معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت خبرداد:
راهاندازی1.3میلیارد دلار پروژه جدید معدنی تا پایان سال
اقتصادی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - رئیس هیأت عامل ایمیدرو از برنامه راه اندازی ۱.۳ میلیارد دلار پروژه تا انتهای سال ۹۷ خبر داد و گفت: این سرمایه گذاری سبب ایجاد ۳هزار شغل جدید در بخش معدن و صنایع معدنی میشود.
تبسم مهر - رئیس هیأت عامل ایمیدرو از برنامه راه اندازی 1.3 میلیارد دلار پروژه تا انتهای سال 97 خبر داد و گفت: این سرمایه گذاری سبب ایجاد 3هزار شغل جدید در بخش معدن و صنایع معدنی میشود.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، خداداد غریب پور در نشستی با اعضای اتاق بازرگانی و فعالان بخش معدن استان کرمان اظهار داشت: از ابتدای سال جاری تاکنون 1.2 میلیارد دلار طرح وارد مدار تولید شده که حاصل آن ایجاد 3هزار شغل بوده است و پیش بینی میشود تا پایان سال نیز 1.3 میلیارد دلار پروژه جدید راه اندازی شود که نتیجه آن اشتغال زایی برای 3هزار نفر است.
معاون وزیر صنعت ، معدن و تجارت گفت: سیاست ایمیدرو قرار گرفتن در کنار بخش خصوصی و گفت و گوی مداوم با نهادها و تشکلهای خصوصی است به طوری که بتوان از ارتباط دوسویه به راه حل هایی در حوزههای جذب سرمایه، ایجاد اشتغال، رفع موانع تولید و تسهیل سرمایه گذاری دست یافت.
رئیس هیأت عامل ایمیدرو افزود: زمانی که تصمیمات با همکاری و جلب نظر بخش خصوصی انجام شود، زمینه تصمیم گیری در پشت درهای بسته از بین میرود و در عین حال از ضمانت اجرایی در خارج از بدنه دولت نیز برخوردار میشود.
وی تاکید کرد: در جلساتی که در استان کرمان برگزار کردیم ایده هایی در حوزههای مختلف اکتشاف، تعیین تکلیف پهنههای اکتشافی، دادههای مربوطه و شیوه عمل مطرح شد و بر این اساس ما نیز به زودی تصمیم گیری لازم را انجام خواهیم داد.
غریب پور به نشست با وزیر امور اقتصاد و دارایی اشاره کرد و گفت: در این جلسه راههای جذب بخشی از نقدینگی 1700 تریلیون تومانی کشور، که سالانه 20درصد نیز به آن اضافه میشود، بررسی شد و وزارت اقتصاد نیز به دنبال ساماندهی این میزان نقدینگی و هدایت آن به سمت تولید است.
معاون وزیر صنعت ، معدن و تجارت تصریح کرد: دولت در دهه فجر امسال 148هزار میلیارد تومان پروژه راه اندازی میکند که 70هزار میلیارد تومان آن مربوط به طرحهای عسلویه است؛ چنین رقمی تقریبا معادل نیمی از ارزش بازار سرمایه است.
غریب پور در عین حال از تشکلهای بخش خصوصی خواست ایدههای ارتباط صنعت و دانشگاه مطرح شود و ادامه داد: بهنیه سازی مصرف آب و برق در صنایع معدنی جزو اولویتهای ایمیدرو است و تجربههای پیشین در صنعتی همچون سیمان نیز نشان داده استفاده از نیروهای زبده توانسته کاهش مصرف برق و آب را در پی داشته باشد.
رییس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه استفاده بهینه از باطلههای معدنی که ارزش بالایی نیز دارند یکی از برنامههای این سازمان است، اظهار داشت: باید در قالب بنچ مارک، واحدهای فرآوری را با واحدهای مشابه دنیا مقایسه کنیم به طوری که اگر قیمتهای انرژی واقعی شود به چه اقداماتی نیاز داریم، چه تغییراتی باید در فرایندها انجام گیرد و نقاط ضعف شامل چه مواردی است.
وی به ظرفیت معدنی استان کرمان اشاره کرد و گفت: استان کرمان با ذخیره بیش از 5.8 میلیارد تن ماده معدنی و با ظرفیت 63 میلیون تن برداشت ماده معدنی، توانمندی قابل توجهی و کم نظیری در این حوزه دارد.
معاون وزیر صنعت ، معدن و تجارت افزود: ارایه تسهیلات لازم در زمینه زیرساخت ها، اکتشاف، استخراج، جذب سرمایه، آموزش، بهبود رفاه و برابری، از وظایف دولت است و از طرفی قوانین فعلی هم اجازه ورود دولت به حوزههای پایین دستی را نمیدهد از همین رو بخش خصوصی باید در یک روابط دوسویه، پیگیر توسعه باشد تا به نتیجه دلخواه برسیم.
وی با بیان اینکه تلاش ما در ایمیدرو این است که پهنههای معدنی را کشف و به بخش خصوصی واگذار کنیم و طرحها را در یک فراخوان در اختیار بخش خصوصی قرار دهیم، تاکید کرد: دولت به دنبال سوددهی ایمیدرو به عنوان یک بنگاه نیست، بلکه به دنبال توانمندسازی بخش خصوصی برای رشد و توسعه در کل زنجیره تولید و ارزش است.
غریب پور به اقدامات کلان این سازمان اشاره کرد و گفت: ایمیدرو 15 میلیارد دلار از سال 81 (که تاسیس شده) در بخش معدن و صنایع معدنی سرمایه گذاری کرده است که برخی از نتایج چنین سرمایه گذاری، کسب رتبه دهم جهانی در تولید فولاد و دومی در تولید آهن اسفنجی است.
رییس هیات عامل ایمیدرو تاکید کرد: میتوان اذعان کرد که بعد از انقلاب معدن و صنایع معدنی به ویژه بخش فولاد بیشترین رشد را در اقتصاد داشته اند.
معاون وزیر صنعت ، معدن و تجارت همچنین افزود: در آستانه امضای تفاهمنامه با منابع طبیعی کشور هستیم تا بتوان روند سرمایه گذاری و فعالیتهای جدید در بخش اکتشاف و معدنکاری را هموار کرد.