مخبر دزفولی اعلام کرد:
میانگین سن دانشمندان ایرانی 40 سال است/ آمار محققان جهانی
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: میانگین سن دانشمندان امروز ایران ۴۰ سال است ما با خودباوری و توان جوانان توانستهایم بیش از ۱۲۰۰ محقق را در سطح جهانی داشته باشیم.
تبسم مهر - عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: میانگین سن دانشمندان امروز ایران 40 سال است ما با خودباوری و توان جوانان توانستهایم بیش از 1200 محقق را در سطح جهانی داشته باشیم.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، محمدرضا مخبر دزفولی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی شب گذشته در برنامه تلویزیونی «متن حاشیه» شبکه سوم سیما با موضوع بررسی و تبیین بیانیه مهم رهبر معظم انقلاب با اشاره به چهل سالگی انقلاب اسلامی و حضور پرشور مردم در راهپیمایی 22 بهمن اظهار کرد: همه ما باید حضور میلیونی مردم در راهپیمایی 22 بهمن را قدر بدانیم؛ آنها سرمایه و ذخیره ای برای آینده کشور هستند .
باید به جوانان توجه بیشتری شود
دبیر سابق شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به بیانیه مقام معظم رهبری که به مناسبت چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی منتشر شد گفت: در این بیانیه به ظرفیت جوانان و توانمندی آنها اشاره شد و مقام معظم رهبری متذکر شدند که باید به جوانان توجه بیشتری شود .
وی با بیان اینکه کشور ایران جوان است، گفت: اکنون حدود 36 میلیون نفر از جمعیت ایران را افراد سنین 17 تا 40 سال تشکیل میدهند و از میان آنها 4 میلیون نفر دانشجو و 14 میلیون نفر دانش آموز هستند و این جوانان آینده کشور را میسازند .
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه جوانان بنیادیترین موفقیتهای کشور را رقم زده اند گفت: جنگ تحمیلی و انقلاب با جوانان اداره و پیروز شد؛ میانگین سن دانشمندان امروز ایران 40 سال است و هنگامی که در سال 1378 مقام معظم رهبری درباره نهضت نرمافزاری صحبت کردند ما بسیاری از زیر ساختها را نداشتیم اما امروز دستاوردهای ما افزایش یافته است .
پیش از انقلاب تنها 170 هزار دانشجو در داخل کشور تحصیل میکردند
وی درباره تعداد دانشجویان قبل از انقلاب و پس از انقلاب بیان کرد: پیش از انقلاب تنها 170 هزار دانشجو در داخل کشور تحصیل میکردند اما امروز تعداد آنها به 4 میلیون نفر رسیده است همچنین تعداد اعضای هیات علمی تنها 4 هزار نفر بود که این تعداد امروز به 80 هزار نفر رسیده است .
در شاخص تعداد محقق در میلیون نفر به عدد 1200 رسیده ایم
مخبر دزفولی ادامه داد: پیش از انقلاب تعداد محققان ما بسیار کم بود اما امروز با خودباوری و توان جوانان توانستهایم در شاخص تعداد محقق درمیلیون جمعیت به عدد به بیش از 1200 محقق برسیم همچنین تعداد دانشگاههای مان ازعدد 26 به تعداد250 رسیده است و در کنار آنها 2 هزار مرکز آموزش عالی وجود دارد
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه بسیاری از دستاوردهای دانشگاههای کشور متعلق به پس از انقلاب اسلامی است گفت: بیش از 95 درصد تولیدات علمی دانشگاه شریف و 98 درصد تولیدات علمی و پژوهشی دانشگاه تهران متعلق به پس از انقلاب اسلامی است و قبل از انقلاب دانشگاههای ما چیزی برای ارائه نداشتند .
به کمک جوانان میتوانیم آینده ای روشن برای کشور بسازیم
مخبر دزفولی درباره آینده کشور ایران بیان کرد: نکته کلیدی ابتدا جوانان سپس امید به آینده و پس از آن غرور ملی و اعتقاد به نقش جوانان است و خوشبختانه تمام این موارد در جوانان ما وجود دارد و به کمک آنها میتوانیم آینده ای روشن را برای کشور بسازیم همان مقدماتی که رهبر انقلاب اسلامی به آنها توجه داشتند .
