصوصیات نژادی و شرایط اکولوژیک مختلف محصولی از ارزش و تاثیر بالایی برخوردار است که مختص آن اقلیم تولید شود. بنابراین تولید آن در ایران با توجه به نکاتی که ذکر شد، میتواند گام مهمی در پیشبرد سیاست در این حوزه باشد.
بنابراین محققان کشور همچون سایر حوزههای علمی در این زمینه نیز تحقیقات و پژوهش هایی را انجام دادند یکی از این تحقیقات را پژوهشگران انستیتو پاستور تهران با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی انجام دادند. این پژوهش با عنوان «بررسی باکتریهای بومی جهت تولید پروبیوتیک بومی برای استفاده در مرغهای پرورشی ایران» انجام شد تا گامی موثر برای تولید نیمه صنعتی باکتریهای پروبیوتیک بومی دامی در آینده برداشته شود.
البته تولید پروبیوتیک بومی مرغهای پرورشی به مقدار انبوه در مقیاس نیمه صنعتی، تعیین نوع باکتریها غالب با خصوصیات پروبیوتیک، تعیین تایپ گونههای غالب باکتریایی جدا شده از نمونههای ایرانی و تعیین گونه باکتریهای پروبیوتیک موجود را باید از اهدافی دانست که این پژوهش در راستای تحقق آنها شکل گرفت. این پژوهش مسیر و نتایج آن مسیر را برای تحقیقات بعدی و تولید پروبیوتیک در داخل کشور هموار کرد تا با ادامه مسیر از واردات این ماده و خروج ارز از کشور جلوگیری شود.
انتهای پیام/