یک گزارش اروپایی: توسعه شهرکسازیهای اسرائیل هدف راه حل دو کشوری را نابود میکند
بین الملل
بزرگنمایی:
تبسم مهر - در گزارش دستگاه دیپلماسی اروپا با اشاره به ساخت و ساز واحدهای مسکونی در اراضی اشغالی با سرعتی بیسابقه در نیمه دوم سال ۲۰۱۸، نسبت به پیامدهای تسریع شهرکسازیها بر راهحل تشکیل دو کشور هشدار داده شده است.
تبسم مهر - به گزارش ایسنا، طبق نتایج این گزارش، اشغالگران 7000 واحد مسکونی از جمله 4350 واحد در کرانه باختری و 2900 واحد در قدس شرقی بنا کردهاند.
در این گزارش نتیجهگیری شده که تسریع در شهرکسازیها در عمل هدف راهحل تشکیل دو کشور را از بین برده و آن را غیرقابل تحقق میکند.
گزارش یاد شده که شامل نیمه دوم سال گذشته میشود، اوایل ماه جاری میلادی توسط دیپلماتهای اروپایی مورد اطمینان در قدس تنظیم شده است.
به نوشته روزنامه فرامنطقهای الحیاه، آنها در این گزارش ضمن اشاره به تحولات مهم این دوره، اعلام کردند، دادگاه عالی رژیم صهیونیستی احکامی را صادر کرد که وضعیت حدود 600 تا 700 فلسطینی در قدس شرقی را به خطر میانداخته و آنها با احتمال کوچ از بطان حوا در نزدیکی بخش قدیمی قدس مواجه شدهاند.
دادگاه تجدیدنظر شکایات ارائه شده از طرف خانوادههای فلسطینی (32 تن) مقیم محله شیخ جراح درباره دستورات مسؤولان اسرائیلی را نپذیرفت.
دیپلماتهای یاد شده تاکید کردند، این تحولات کنترل اسرائیل بر قدس شرقی و اطراف بخش قدیمی شهر قدس را افزایش میدهد.
کابینه تلآویو در دسامبر گذشته اعلام کرد که تصمیم دارد، شهرک "جیفات ایتام" را به ساخت واحدهای مسکونی در منطقه استراتژیک ای 3 اختصاص بدهد، با این کار ارتباط میان بیت لحم و کرانه باختری قطع شده و شهر بیت لحم با شهرکها محاصره میشود.
به گفته این دیپلماتها، فعالیتهای شهرکسازی در سال 2018 به 15 هزار و 800 واحد مسکونی از جمله 9400 واحد در کرانه باختری و 6400 واحد در قدس شرقی رسید.
این آمار نشاندهنده افزایش شدیدی در شهرکسازیها بوده و به این ترتیب 60 هزار شهرکنشین به واحدهای جدید در کرانه باختری از جمله قدس شرقی منتقل خواهند شد.
تعداد شهرکنشینهایی که در قدس شرقی ساکن هستند، به حدود 215 هزار تن در قدس شرقی و 413 هزار تن در منطقه ج واقع در کرانه باختری میرسد.
طبق این گزارش، تعداد کل شهرکنشینها در پایان سال گذشته میلادی به 630 هزار تن در 143 شهرک از جمله 132 شهرک در کرانه باختری، 11 شهرک در قدس شرقی و نیز 106 شهرک پراکنده دیگر رسید.
شهرکسازیهای رژیم صهیونیستی بر اساس قوانین بینالمللی و نیز همانگونه که در قطعنامه شماره 2334 شورای امنیت سال 2016 آمده، غیرقانونی هستند و اینگونه نتیجهگیری میشود که تحولات جاری راهحل تشکیل دو کشور و نیز انتخاب قدس به عنوان پایتخت دو کشور را در آینده دشوار میکند.
انتهای پیام