نگرانی بینالمللی از بابت بازداشت دانشمندان و روشنفکران اویغور توسط چین
بین الملل
بزرگنمایی:
تبسم مهر - سازمانهای بینالمللی از جمله پارلمان اروپا و عفو بینالملل نگرانی خود را نسبت به بازداشت دانشمندان و روشنفکران اویغور اعلام کردند.
تبسم مهر - به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، بسیاری از روشنفکران، اساتید دانشگاه در سینکیانگ چین به عنوان مظنون در کمپهایی نگهداری میشوند و از سال 2016 بیش از یک میلیون اویغور در زندان به سر میبرند.
براساس اطلاعات جمعآوری شده توسط خبرگزاری آناتولی از پارلمان اروپا، عفو بینالملل و دیدهبان حقوق بشر بسیاری از افرادی که مفقود میشوند، اساتید دانشگاه شناخته شده، هنرمندان، ورزشکاران و دانشمندان اقلیت اویغور هستند.
محمد صالح حجیم یکی از مهمترین صاحبنظران مذهبی و از رهبران جامعه اویغور و همچنین عبدالنهد محزوم و آیهان محمد در کمپها کشته شدهاند. علیرغم درخواست جامعه بینالملل اساتید دانشگاه از جمله علی محمود، محمد جان عبدالله، عبدالخلیل زونون، عبدالکریم عبدوول در بازداشت به سر میبرند. همچنین میتوان به مفقود شدن راحیل داوود صاحبنظر اویغوری اشاره کرد.
عفو بینالملل در گزارشی با عنوان "آنها کجا هستند" درباره سرنوشت این افراد سوالاتی مطرح کرد. همچنین سازمان بینالمللی حقوق بشر بازداشت میلیونها اویغوری را در کمپهای چین به بهانه آموزش دوباره را محکوم کرده است.
این کمیته سازمان ملل در نشستی در ژنو، بازداشت اویغورها در کمپها را "سیاسی" اعلام و ابراز نگرانی کرد.
دیدهبان حقوق بشر نیز اعلام کرد: تعداد قابل توجهی از اقلیت اویغور در طول دو سال گذشته به بهانه آموزش دوباره و اعزام این افراد به کمپها بدون هیچگونه حکم قضایی نگرانکننده است.
ترکیه از جامعه بینالملل و دبیرکل سازمان ملل خواسته است که تدابیر موثر برای پایان بخشیدن به این وضعیت انسانی اتخاذ کند.
سین کیانگ چین خانه حدود 10 میلیون اویغوری است که با تبعیضهای اقتصادی، مذهبی و فرهنگی روبهرو هستند. در طول دو سال گذشته چین محدودیتهای شدیدی علیه این منطقه اعمال کرده است.
انتهای پیام