پشت دستاوردهای کشور دانشمندان این کشور وجود دارند
وی با بیان اینکه امروز 2 درصد تولیدات علمی جهان متعلق به ایران است تصریح کرد: برخی میگویند این دو درصد متعلق به مقالات است اما مگر میشود کشوری توانمندی هوافضا داشته باشد و بتواند موجود زنده را به فضا بفرستد و بگوییم دستاوردها صرفا مقاله هستند .
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ما امروز جزء 10 کشور برتر در حوزه سلولهای بنیادی هستیم و پشت این دستاوردها دانشمندان این کشور وجود دارند و این ظرفیت بزرگ علمی ما را به سمت آینده سوق میدهد .
دبیر سابق شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره انقلاب اسلامی ایران اظهار کرد: انقلاب با مشارکت مردم پیروز شد؛ سال 57 در خیابان، در امداد و نجات، در ایثارگری و در هرکجا که نگاه میکردید مردم و جوانان حضور داشتند .
چهل سال پیش حتی در تهران هم، آب آشامیدنی به سختی پیدا میشد
وی با اشاره به صحبت برخی از افراد مبنی بر اینکه چرا دستاوردهای امروز انقلاب را با 40 سال گذشته مقایسه میکنید تصریح کرد: باید به یاد بیاوریم که چهل سال پیش حتی در تهران هم آب آشامیدنی به سختی پیدا میشد و در روستاها که آب و برق به هیچ وجه وجود نداشت؛ انقلاب اسلامی کشور غارت زده ای را تحویل گرفت؛ کشوری که 50 سال حکومت دیکتاتوری به آن دیکته شده بود .
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره شاخص توسعه انسانی که توسط یونسکو در سال 2016 منتشر شد بیان کرد: در این شاخص سه ویژگی آموزش، بهداشت و درآمد سرانه برای کشورها در نظر گرفته شده است و بر مبنای آن کشورهای مختلف به سه دسته کشورهای توسعه بالا، کشورهای توسعه متوسط و کشورهای توسعه ضعیف تقسیم شده اند .
مخبر دزفولی ادامه داد: بر اساس رتبه بندی و معیار توسعه انسانی یونسکو؛ ایران توانست نمره 77 از مجموع صد نمره را دریافت کند و در میان کشورهای توسعه بالا قرار بگیرد .
نرخ باسوادی امروز بالای 90 درصد است
وی درباره شاخص آموزش ایران گفت: در حال حاضر نزدیک به 99 درصد واجدان تحصیل به آموزش دسترسی دارند و نرخ باسوادی بالای 90 درصد است در صورتی که پیش از انقلاب تنها 40 درصد افراد با سواد بودند و امروز توانستیم رشد 60 درصدی را در این بخش داشته باشیم .
قبل از انقلاب کمتر از 20 درصد بانوان تحصیل کرده بودند
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره نرخ باسوادی زنان پیش از انقلاب پس از انقلاب اظهار کرد: قبل از انقلاب کمتر از 20 درصد بانوان تحصیل کرده بودند اما امروز نرخ باسوادی زنان به بیش از 85 درصد رسیده است .
مخبر دزفولی با بیان اینکه پیش از انقلاب از هر صد داوطلب ورود به دانشگاه تنها 18 نفر میتوانستند در دانشگاه تحصیل کنند گفت: خوشبختانه امروز از هر دو داوطلب ورود به دانشگاه یک نفر آنها وارد میشود و رقابت تنها برای رشتههای پر تقاضا است .
وی با اشاره به شاخص سلامت در ادامه گفت: پیش از انقلاب میزان مرگ و میر بانوان، نوزادان و کودکان بسیار بالا بود اما امروز نرخ امید به زندگی به 75 سال رسیده است؛ کار بزرگ انقلاب ریشه کنی فلج اطفال و مبارزه با بیماری کودکان بود که امروز توانستیم بسیاری از آنها را ریشه کن کنیم .
