در فراری رو به جلو؛
سیاهترین عرصه ایران ستیزی؛ از ورشو تا چانعلی
سیاسی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - تهران- ایرنا- حمله تروریستی دیروز در استان سیستان و بلوچستان خصمانهترین امتدادِ برنامه هایی است که دولت آمریکا برای از پا درآوردن ملت ایران در دستور کار دارد.
تبسم مهر - تهران- ایرنا- حمله تروریستی دیروز در استان سیستان و بلوچستان خصمانهترین امتدادِ برنامه هایی است که دولت آمریکا برای از پا درآوردن ملت ایران در دستور کار دارد.
به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهشهای خبری ایرنا، حمله گروهک تروریستی «جیش العدل» به اتوبوس مرزبانان کشور به شهادت 27 تن از آنان انجامید.
شامگاه دیروز (چهارشنبه بیست و چهارم بهمن ماه)، جاده خاش- زاهدان در منطقه چانعلی شاهد عملیاتی تروریستی بود که دهها تن از حافظان مرزهای ایران را به شهادت رساند و این در حالی است که تنها دو ماه از حادثه تروریستی چابهار در همین استان میگذرد.
رخداد دیروز علاوه بر چنگ و دندان نشان دادن عناصر تروریستی و تلاش برای ایجاد ناامنی در جنوب شرقی کشور، پیامی آشکار را در برداشت و آن اینکه صحنه گردانان ایران ستیزی در جهان هیچ خط قرمزی برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی و مردم ایران نمیشناسند.
تقارن رخداد دیروز با آغاز نشست آمریکایی ورشو زمانی معنادارتر به نظر میرسد که تجمع گروههای ضدمیهنی و هواداران اجاره ای گروهک منافقین در محل برگزاری نشست شکل میگیرد. در این میان، چهره ای چون «رودی جولیانی» وکیل شخصی «دونالد ترامپ» و شهردار سابق نیویورک به عنوان یکی از چهرههای در سایه دولت واشنگتن در میان منافقین سخنرانی کرده و با آنان علیه مردم ایران همنوا میشود.
نشست ورشو هر چند با واکنش سرد بسیاری از متحدان اروپایی واشنگتن در پایتخت لهستان برگزار و «مایک پمپئو» به عنوان مبدع این نشست مجبور شد همداستانی علنی و مستقیم علیه ایران به عنوان هدف اصلی مذاکرات را کنار بگذارد اما این گردهمایی در برهه کنونی اصلیترین عرصه تعقیب سیاستهای ضدایرانی در عرصه بین المللی به شمار میرود و چهره هایی چون «بنیامین نتانیاهو» به عنوان جولانگاهی مهم برای جدال با ایران به آن مینگرند.
نشست ورشو این پیام را به جامعه بین المللی میرساند که آمریکا تنها به وضع گستردهترین و سختترین تحریمهای اقتصادی و تجاری علیه جمهوری اسلامی ایران بسنده نخواهد کرد و در عرصه سیاسی و دیپلماتیک نیز به دنبال اِعمال فشارهایی بیشینه بر تهران است؛ به عبارتی دیگر خصومت با ایران فرایندی چندوجهی خواهد بود.
در شرایطی که سرسختترین دشمنان ایران نظیر «جان بولتون» اینک در هیات حاکمه آمریکا و در کاخ سفید ماموریت خود را در تشدید تقابل و توطئه علیه کشورمان دنبال میکنند، ماموریتهای پیشین خود را که حضور در جمع تروریستهای نشاندار و حمایت بی چون و چرا از آنان بود به دیگر چهرههای همدست منتقل ساخته اند.
از این رو شاهدیم که به موازات اقدامات رسمی دولت آمریکا، مجموعه ای از فعالیتهای غیررسمی در نامشروعترین اَشکال ممکن جریان یافته یا تشدید شده است.
همزمان با مجموعه اتفاقات روزهای گذشته، روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» از تشدید برنامههای خرابکارانه علیه برنامه موشکی جمهوری اسلامی ایران در دولت ترامپ خبر داد است.
به نوشته این روزنامه، اقداماتی چون رسوخ قطعات معیوب به چرخه تامین صنعت هوافضای ایران هر چند از زمان دولت بوش پسر در دستورکار بوده اما ترامپ با تخصیص منابعی تازه به این فرایند، خرابکاری هایی از این دست علیه ایران را تشدید کرده است.
حمایت از تروریستها اما سیاهترین بخش برنامههای ضدایرانی دولت آمریکا است. «حسن روحانی» رئیس جمهوری امروز پیش از ترک تهران به مقصد روسیه، ریشه اصلی تروریسم در منطقه را آمریکا و رژیم صهیونیستی خواند.
همکاری سرویسهای اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل با گروههای تروریستی طی سالهای گذشته به شکلی ویژه جریان داشته و دلیل این امر نیز دشواری تقابل نظامی مستقیم با ایران بوده که سبب شده گروه هایی با ظرفیت ایجاد چالش هایی امنیتی برای جمهوری اسلامی مورد توجه واشنگتن و صهیونیستها قرار گیرند. «عبدالمالک ریگی» سرکرده معدوم گروهک «جندالله» پیش از دستگیری در سال 88، در ارتباط با آمریکاییها با وعده هایی چون حمایت همه جانبه و دریافت پایگاهی نظامی در نزدیکی پایگاه آمریکایی «مناس» در قرقیزستان مواجه شده بود.
نظیر چنین حمایت هایی پس از اشغال عراق به دست نظامیان آمریکایی بروز یافت. آمریکاییها پس از اصرار دولت بغداد برای تخلیه ارودگاه اشرف و اخراج بازماندگان گروهک مجاهدین خلق از عراق، با اسکان آنان در اردوگاه آمریکایی لیبرتی و سپس انتقال آنان به کشورهایی چون آلبانی تعهد خود به حمایت از تروریستهای ضدایرانی را به نمایش گذاشتند.
برنامههای ضدایرانی همچون تحریمهای یکجانبه دولت آمریکا هر چند به دلیل مغایرت با قطعنامه شورای امنیت و رای نهادهای بین المللی چون دیوان دادگستری بین المللی اقداماتی غیرقانونی و منافی هنجارهای جامعه بین المللی به شمار میآید اما نامشروعتر از آن انواع حمایت از تروریستهای نشاندار است که از ورشو تا چانعلی نشانگان و تبعات آن بروز مییابد.
پژوهش**9279
انتهای پیام /*