حزب الله لبنان:
سیاره سرخ و رویایی که محقق نشد
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - تهران– ایرنا- چند سال قبل عده ای که آرزوی سفر به مریخ و زندگی در این سیاره سرخ فام را داشتند، به واسطه پروژه مارس وان گمان کردند که بالاخره زمان تحقق رویایشان فرا رسیده است. اما در نهایت با اعلام رسمی ورشکستگی شرکت مجری آن، این رویا ناکام ماند.
تبسم مهر - تهران– ایرنا- چند سال قبل عده ای که آرزوی سفر به مریخ و زندگی در این سیاره سرخ فام را داشتند، به واسطه پروژه مارس وان گمان کردند که بالاخره زمان تحقق رویایشان فرا رسیده است. اما در نهایت با اعلام رسمی ورشکستگی شرکت مجری آن، این رویا ناکام ماند.
«مارس وان» پروژه ای بود که چند سال قبل با هدف ایجاد شرایط زندگی دائمی انسان در مریخ مطرح شد . این پروژه تمام دوستداران سفر به مریخ را از سراسر دنیا پذیرش کرد تا بتوانند با پرداخت مبلغی شانس حضور خود را در این سفر بدون بازگشت در سال 2027 میلادی امتحان کنند.
این پروژه را «باس لانسدورپ»، کارآفرین هلندی در سال 2011 استارت زد و برنامه اش این بود که در تمام این مراحل یک شوی تلویزیونی هم ضبط کند و تمام روزهای سفر و استقرار بشر در مریخ را با دنیا به اشتراک بگذارد. دو سال بعد ثبت نام داوطلبان این سفر فضایی از سراسر جهان به صورت آنلاین آغاز شد. ثبت نامی که برای تمامی افراد آزاد بود.
هفت ایرانی نیز در بین ثبت نام کنندگان حضور داشتند که توانستند به مراحل اولیه راه پیدا کنند.
زهره فتوره بنابی، کارشناس ارشد صنایع غذایی یکی از افرادی است که توانست در مراحل اولیه امتیاز بگیرد و از گروه خودش بالا بیاد.
این دختر 37ساله، راه پر فراز و نشیبی را طی کرد تا توانست در این پروژه ثبت نام کند. پروژه ای که به گفته بنابی، از همان سالهای اول پس از ثبت نام شنیده میشد که امکان تحقق چندانی ندارد.
او روز چهارشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا درباره چگونگی پیوستن به این پروژه گفت: حدود پنج سال قبل با این پروژه آشنا شدم. آن زمان مانند الان شبکههای اجتماعی و کانالهای مختلف اخبار وجود نداشتند و معمولا با پیامک هایی که از طریق گوشی تلفن همراه به دستم میرسید، خبرها را دنبال میکردم.
«علاقه ام به دنیای نجوم، مریخ، کره ماه و فضا هم در حدی بود که هر کجا، چیزی درباره اش میشنیدم ناخودآگاه به آن سمت جذب میشدم. یک روز پیامکی به دستم رسید درباره پروژه مارس وان به دستم رسید و من سریع کد را وارد کردم تا ادامه خبر را بخوانم».
همین پیامک کوتاه کافی بود تا بنابی برای خواندن جزئیات خبر تعلل نکند. او در ادامه گفت: در متن خبر نوشته بود که برای حضور در پروژه مارس وان، ثبت نام میکنند. توضیحاتی نیز در این خصوص داده بود. در نهایت تصمیم گرفتم این کار را انجام دهم.
این علاقمند به حوزه نجوم و فضا، بدون این که ماجرای سفر بی بازگشت به مریخ را با خانواده اش در میان بگذارد در این پروژه ثبت نام کرد: آن روز که پیامک را دریافت کردم، با خود دو دوتا چهارتا کردم و به این نتیجه رسیدم که میتوانم از تمام زندگی ام بگذرم و برای این تجربه راهی مریخ شوم. شاید به همین دلیل بود که بدون این که خانواده ام را در جریان بگذارم، ثبت نام کردم.
البته خانواده فتوره بنابی از این ماجرا بی خبر نماندند: «پدرم استاد دانشگاه است. زمانی که اسم من جزو آن 705 نفر نهایی در پذیرش ابتدایی اعلام شد، شاگردان و دوستانش از او پرسیده بودند که من را میشناسد یا نه. پدرم از این طریق باخبر شد و پس از آن هم مادر و سایر اعضای خانواده موضوع را متوجه شدند».
روند ثبت نام در پروژه مارس وان برای فتوره بنایی کار ساده ای نبود و پیچیدگیهای خاص خودش را داشت:« در مرحله دوم ثبت نام باید مبلغی حدود 15 یا 40 دلار به حساب پروژه واریز میکردم. مشکلی که من با آن برخورد کردم دقیقا همین واریز پول بود. برای این کار مشکل داشتم. نه میدانستم باید چطور واریز کنم و نه کسی در میان اطرافیانم حساب خارجی داشت. کارم شده بود این که با هر کسی برخورد میکردم، از او میپرسیدم «پی پال» دارد یا نه. هر روز آگهیهای روزنامه را میخواندم و با شمارههای مختلف تماس میگرفتم تا ببینم آنها میتوانند مشکل من را حل کنند یا نه».
او در نهایت توانست مرحله دوم را هم پشت سر بگذارد: یک روز بالاخره توانستم یک نفر را پیدا کنم تا آن مبلغ را به حسابم بریزد. یک ایمیل به اسم خودم ساخت تا از آن طریق پول را واریز کنم. در مرحله بعدی باید یک برگه سلامت هم برای آنها میفرستادم. پزشک خانوادگی ما برگه سلامتم را مهر و امضا کرد و من آن را فرستادم. در مرحله بعد باید یک ویدیو به زبان انگلیسی تهیه میکردم و میفرستادم. ویدیو درباره خودم و بیوگرافی ام بود. با کمک یکی از دوستان این کار را نیز انجام دادم. البته این مرحله هم برایم سخت بود، گوشی هوشمند نداشتم و با هزار مشکل توانستم یک ویدیو با کیفیت بگیرم و برای شان بفرستم.
فتوره بنابی بعد از تمام این کارها از طریق ایمیل متوجه شد جزو 705 منتخب در آن مرحله است.
حالا نزدیک چهار سال از آن روزهای پر تنش میگذرد و مشخص شده است که این پروژه حداقل تا چند سال آینده معلق است و انجام نمیشود.
فتوره بنابی در این باره گفت: از همان روزهای اول که برای این پروژه ثبت نام کردم، همه میگفتند شدنی نیست. راستش زمانی که خبر لغو پروژه را شنیدم خیلی ناراحت شدم. اما حتی اگر الان هم پروژه ای برای رفتن به فضا، ماه و مریخ وجود داشته باشد، دوباره در آن ثبت نام میکنم. شاید این بار به آرزویم برسم.
فتوره بنابی که سال هایی از عمر خود را در انتظار و خیال سفر به مریخ سپری کرده است؛ هیچ ایده ای درباره سرنوشت مبالغی که او و دیگر داوطلبان به مارس وان پرداختند، ندارد.
علمی*م.ش*2017
انتهای پیام /*