پیش از انقلاب در کشور پزشکان هندی، فیلیپینی و بنگلادشی وجود داشتند
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: نباید یادمان برود که پیش از انقلاب در کشور پزشکان هندی، فیلیپینی و بنگلادشی وجود داشتند اما امروز در هر یک از شهرهای ایران که قدم بگذارید متخصصان زبردست را میبینید .
مخبر دزفولی با اشاره به سومین شاخص توسعه انسانی که درآمد سرانه است بیان کرد: اکنون درآمد سرانه ایران سالانه 19 هزار دلار است و مجموعه تمام این شاخصها سبب شده در مجامع جهانی جایگاه خوبی را به دست آوریم .
راه برون رفت از شرایط اقتصاد کنونی کشور ورود به اقتصاد دانشبنیان است
وی درباره وضعیت اقتصادی کنونی کشور گفت: ما چه بخواهیم چه نخواهیم وارد اقتصاد دانشبنیان شدهایم و راه برون رفت از شرایط اقتصاد کنونی کشور ورود به اقتصاد دانشبنیان است؛ در حال حاضر حدود 4 هزار شرکت دانش بنیان و با گردش مالی سالیانه 12 میلیارد دلار در کشور وجود دارد .
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به فروش شرکتهای نانویی بیان کرد: سهم فروش شرکتهای نانویی سال گذشته 1400 میلیارد تومان بوده است همچنین شرکتهای دانشبنیان فعال در حوزه زیست فناوری هم توانستند حدود 600 میلیون دلار درآمدزایی داشته باشند و اگر این شرکتها پیشرفت کنند میتوانند موفقیتهای بهتری را هم به دست آورند؛ امروز در رقابت علمی ایران همپای کشورهای جهان حرکت میکند .
اگر در علم پیشرفت کرده ایم دلیل آن تدوین برنامههای مناسب بود
مخبر دزفولی با بیان اینکه در حوزه علم با خودباوری توانست موفقیتهای بسیاری را کسب کنیم اظهار کرد در اقتصاد هم به کمک خودباوری میتوانیم موفقیتهای بسیاری را به دست آوریم؛ مقام معظم رهبری به برنامههای اقتصاد مقاومتی اشاره کردند و فرمودند باید برنامههای موثری تدوین شوند؛ اگر در علم پیشرفت کرده ایم دلیل آن تدوین برنامههای مناسب بوده است و برای پیشرفت در اقتصاد هم باید برنامههای مناسبی داشته باشیم .
وی ادامه داد: تا زمانی که برنامه کامل عملیاتی و قابل تحقق وجود نداشته باشد موفق نمیشویم؛ هرجا پشتوانه یک تحرک انرژی جوانان، غیرت انقلابی و باور دینی بوده و موفق شده ایم میبینیم که امروز در تراز جهانی بیش از 200 دانشمند یک درصد ایرانی وجود دارد .
گردش میلیاردی شرکتهای دانش بنیان میتواند جایگزین نفت شود
وی با بیان اینکه در اقتصاد هنوز از نفت میخوریم گفت: گردش میلیاردی شرکتهای دانش بنیان میتواند جایگزین نفت شود منبع اقتصاد ما نفت شده است و البته اگر اقتصاد ایران دانش پایه و بر اساس قوه تعقل متفکران اداره شود میلیاردها ثروت برای کشور خلق میشود .
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به وظیفه مسئولان برای حل مسائل اقتصادی کشور اظهار کرد: مسئولان باید با برنامهریزیهای متعهدانه و با توجه به ذی نفعان سبب پیشرفت اقتصاد شوند .
مخبر دزفولی درباره عملکرد دولتهای غربی برای تغییر سبک زندگی ایرانیان گفت: 250 شبکه ماهواره ای و فضای مجازی برای تغییر شیوه زندگی مردم به وجود آمدهاند و سبک پوشش خود را با یک ملیون عروسک باربی به مردم جهان تحمیل کردند .
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی یاد آوری کرد: برای ساخت تمدن، مثلث علم و فناوری، اقتصاد دانش بنیان صیانت و معنویت فرهنگی لازم است.