گاردین بررسی کرد
هشدار نسبت به قطع کمکهای انسانی به ادلب در پی تسلط النصره بر منطقه
بین الملل
بزرگنمایی:
تبسم مهر - روزنامه گاردین نوشت، تسلط هیئت تحریر الشام که جبهه النصره ستون فقرات آن را تشکیل میدهد بر منطقه آتشبس در ادلب سوریه پیامدهای منفی به لحاظ انسانی خواهد داشت.
تبسم مهر - به گزارش ایسنا، روزنامه گاردین چاپ انگلیس در گزارشی آورده است، در حال حاضر در استان ادلب سوریه بیشتر مناطق در دست نیروهای وابسته به النصره (همپیمان القاعده) است. همین مساله باعث شده است که سازمانهای بینالمللی از این کشور خارج شده و حمایت خود را از مدارس و بیمارستانها قطع کرده و سه میلیون ساکن ادلب در مضیقه به سر برند. براساس آتشبس مورد توافق مسکو و آنکارا قرار بود هیئت تحریر الشام سلاحهای خود را تحویل داده و از ادلب خارج شود اما تحریر الشام به جای عقب نشینی کنترل بیشتر مناطق را در دست گرفت. این در حالی است که بیشتر جامعه بینالملل تحریرالشام را به عنوان یک سازمان تررویستی میداند و همگان نگران هستند که کمکهای مالی به جای امدادرسانی توسط این گروه ضبط شود.
در حال حاضر در ادلب و حلب نزدیک به 50 مرکز درمانی وجود دارد که حقوق، داروها و تجهیزات آنها صدها دلار بوده و توسط سازمانهای غیردولتی و دولتهای غربی تأمین میشوند. البته اکنون برخی از کارکنان امور پزشکی در برخی مناطق همانند معلمان رایگان کار میکنند.
یک ساکن حلب که خواست نامش فاش نشود، اعلام کرد: شرایط بسیار ناپایدار است بسیاری از دانشگاههای خصوصی تعطیل هستند زیرا نمیخواهند دستورات شورای عالی آموزش تحت کنترل تحریر الشام را اجرا کنند. اگر دانشجویان استاد دانشگاهی صبحت کند اخراج میشود و یا به زندان میافتد. هزینههای گمرکی ماشینهایی که غذا و مواد غذایی از مناطق تحت کنترل دولت سوریه و یا ترکیه میآیند، افزایش یافته است همین مساله باعث افزایش قیمتها برای مشتریان شده است.
برخی از ساکنان میترسند که اعتراض کنند زیرا ممکن است بازداشت شده و یا مورد شکنجه قرار گیرند.
در حال حاضر جمعیت این منطقه از یک میلیون نفر در سال 2011 به حدود سه میلیون نفر رسیده است. بسیاری از این افراد نمیخواهند به جای دیگری بروند. مگر اینکه ترکیه مرزهایش را به سوی پناهجویان باز کند.
از سوی دیگر، روسیه نسبت به وضعیت ادلب کم کم تحمل خود را از دست میدهد. این کشور از ترکیه که حامی گروههای اپوزیسیون سوریه بوده و ضامن آتشبس است میخواهد که اقدامات بیشتری درباره حضور تحریر الشام انجام دهد. تصمیم ناگهانی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در اواخر ماه دسامبر مبنی بر خروج 2000 سرباز آمریکایی از مناطق شمال شرقی سوریه شرایط جدیدی ایجاد میکند که به طور حتم بر اوضاع ادلب نیز تأثیرگذار خواهد بود.
در ادلب بسیاری نگران هستند که قدرتهای خارجی چه تصمیمی درباره آیندهشان خواهند گرفت.
مردمی که در حال حاضر برای یافتن غذا و خرید سوخت برای گرم نگهداشتن خانههایشان دچار مشکل هستند.
انتهای پیام