رئیس سازمان حفاظت محیط زیست
اجرای طرحها بدون پیوست زیست محیطی خیانت به مردم است
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - قزوین - ایرنا - معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: اجرای طرحهای عمرانی و زیرساختی بدون پیوست زیست محیطی را باید خیانت به مردم قلمداد کرد.
تبسم مهر - قزوین - ایرنا - معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: اجرای طرحهای عمرانی و زیرساختی بدون پیوست زیست محیطی را باید خیانت به مردم قلمداد کرد.
به گزارش ایرنا، عیسی کلانتری روز پنجشنبه در نشست شورای توسعه و برنامه ریزی استان قزوین افزود: باید در حوزه محیط زیست شاهد یک بازنگری باشیم چرا که توسعه بدون توجه به این حوزه یک توسعه پایدار و صحیح نیست.
وی گفت: توسعه پایدار موضوعی است که با داشتن چهار مولفه از جمله محیط زیست سالها در کشورهای توسعه یافته اجرایی شده و ما نیز باید بازنگری به این مفاهیم داشته باشیم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اجرای برخی طرحهای راهسازی از گذشته بدون داشتن پیوست محیط زیستی، گفت: بدون مطالعات زیست محیطی نمیتوان دستور راهسازی داد و این خیانت به مردم است.
معاون رئیس جمهوری در بخش دیگری از صحبتهای خود اظهار داشت: اجرای جادههای قزوین-الموت-کلاچای و قزوین-الموت-تنکابن که پیوست زیست محیطی نداشته اند، بدون انجام مطالعات زیست محیطی ممکن است خسارتهای فراوانی به محیط زیست و منابع طبیعی وارد کند.
وی ادامه داد: ضرورت احداث جادهها باید بررسی شود و وظیفه داریم در کنار تلاش برای رشد و پیشرفت کشور از توسعه غلط در جامعه جلوگیری کنیم.
کلانتری با اشاره به عواقب بی توجهی به محیط زیست،گفت: در عسلویه به قدری بوی گاز و نفت ایجاد شده که زندگی کردن را دشوار کرده و نباید اجازه دهیم توسعه به ضرر مردم باشد و سلامت و حیات آنها را به خطر بیاندازد.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه فشار زیادی به محیط زیست وارد کرده و آب و خاک کلان شهر دچار تخریب شده، تالابها را خشک کرده و باعث ایجاد ریزگرد شده ایم،اظهار داشت: به دلیل همین مسایل و تخریب منابع ، حاضر به دفاع از عملکرد حوزه زیست محیطی نشدم.
وی اظهار داشت: در طول سالیان گذشته هرجا که دلمان خواسته سد زده ایم و به خاطر همین شاهد ایجاد مشکلات زیست محیطی و ایجاد محدودیت در حق آبه کشاورزان بوده ایم.
کلانتری با بیان اینکه قانون اذعان دارد هیچ طرحی بدون پیوست محیط زیستی اجرا نشود که به این موضوع توجه نکرده ایم،گفت: علاوه بر 256 پروژه زمین مانده، 26 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی و 68 هزار میلیارد تومان بودجه ملی در نظر گرفته شده اما به دلیل نبود مطالعات زیست محیطی بلاتکلیف مانده اند که اگر راه اندازی شوند 108 هزار شغل ایجاد میکند
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به کنترل سوخت نیروگاه ها، گفت: در فصل زمستان که پدیده وارونگی هوا داریم نباید از سوخت مازوت استفاده کنیم و امسال نیروگاه سیکل ترکیبی شهید رجایی قزوین تنها 3 روز از این سوخت استفاده کرده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: درحال حاضر راندمان تولید سوخت مازوت در کشور بسیار پایین است.
وی خاطرنشان کرد: محیط زیست برای نسلهای آتی هم هست و باید نگاه ما به این حوزه بر اساس سیاستهای فرا دولتی و مجلسی باشد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه سرانه مصرف انرژی در کشور بسیار بالاست، گفت: در ایران برای تولید یک میلیارد دلار سرمایه 500 میلیون تن صرف انرژی میشود و این درحالی است که طبق قانون باید 230 میلیون تن انرژی صرف میکردیم.
وی با تاکید بر لزوم اصلاح الگوی مصرف،گفت: در هدررفت انرژی جایگاه ایران بعد از کشور روسیه است و نبود تکنولوژی به روز در صنعت فولاد و حتی کشاورزی باعث شده انرژیهای کشور هدر برود.
وی با بیان اینکه در طول ادوار گذشته همواره اضافه برداشت منابع آبی از سفرههای زیرزمینی داشتیم و این حق ملت ایران نیست،اظهار داشت: ما مخالف توسعه نیستیم اما طرحها باید دارای پیوست زیست محیطی باشند تا محیط زیست کشور برای آیندگان باقی بماند و نسلهای آتی از ما گله مند نباشند.
9925*3013
انتهای پیام /*